lauantai 23. tammikuuta 2010

Kvaak!

Tykästyin tähän omaan haalarimalliin niin paljon, että piti tehdä vielä toisetkin vähän kivemmilla väreillä. (Kaava sama kuin kenguruhaalareissa) Aika tavalla pirteät taisi tullakkin! Haalarit tosin istuu vielä paremmin päälle muutaman pesukerran jälkeen. Näistä kyllä piti tulla vain ruskeat, jotta sopisi moneen väriin, mutta tuli taas poikettua suunnitelmasta.. Onneksi meillä kuitenkin on monta haalariin sopivaa paitaa.

Olkaimiin käytin nyt tuollaista puoliympyrä metallirengasta sekä Kam neppejä. Säätövaraa on kolmen nepin verran. Siksi jätin lahkeisiin hiukan pituuttakin, ettei lahje sitten heti jää lyhyeksi. Voihan siihen vaikka lisätä myöhemmin resorinkin jos käyttöä riittää.. Haalarin yläosa on vuoritettu trikoolla. Näistä tuli omasta mielestä aika kivat ja sopivan hauskat juuri tuollaiselle 1-vuotiaalle, vaikkei vielä juurikaan piittaa äidin taskuideoista :)


Tasku ja aplikointi on velouria ja joustofroteeta, taskua kiertävä resori Myllymuksuilta. Tasku on ommeltu peitetikillä haalareihin. En tuohon halunnut nyt nauhanohjainta käyttää, jotta sain resorin vain kolminkerroin. Ankan nokka pitää taskun mukavasti kiinni, ei ainakaan tasku repsota.


Tästä tuli ihanin omatekemä perustrikoopaita ikinä! Johtuen siitä, että laitoin nyt tuon resorikanttauksen unelmanpehmeästä trikoosta, ja nauhanohjaimella sujui mukavasti :) Hiukan vieläkin nuo säädöt kokeiluasteella, mutta ihan kivasti jo sujui. Tikkasin myös nuo raglansaumat peitetikillä. Nyt ei kyllä yhtään kaduta että tuon koneen hommasin, on se vaan niin ihana! (ainakin silloin kun homma onnistuu :D ) Paita on Nanson trikoota Eurokankaasta ja kaava on alkujaan Ottobre 6 / 2008.


Vielä lähikuvaa tuosta kanttauksesta, vaikkei se ehkä ihan täydellinen ole, mutta omasta mielestä ainakin onnistunut :) Tästä tuli muutenkin hiukan erilainen kuin nuo aiemmat raglansaumaan laittamani nepit. Tuolla nauhankääntjällä ommellessa nimittäin lopetin vahingossa väärään kohtaan, en siis huomannut että toinen raglansauma vielä tekemättä. Siksi nauha on kahdesta palasta, mutta oikeastaan siitä tuli noin ihan kiva ja vähän erilainen.



30 kommenttia:

  1. Minä taas täällä huokailen :) Ihanat haalarit, tosi hauska idea! Mistä oot muuten löytänyt nuo haalarin metallirenkaat, vai onko ne metallia?

    Tarkkaan yritin tiirata tuota paitaa! Sillä vein tänään lapsen hoitoon päiväksi tarkoituksenani ommella kaikessa rauhassa ja mitä vielä eipä mennyt päivä suunnitelmien mukaan. Oon nimittäin vain purkanut ja säätänyt ja lopulta ommellut ompelukoneen kaksoisneulalla.Minä en enää tajua yhtään tuota peitetikkikonetta. Positiivista on se, että oon oppinut käyttämään nauhanohjainta vieläkö oppis säätämään sopivan tikin. Mulla tulee vaan kertakaikkisesti hyppytikkiä ja ihan kammottavaa jälkeä kun yritän laittaa normaalia resoria nauhanohjaimella :( Hommasin ne uudet neulatkin, en oo ainakaa vielä huomannut niiden merkitystä. Huoh! Kyllä olin kiukkuinen tämän päivän ompelun jälkeen, ei voi sanoa, että ompelu olisi rentoittavaa! En käsitä kyllä yhtään millaiset säädöt pitäis olla!

    Suhteellisen siististi sain silloin kun laitoin resorin kolminkertaisena eli ompelin ensin saumurilla kiinni ja sitten vaan tikkasin peitetikkoneella mutta silloinkin tuli hyppytikkiä kun ompelin saumanpäältä, purin kolme kertaa ja aina vaan hyppytikkiä joten lopulta ompelin tavallisella koneella. Kummalista! Voisin tällä hetkellä heittää koneen ikkunasta ulos!

