sunnuntai 27. joulukuuta 2009

Pikkujuttuja

Tässä joitakin lahjaompeluksia mitä tuli tehtyä ennen joulua. Pussukat yllä on Ikean kankaasta ja vuorena kaikissa pussukoissa valkoista puuvillakangasta. Noiden kokoa en huomannut mitata, mutta vetoketjut kaikissa muistaakseni 18 cm. Eli isoja meikkipussukoita tai pieniä deodoranttilaukkuja.. Kaavat näihin on omasta päästä. Kaikissa pussukoissa on muutaman sentin levyinen pohja, joten kyllä noihin jotain saa mahtumaankin.

Nämä taasen on pieniä kolikkokukkaroita, kuvien koko tässä hieman hämää. Näiden leveys on noin 10 cm. Vuoritettu myös puuvillakankaalla. Muruneulos ei nyt varsinaisesti sovi tuollaiseen tarkoitukseen, mutta kissakuvan takia sen laitoin. Ihan hyvin toimii noin pienessä koossa vaikka kangas onkin joustavaa.



Tässä on sekä kolikkokukkaro että meikkipussukka. Koko sama kuin ylläolevissa. Koirakangas on paksua puuvillakangasta.


Tämä "pupu-unirätti" meni suvun nuorimmaiselle. Toivottavasti on käyttöä. Pupu on kokonaan velouria. Molemmille puolille aplikoitu ruskea sydän. Kaavat tähän syntyi leikatessa :) Kulmat on vain solmittu. Ainoastaan päähän laitoin vanua, muuten tämä on sellainen "rättimäinen" Aikaa tuon tekemiseen meni enmmän kuin olin suunnitellut, kun silmät, nenä ja suu on ommeltu käsin, samoin kiinnitin myös korvat ja rusetin kaulaan.




Tämä karvakasa esittää kissaa. Tämä on saman kirjan kaavoilla kuin nuo edelliset pikkupuput. Kissa on oikeasti ihan kivan mallinen, vaikkei sitä juurikaan huomaa kun on niin karvainen. Kooltaan tämä on melko pieni. Arvelisin että säkäkorkeus n. 15 cm. Karva on pehmoista teddykarvaa (samaa josta aiemmin tein pupuhatun). Silmät on puiset helmet ja nenä velouria. Hieman olisi pitänyt olla pienempiä helmiä, mutta kaipa nuokin välttää..





11 kommenttia:

  1. Ihania lahjoja olet tehnyt.
    Kissa on hellyyttävän suloinen ja hyvänkokoiset nuo silmät on!

    VastaaPoista
  2. Onpa kivoja pussukoita. Täytyy napata tuo idea, että vetoketju tulee tuolleen tuohon etukappaleeseen eikä silleen tuohon suuhun. Enpä osaa selittää mutta ehkä ymmärrät mitä tarkoitan (ensimmäisessä puupussissa esim) :)

    Tuo unirätti on ihana idea, tuollaisihan on paljonkin myyynnissä, enpä ole ajatellut että vois tehdä itsekkin :) Tämähän on kiva vauvalahjaidea. Kaavoitiko pupun pään itse?

    VastaaPoista
  3. Aivan upeita :). Oispa ollut hienoa olla yksi lahjan saajista :D

    VastaaPoista
  4. Kivoja käsitöitä!

    Kyllä kai Muru-neuloskin sopii kukkaroksi. Ainakin minulla on ollut sellainen keväästä 2007 alkaen ja ihan Muru-kankaiden suunnitelijoiden itsensä myymänä. Heillä siis on ainakin ollut näitä valikoimissa, jos ei enää ole. Ja kukkaro on kestänyt jatkuvaa käyttöä oikein hyvin. Olen ostanut niitä myös lahjoiksi ystäville ja kaikki tuntuvat tykkäävän.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille :)

    Hanna: Tuo sivuvetoketjullinen pussukka onkin tosi helppo ommella, jos jättää saumavarat sisäpuolelle sivuille. Pupuun en erikseen piirtänyt kaavoja, leikkasin velourista pään sivuprofiilin ja mittasin päistä kapenevan suikaleen kuononpäästä niskaan. Palaset vaan yhteen ja siinä se :) Korvatkin olisi voinut ommella saumaan, mutta en ollut paikasta varma niin ompelin käsin jälkeenpäin.

    Hilla: No niinpä, olen itsekkin niitä joskus käynyt ihastelemassa. (Sama pää kesät talvet..) Jotenkin sitä vaan ajattelee että yleensä kaikki pussukat on tehty puuvillakankaista.. Kiva kuulla että kestävät käyttöäkin, voisi tehdä lisääkin noita :)

    VastaaPoista
  6. Kivoja juttuja! Nuo ikean kankaasta ommellut pussukat on mun suosikkeja :)

    VastaaPoista
  7. Ihania, ihania, ihania!

    Kaikki bloggaukset edellisen käyntini jälkeen siis ;).

    VastaaPoista
  8. VAU! Aivan ihania!! Tuo kissa ois niin mein keskimmäisen mieleen! Pitäs jostain tuommosta pörrökangasta yrittää ettiä, hattujakin vois tehä. Mie löysin kirpulta jonkui pehmoeläinkirjan, että sitä vois kanssa kyllä joskus hyödyntää :)

    VastaaPoista
  9. Kylläpäs olet saanut ihan hurjan määrän hienoja juttuja aikaan. Vau!

    VastaaPoista
  10. Ihania ompeluksia! Olen ennekin ihaillut vaikken ole tainnut kommentoida:)
    Yritän kovasti etsiä sellaisen erilaisen pussukan tekijää taikka ohjetta, jossain blogissa törmäsin joskus korttipussukkaan jossa mooonta eri taskua korteille ja pikkuinen rahataskukin. Mulla kun kortteja on joka lähtöön eikä helposti kaupassa löydy koskaan juuri sitä mitä tarvittaisiin..
    En sis löydä mistään tällaisten tekijää ja yritänkin kovin etsiä että saisin itselleni myöhästyneen joululahjan!!

    VastaaPoista