tiistai 1. joulukuuta 2009

Lentomatkalla pilvissä




Pilvikankaasta tuli vielä yksi paita. En voinut vastustaa houkutusta aplikoida tuohon kuvaa, vaikka kangas olisi ihan kiva yksistäänkin. Kuumailmapallolento on ollut pidempään mielessä ja kangasväreillä olin ajatellut toteuttaa, mutta pilvikangashan on omiaan tuohon tarkoitukseen. Sain vihdoin toteutettua myös punaisen ja turkoosin yhdistelmän, jota olen monessa blogissa ihastellut..

Paita on Ottobren raglanpaidan kaavoilla (6 / 2008) kokoa 80 cm ja nappilista on oma lisäys kaavaan, kun on käytössä hyväksi todettu :) Hyvä kaava tuo, kun ei yhtään tarvinnut pienentää eikä kaventaa. Aplikaatiossa käytetty turkoosia joustofroteeta sekä sekalaisia tilkkuja velouria. Koristenauha sivulla on Farbenmixin ja Iinulta tilattu.

Aplikaatiossa käytin irtirevittävää tukikangasta apuna, eikä tuo ilman olisi onnistunutkaan, kun ompelukone alkoi kesken kaiken kiukuttelemaan. Hyvä etten sentään saanut kangasta rikki.. Vika taisi olla huonossa neulassa, ja jos tarkkaan katsoo saattaa huomata, ettei ommel ole ihan parasta jossain kohdissa. Nalle ja koira on luonnonvalkoista velouria, ruskeat täplät tein kangastussilla. Alkoi olla siinä rajoilla viitsiikö noin pieniä aplikaatioita näpertää (elukat korissa). Lopputulokseen olen kuitenkin ihan tyytyväinen, mukavan pirteä paita tuli, eikä mielestäni ole vielä liian levottoman näköinen, vaikka vähän epäilyttikin aluksi.

31 kommenttia:

  1. Kylläpä on hauska idea yhdistää tuohon pilvikankaaseen aplikaatio noin....todella kiva paita.

    VastaaPoista
  2. Oih todella hieno! ja tosi hyvin sopii aplikaatio vaikka kangas on muutenkin niin ihanaa ei mennyt ollenkaan liian sekavaksi!

    VastaaPoista
  3. Siis IHANA!! Mulla on pilvikangas aplikaatiohomma kesken, ollu jo pitkään... Mutta tuo kuumailmapallolento on ihan mahtava idea! Ja mä tykkään tosi paljon turkoosin ja punaisen yhdistelmästä :)

    VastaaPoista
  4. Voih, älyttömän ihana!! Sekä kuva että värit että koko idea!

    VastaaPoista
  5. Todella söpö paita. :) Ihanasti nuo pilvet tulee esille.

    VastaaPoista
  6. Minä tykkään todella paljon. Aivan ihana paita ja nuo pikkuelukat kyydissä ovat niin suloiset.

    VastaaPoista
  7. Suloinen paita! :)
    Niin ihanasti sopii tuo kuumailmapallo tuohon!

    VastaaPoista
  8. Ääk miten ihana!!!!! Sorry vaan, mutta aion tehdä samanlaisen jos sopii...postissa on tulossa pilvikangasta ja olen kuumailmapallon suunnitellut valmiiksi aikoja sitten ;) Paita on ihan täydellinen!!!!

    VastaaPoista
  9. Kiitos kommenteista kaikille! :)

    PRINSESSATRIO: Tietenkin sopii :) Kuten Iinukin sanoi, ei tuohon pilvikankaalle kaikki sovikkaan. Siis tarkoitan että vaihtoehtoja ei muutenkaan ole niin paljon kuin kuviottomille kankaille. Odotan sinun versiota, hieno siitä kuitenkin tulee :)

    VastaaPoista
  10. IHANA! Ideavarkaus on edessä ;)

    VastaaPoista
  11. Tosi upea paita. Tykkään kun nuo pilvet tulee siihen kuumailmapallon päälle. Aivan ihana!

    VastaaPoista
  12. Tosi mahtava! Samaa meinasin tulla sanomaan kuin edellinenkin kommentoija, että nuo pilvet tuossa kuumailmapallon edessä on tosi kivat.

    VastaaPoista
  13. Tosi upea, kekseliäs paita! :)Hienot värit! :)

    VastaaPoista
  14. Aplikaatio on kyllä huippu! Tykkään noista pallon edessä purjehtivista pilvistä erityisesti.

