tiistai 15. joulukuuta 2009

Kaikki on vinksin vonksin..

... Tai ainakin heikun keikun.. Eli tässä tulee Peppi Pitkätossu :) Halusin tehdä jotain oikein "ei sitten yhtään jouluista!" Tässä on muutenkin vähän synkistelty, joten ajattelin terapian tarpeessa tehdä jotain piristävää. Täytyy sanoa että tuota tehdessä kyllä mielikin piristyi :)

Tunika on ommeltu Juju kirjan kaavoilla, pienin koko siinä on 90 cm, mutta tuo on hieman pienempi. Kaava on kyllä tarkoitettu puuvillakankaalle ja trikoolle suositeltiin kaulukseen resoria, mutta kokeilin nyt noinkin. Keltainen on Myllymuksujen bambujoustofroteeta ja hihat Kangastukun velouria. Aplikointiin käytetty mitä nyt sattui löytymään, trikoota ja velouria.
Kuva taisi olla tytölle mieluinen kun pitkään peilaili ja oli yhtä hymyä kun tunikaa soviteltiin. Tulee siinä itsellekkin hyvä mieli, kun huomaa että on tehnyt jotain sellaista mistä toinen tykkää :)Tunikan kaveriksi tein vielä ihan simppelit velourhousut, joita voi sitten helposti yhdistellä muihinkin vaatteisiin. Näihin otin mallia meillä käytössä olevista Tutan rimpsulahkeisista housuista, kun on niin kivan malliset. Etukappale näissä on huomattavasti takakappaletta kapeampi ja nämä on melko kapean malliset. Ei tuosta kuvasta oikein selkene, pitäisi olla kuva mallin päällä.. Tuo malli vaan on paljon haastavampi kuvattava kuin pelkät vaatteet. Minun kameralla kun ottaa kuvan niin tytteli on jo poistunut kuvista ennen kun kamera ehtii mukaan..
30 kommenttia:

 1. Vau mikä Peppi! Olet jaksanut tehdä monia pieniä hienoja yksityiskohtia. Superhieno.

  VastaaPoista
 2. VAAAU mikä Peppi! Upeasti applikoitu kaikkine yksityiskohtineen. Ei ihme että tykkäsi peilata :D

  VastaaPoista
 3. Todella hieno aplikointi! Ei enää tunnistettavampi Peppi voisi olla :) Ja nuo värit on niin upeat!

  VastaaPoista
 4. Mielettömän upea!! Ihanat värit!! Todella taidokas applikaatio!! Ei voi muuta kuin ihailla!! :)

  VastaaPoista
 5. Voi vau! Onpa hieno Peppi-paita! :) Tosi söpö!

  VastaaPoista
 6. Vau mikä peppi ja värit tosi ihanat herkulliset! :)

  VastaaPoista
 7. Tää on kyl hieno! Osaispa ittekin aplikoida...

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana Peppi! Mä en voi käsittää miten joku voi olla noin taitava aplikoimaan! Ja tosi hyvä idea muutenkin.. En olekaan Peppiä vielä missään nähnyt aplikoituna ;)

  VastaaPoista
 9. Samaa mieltä kuin muut! Värit ja peppi on loistavat!!! Miten jaksatkin vääntää noita pikku juttuja?!
  Tekis mieleni kokeilla, mut idea aina puuttuu...

  VastaaPoista
 10. Voi ihana miten raikas ja herkullinen! Peppi on kyllä aivan ihana aihe tuohon applikointiin. Mie muuten oon tehny joustofroteesta tunikan tytölle tuolla samalla kaavalla,juurikin sillä resorilla. Toimii hyvin ja varmasti toimii myös noin niin kuin sinä olet tehnyt. :)

  VastaaPoista
 11. Wau ja ooh! Kyllä on hieno =)

  VastaaPoista
 12. OOOH! Laitatkos pahaksesi jos kopioin ideasi..?

  -Johanna

  VastaaPoista
 13. Kiitos kaikille :)

  Johanna: En laita pahakseni, eiköhän Peppi ole kaikkien käytettävissä. Kivahan se on jos joku saa inspistä minun ompeluksista :)

  VastaaPoista
 14. Kyllä on ihania!! Niinkuin kahdessa edellisessä postauksessakin pilvipaita ja nuken vaatteet.

  VastaaPoista
 15. Voihan kissanviikset, kun on ihana Peppi!
  Mäkin haluaisin olla maailman vahvin tyttö...
  Kyselit sammakon kaavovoista. Törmäsin netissä tähän malliin: http://lilblueboo.blogspot.com/2009/09/new-and-improved-frog-beanbag-hes.html
  ja tein siitä oman muunnelman. Kaavaa piirsin paperille näytöltä läpi ja hivenen muokkasin. Sammakon kaavoja on netissä paljonkin, mutta tuosta tulee mielestäni parempi, kun selkäsauma antaa pulleutta.

  VastaaPoista
 16. Kiitos Mammutti linkki-vinkistä! Mä en vielä ehtinyt kaavaa etsiä, ja nythän ei tarvitsekkaan :)

  VastaaPoista
 17. Vau, sulla on hyvät hermot :) Ihana peppi ja ihana heppa ♥

  Minä tahdon tuskaantua jo pienemmässäkin aplikaatiossa, intoa olisi vaikka kuinka mutta sitten aina joku menee pieleen tai toteutus jää heikommaksi kun ajatus.

  VastaaPoista
 18. Ihan mahtava!!!! Värit ja applikointi ja kaikki...ei ihme että neiti viihtyi peilin edessä!!!

  VastaaPoista
 19. En mäkään voi sanoa, muuta kuin WAUTSI WAU! Aivan upea, ihana!!!!

  VastaaPoista
 20. Upea, kerrassaan upea aplikaatio! Miten olet tikannut kiinni kun en kuvasta erota niin minkäänlaista ompeletta?

  VastaaPoista
 21. Kiitos, kiitos! :)
  Hanna: Kyllä se ihan siksakilla on kiinni :D Jos klikkaa kuvaa suuremmaksi, niin ainakin hevosessa tikkaus näkyy. Aika tiheällä siksakilla laitoin, piston leveys oli jotain vähän reilu 2 ja pienemmissä kohdissa vähemmän.

  VastaaPoista
 22. Onko sulla ihan aplikointiin tarkotettu paininjalka? Oot tosi kapealla tikillä tikannu ja mulla ainakin tuolla tavallisella paininjalalla on ongelmallista tikata jo kakkosen leveydellä. Mietin vaan oisko siitä oikeesti hyötyä, jos semmoisen hommais :) Ja noita hepan pilkkuja kattelin myös, ne taitaa olla tussilla tehtyjä, vai onko? Sä oot kyllä tosi taitava noiden pienten yksityiskohtien kanssa!

  VastaaPoista
 23. Petra: Juu, on ihan aplikointijalka,(eli edestä avonainen) tilasin koneen maahantuojalta. Mä ainakin olen kovasti tykännyt, ei ollut huono hankinta. Säkin kun paljon teet, kannattaa se varmaan hankkia, ei ollut (ainakaan mun koneeseen) edes kallis palikka :) Pienet yksityiskohdat varsinkin on helpompi sillä tehdä.

  Hepan pilkut on tosiaan tehty kangastussilla, muut yksityiskohdat aplikoitu.

  VastaaPoista
 24. Eksyin tänne ensimmäistä kertaa ja W-A-U! En voi kuin ihailla sun tekosia ja niin mahtavia applikointeja. Ite vasta harjottelen koko hommaa ja sen kyllä huomaa....

  VastaaPoista