perjantai 1. tammikuuta 2010

Kaksi mekkoa
Punainen liivimekko ohuesta sametista, puuvillakangasta vuorena sekä norsuissa (puuvillakangas Iinulta). Piti nyt täydentää mekkovalikoimaa punaisella, kun ei ennestään ollut punaista mekkoa. Mekko on Ottobre 4 / 2003 lehden kaavoilla. Mietin mikä olisi eläin, joka näyttäisi joltakin yhdestä kankaasta tehtynä, ja norsu sopi mielestäni hyvin siihen tarkoitukseen. Koitin tehdä noista mahdollisimman helppoja ja yksinkertaisia ilman sen kummempia yksityiskohtia, kun niitä on noin monta. Kaikilla norsuilla on korvat ommeltu erikseen ja ovat tuollaiset "lerpattavat". Mekko on kokoa 86 cm eli tämäkin on varmaan sopivampi myöhemmin, mutta hyvä niin kun ei ole varsinainen talvimekko (melko ohut).


Ollaan menossa huomenna hautajaisiin, ja piti miettiä tytölle jotain sopivaa asua tilaisuuteen. Siksi mekossa noin tummat värit.. Ajattelin ettei pikkutytön tarvitse ihan mustissa olla hautajaisissakaan ja laitoin siksi nuo perhoset. Perhonenhan on aika neutraali kuva-aihe. Ja onhan se ihmisen elämäkin vähän kuin perhosen lento, lepattelua sinne tänne ja niin lyhykäinenkin..

Tämäkin mekko on ohutta vakosamettia, väri tuossa on itseasiassa tummanruskea, mutta on niin tumma että näyttää lähes mustalta. Perhosista tuli vähän paksuja, mutta ovat onneksi niin tummia, ettei kauheasti pistä silmään.. Ei ollut oikeanväristä lankaakaan, joten aplikaatiossa olen yläreunassa käyttänyt vaaleanpunaista ja alhaalla tummaa. Siivet on tehty niin että ensin aplikoitu toinen puoli ja päälimmäiset jätetty samoin lerpattamaan kuin norsujen korvatkin. Molemmissa mekoissa on takana Kam-nepit.

14 kommenttia:

 1. Todella nättejä mekkoja!(ja mallikin :D)

  VastaaPoista
 2. Suloisia mekkoja kuten on mallikin:)

  VastaaPoista
 3. Oih... kuinka hienoja mekkoja täältä löytyy..ja tuo alla oleva omppu mekkokin... Noi perhoset on kyllä ihania ja upeita kuvia osaat tehdä!! Oon kade!!

  VastaaPoista
 4. Upeat värit etenkin tuossa punaisessa mekossa! Ihania ovat nämä sinun ompelukset kyllä! :)

  VastaaPoista
 5. Olen niin suuri norsufani, että ihastuin ensisilmäyksellä tuohon mekkoon jonka näin minikuvana blogissani :). Piti heti tulla katsomaan tarkemmin ja voi noita korvia! Ihan mahtava idea tehdä korvat tuolla tavalla.

  Tosi kiva on tuo perhosmekkokin :).

  VastaaPoista
 6. Hienoja mekkoja, etenkin tuo elefantti mekko on mun mieleen!

  VastaaPoista
 7. Suloisia mekkoja! Tyttären kanssa tässä katsellaan ja heti tuli kommenttia että mulle kans!

  VastaaPoista
 8. Hautajaisvaatteeksi kyllä oikein sopiva tuo perhosmekko. Perhoset näyttävät jotenkin liikuttavan kauniilta siinä tummaa taustaa vasten..

  VastaaPoista
 9. Ihanaiset mekot. Noi norsut on niin hauskat ja perhoset tosi suloiset.

  VastaaPoista
 10. Ihania liivimekkoja, varsinkin tuo ronsuversio! :)

  VastaaPoista
 11. Voi kuinka ihania! Molemmissa aivan ihanat nuo aplikoinnit! Olet uskomattoman kekseliäsja taitava! Tuo aiemman postauksen ompputunika on syötävän ihana! ;)

  VastaaPoista
 12. I don't understand a word of Finnish, but you make really nice clothes and things. Very impressive, I like it a lot!!!

  VastaaPoista