    VastaaPoista
  15. Oi miten ihana!! Sopii niin hienosti kuumailmapallo pilvipaitaan. Tekis mieli itsekkin tehdä samanlainen aplikaatio. :)

    VastaaPoista
  16. Tää on kyl ihan supersöpö! Aplikaatio on oikein piste i:n päälle. Näyttääköhän nyt kaikki pilvipaidat siltä, että jotain puuttuu? :)

    VastaaPoista
  17. Iiik aivan käsittämättömän hieno. Miten sinä oot jaksanut tuon koiran ja nallen sinne applikoida, varmasti ihan mahdottoman pikkutarkkaa hommaa.

    Mulla on ollut kanssa kuumailmapallo mielessä siitä asti kun kangas mulle tuli mutta nyt yritän ehkä keksiä jotain muuta :D Sun toteutus on vaan niin hieno!

    VastaaPoista
  18. Olipas ihana paita=) Tosi hieno ja aivan kun se pallo olis ollu sielä pilvien seassa aina.

    VastaaPoista
  19. Tosi, tosi ihana toteutus!!!! Värit ja kaikki! Ja tosiaan mahtava idea nuo pilvet:)

    Itselläkin oli samainen kuumailmapallo mielessä, kun sain omat pilvikankaani... Mutta en ainakaan vielä ole päässyt edes suunnitteluasteelle, kun aikaa ei tahdo olla riittävästi...

    VastaaPoista
  20. WAU!!! Ei muuta voi sanoa. Aivan mahtava!

    VastaaPoista
  21. Aivan ihastuttava toteutus. Ja väriyhdistelmä on kyllä kokeilemisen arvoinen.

    VastaaPoista
  22. Voi että, mikä söpö paita! Tykkään tuosta punaisen ja turkoosin yhdistelmästä, se näyttää tosi raikkaalta. Tosi kiva!

    VastaaPoista
  23. Oih, miten söpö paita, ja taitavasti tehty!

    Saara

    VastaaPoista
  24. Pakko oli vielä uudestaan tulla ihailemaan paitaa ;) edelleenkin täydellinen!

    VastaaPoista
  25. Kertakaikkisen hieno! Mutta mä en aio matkia. En nimittäin ikinä jaksaisi tehdä noin pikkutarkkaa hommaa ;)
    Sulla on kyllä taito hyppysissä ja hyvät hermot :)

    VastaaPoista
  26. Aivan ihana idea tuo kuumailmapallo!

    VastaaPoista
  27. Luetkohan näiden aikaisempien kirjoitusten kommentteja...?

    voi miten hieno!!!Ihana paita!!!!ja tosiaan, nuo pilvet on hauskasti! itse tein linnun taivaalle lentelemään,mutta tuo on todella lysti idea!!!

    opettelen ompelua ja kysyisin muutamaa vinkkiä: että miten tuota resoria oikein oikeaopppisesti laitetaan,jotta tulee siisti jälki?,ja nuo napit?

    voitko laittaa myös vinkkiä, mistä saa tilata noita omia "nimilappuja"

    Ihana blogi tämä, tulen uudelleenkin ihailemaan!

    kristiina

    VastaaPoista
  28. Kristiina: Kyllä luen kaikki kommentit, kun tulee suoraan sähköpostiin :) Kiva kun tänne löysit :)
    Teen nuo resorit n. 4cm leveällä suikaleella. Resorin ensin mittaan sopivaksi ja ompelen renkaaksi. Saumurilla ompelen resorin oikean puolen vasten kankaan nurjaa puolta. Sitten taittelen oikealle puolelle ja nuppineuloilla kiinni, jonka jälkeen kaksoisneulalla ympäri. Enkä nyt oikeaoppisuudesta tiedä, mutta näin minä olen tehnyt :) Napit on Prymin neppareita ja ne olen niillä Prymin pihdeillä laittanut.

    Nimilappuja olen itse askarellut, ensin kuvankäsittelyllä kuva ja tulostanut siirtopaperille, josta sen sitten olen silittänyt puuvillanauhalle. Muistaakseni tuolla syyskuun bloggauksessa oli aiheesta enemmän. Kyllä noita valmiitakin nauhoja myydään, niihin saa itse kuviakin valikoida, ainakin tälläinen ruotsalainen nettikauppa tuli mieleen http://www.namnband.se/

    VastaaPoista