keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Lappuhaalarit

Lappuhaalarit vuosimallia 70 jotain.. No ei ihan mutta melkein. Minulta kyseltiin haalarin kaavoja, ja tuli mieleen yhdet kaavat jotka oli piirrelty 70-luvun haalareista. Ompelin kokeeksi yhdet sillä kaavalla, mutta en ihan hirveästi niistä tykännyt, joten ajattelin piirrellä omat. Yksi ilta melkein vierähtikin noita kaavoja viilatessa.. Ihan täydellinen se ei vieläkään ole, mutta hyvä kuitenkin näin aloittelijan vinkkelistä ainakin :) Otin näihin mallia omista vanhoista haalareista, jotka oli ehkä kokoa 90 -100 cm (mummini ommellut joskus 70-luvulla) Etuosa haalareista onkin hyvin samannäköinen kuin niissä oli, paitsi olkaimen kiinnitys oli renkailla. Takaosan piirsin erilailla, koska en pitänyt olkaimien kiinnityksestä.

Haalarit on ohutta ja joustamatonta (finecord) vakosamettia. Ihanemmat vielä olisi saanut jos olisi löytynyt joustavaa, mutta aika kivat noistakin tuli. Sopiikin mukavasti tuon Tutan norsubodyn kanssa :) Body on kokoa 80 cm ja hihat ylettyy sormenpäihin, taitaa mahtua vielä pitkään :)

Tässä vielä pelkät haalarit. Jos teen näitä lisää, niin seuraaviin pitää parannella mallia niin, että etulappu on aavistuksen matalampi ja kapeampi, ainakin näin pieneen kokoon. Harmittaa kun leikatessa lisäsin hieman korkeutta, kaava siis on varmaan siltäosin ihan ok.. Ja olkaimien takaosan kiinnitystä voisi hiukan kaventaa ja korottaa tuota sivuosaa sentillä parilla.. Jos olisi joustavaa kangasta voisi myös vähän lahkeita kaventaa.. Sitten se olisikin varmaan hyvä :D
Tuota kuminauhaa mietin pitkään ja purinkin kolmeen kertaan ennen kuin haalarit istui nätisti. Olisin ehkä halunnut lyhemmän siitä, mutta kun kangas ei jousta, niin eihän noita voi ihan hirmu kapeiksikaan ommella ja ilman pidempää kuminauhaa jää sivulta löysäksi.. Täytyy vielä sanoa että tuo vetoketju on tosi kiva kun nappeja ei pukiessa tarvitse aukoa!

13 kommenttia:

 1. wow! Mullakin haalarit listalla! Niitä on niin kiva tehdä pojallekin! Ja toi punainen on ihan huikea väri!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva malli. :) Tykkään kovasti.

  VastaaPoista
 3. Hienot haalarit olet tehnyt.

  Kävin eilen Eurokankaassa ja siellä oli joustavaa vakosamettia muutamassa eri värissä 5.9€ metri.

  VastaaPoista
 4. Joka päivä täällä on jotain ihanaa! Hienot haalarit!

  VastaaPoista
 5. Kivan malliset!! Ja väri niin ihana!

  VastaaPoista
 6. Tosi ihanat! Myllymuksuilla on joustavaa babycordia. Just eilen niitä mietiskelin et tilaisko ja mitä tekis.

  VastaaPoista
 7. Hyvin onnistuit kaavoituksessa, näyttävät tosi soppeleilta. Ja värikin on mitä mainioin:)

  VastaaPoista
 8. Ihanan retro haalari! Ja kiva väri. Olet tosi taitava ompelemaan! Tämä on ehdottomasti yksi parhaista ompelublogeista.
  Lisäsin blogisi linkin omaan blogiini.

  VastaaPoista
 9. Niin suloiset! Takaosan rypytys näyttää minusta hyvältä. Ja punainen väri on noihin juuri se oikea.

  Minäkin haluan tehdä lappuhaalareita! Hmm.. ehkä keväällä tommosille voi ollakin käyttöä?

  VastaaPoista
 10. Ihania lappiksia...minulla onkin tollasen kaava jotenka voisinhan kokeilla....

  VastaaPoista