sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Tähtipaita

Suloisen pehmeää ja paksua joustofroteeta suklaaturkoosin värisenä! Tästä tuli pojalle kiva raitapaita koristeena aplikoitu tähti. Tähti on tummanruskeaa velouria. Kangas on tilattu Pikkuvillasta (on muuten nopeat toimitukset). Paita on Ottobren kaavoilla ommeltu ja ensi kertaa kokeilin tehdä noita tereitä (vai mitä nuo nyt virallisesti ovat?) Ehkä ei ollut paras kangas harjoitteluun, kun jo pelkästään noiden raitojenkin kanssa menee välillä hermot.. Inhoan ommella raitakankaita, kun mitä enemmän yritän niitä kohdistaa sen huonommin ne tuntuu asettuvan kohdakkain.. On nuo raidalliset kuitenkin ihan pirteitä kankaita ja aina niitä näköjään tulee haalittua..

Kertokaapas viisaammat miten leveää tuon tereen oikeasti pitäisi olla. Minä ompelin tuon resorista, mutta olen jossain nähnyt ihan trikoostakin tehtyjä. Mites te muut olette noita tehneet?

11 kommenttia:

 1. Yleensä tereet kai on aika kapeita, ainakin valmiina myytävät. Trikoosta varmaan saisi hyvän. Olen myös nähnyt ohjeen, että jos itse haluaa tehdä sellaista terettä mikä muotoutuu vähän pyöreämmäksi, niin voi ommella paksumpaa lankaa tai saumurin ommelta sinne sisälle, ja sitten tikata ihan liki nauhaa.

  Kaupan vaatteissa se tere on yleensä vain muutaman millin.

  Tosi kiva tuo tähtipaita on!

  VastaaPoista
 2. Raglansaumoista tuli todella upeat! Paita näyttää aivan ihanalta.
  On ihan totta, että raitakankaat ovat haastavia :) mutta hienosti olet onnistunut taas!

  Minä en tuosta tere-asiasta osaa sanoa yhtään mitään, mutta upealta näyttää!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tähtipaita! Itse olen tehnyt tereet ihan velourista tai trikoosta ja noin suurinpiirtein samanlevyset kuin sullakin. Kapeammat asettuu ehkä vähän nätimmin, kun olen kokeillut mutta itse tykkään vähän leveämmästä. Antaa kivasti näköä.

  VastaaPoista
 4. Tykkään myös. ja noitten raitakankaitten kohdistaminen on aika haastavaa.Itse juuri tein housut raidallisesta ja kieroonhan ne sitten meni,kai venytin vähän liikaa että olisin saanu raidat kohdilleen.Vaikka kuinka yritti leikata kaavat hyvin:)

  VastaaPoista
 5. Todella hieno paita! Siistille näyttää hihat ja raidat. Pirteä! :)

  VastaaPoista
 6. Itse olen tehnyt tereitä vain huonekaluja verhoillessa. Silloin olen laittanut kankaan paksuudesta riippuen tereen sisälle nyöriä. vastaavaa voi toki käyttää myös vaatteissa.

  Haluaisin kokeilla myös vaatteeseen.. Ompelitko nuo saumat suoraan saumurilla vai kiinnititkö tereet ensin ompeleella? Vai ompelitko saumat ompelukoneen jousto-ompeleella?

  Ja on kyllä hieno tähtipaita ja alemman postauksen vaatteetkin ovat aivan ihania!

  VastaaPoista
 7. Ihan tosi ihana paita! Ja nuo tereet näyttää just täydellisiltä :) Mie oon kanssa meinannu kokeilla. Tai iteasiassa tuollahan taitaakin olla yhet housut vaiheessa, mihin tuota laitoin saumaan. Pitääkin kaivaa ne jostain, jos ne vielä keskimmäiselle ees mahtuu :-D

  VastaaPoista
 8. Ilona: Ompelin saumat suoraan saumurilla, laitoin sen resorin vaan sinne väliin. Ehkä olisi helpompi jos ensin ompelisi sen tereen vain toiseen kappaleeseen reunasta vaikka kolmipistesiksakilla kiinni. Tuli vasta nyt mieleen :D Pitää kokeilla ensi kerralla..

  VastaaPoista
 9. Ihan ohuet ne taitaa ainakin valmis vaatteissa olla, mutta eikähön se oo makuasia. Minä ompelen ensin tereen vaatteeseen kiinni ja sitten vasta saumuroin, luin työjärjestyksen jostain kirjasta. Heh, minäkin oon tänään kohdistellut raitoja :D Tähti piristää paitaa ja frotee on tosi kivan väristä. Minäkin oon ollut tosi tyytyväinen Pikkuvillan toimitukseen.

  VastaaPoista
 10. Mun testikappaleissa tereen leveys oli 2-3mm. Seuraavalla kerralla leikkaan huolellisemmin terekankaan ja apuompelen sen täsmälleen samaan kohtaan joka puolella. Yritin väsätä tuosta noin vain vaan ei onnistunut.

  VastaaPoista
 11. Heh,mulle tuli tänään just Pikkuvillasta pätkä samaa joustista ja ajattelin tehdä siitä paidan applikaatiolla.Nyt pitää ainaskin miettiä joku muu kuva kuin tähti :-D

  VastaaPoista