    VastaaPoista
  2. Wautsi wau! Taas jotain ihanaa ja uutta!

    VastaaPoista
  3. Voi söpöys sentään että osaa olla ihanat haalari :).

    Ihana nähdä aina uusia ideoita!
    Tuo nokalla taskun kiinnnitys kyllä hieno idea ja ankka vaan on niin söpö :)

    Ihanan siistiä ja nättiä jälkeä myös paidassa!

    VastaaPoista
  4. alkaa tässä tosissaan käymään kateeksi toi kone! Tulee niin siistiä jälkeä. mulla edelleen hakusessa toi raitakangas. Voi että ihanan paidan siitä teit. Itsekin tekisin just raglanpaidan. :)

    VastaaPoista
  5. Voi miten hauska idea tuo ankka!!! Ja se ei nyt kovin paljo kehuis siellä sitä peitetikkikonetta, kun tää ei ihan vielä tahtois sellaiseen langeta :) Ei mutta on kyllä mukavan näköistä jälkeä.

    VastaaPoista
  6. Kiitos kaikille :)

    Hanna: Noiden renkaiden alkuperää en kyllä muista. Oliskohan ollut joskus vyö? Krominväriset metallirenkaat ne on. Olen noita aina laittanut talteen.. Nyt ne kyllä on loppu.

    Onpa harmillista, jos kone ei tee kunnon tikkiä! Oletko kokeillut trikooolla kanttaamista? Ainakin tuo onnistui, ja tulee ihanan ohut ja pehmeä tuosta kantista. Minulla oli tuossa paidassa langankireydet vasen neula 6, oikea 4 siepparilanka 3 ja diffi oli 0,75, tällöin ei rypistä kaulaaukkoa liikaa. Tuo säätövipu oli vasemmalla, en tiedä löytyykö sinun koneesta sitä? En tosiaan tiedä varmaksi mitä se tekee, mutta ohjekirjasta ymmärsin että kiristäisi siepparinlankaa. Eli jos noilla säädöillä kokeilet, voisi siepparinlankaa ehkä vielä kiristää? Nämä nyt on tälläisiä minun arvailuja, mutta ainahan kokeilla kannattaa..
    Sen verran vielä tuosta säätämisestä, että tuo minun kone (jos säätää ommellessa) voi tehdä hetken huonoa tikkiä. Eli samalla säädöllä pitää ommella hieman pidempi pätkä että näkee toimiiko. Toivotaan että onnistut, ettei kone ihan pihalle joudu :D

    VastaaPoista
  7. Voi miten hauska ankka! Ja tuo taskukiinnitys on hieno. Ja paita myös :)

    VastaaPoista
  8. Tosi ihana setti ja työn jälki on ihan parasta. Tällaisia kirjoituksia lueskellessa sitä peitetikkikonetta alkaa tehdä mieli tosi-tosi paljon... Pitäs vain lukea niitä kertomuksia, joissa kerrotaan säätämisen vaikeudesta, pah!

    VastaaPoista
  9. Ihanat on haalarit ja paita on kuin suoraan kaupan hyllyltä! :) Mahtavia kyllä nuo sun ideat applikaatioihin ja taskuihin jne! :)

    VastaaPoista
  10. Mahtavia tekeleitä!! Ja tuo kone niin siistiä jälkeä.Tää kyllä kans kohta lähtee semmsota ostamaan :D Vaikka valmiiksi jo ärsyttää jos tikin kanssa saa tapella.Mikään ei oo niin ärsyttävää kun tuhlata tehokasta ompeluaikaa säätöihin.Mutta pakkohan nekin on löytyä että hyvää jälkeä saa.

    VastaaPoista
  11. Ihanat haalarit!
    Tekisi mieli itsekin ommella samantapaisia haalareita tulevalle vauvalle.. Voi kun oma kärsivällisyys kestäisi noin taksan työn!
    Tyydyn ainakin vielä vain kateellisena kuolaamaan ;)

    VastaaPoista
  12. Aivan huikeat haalarit ja ihana paita!
    Harmi kun täällä Eurokankaassa ei ollut tuota kelta-valko raidallista Nansoa.

    VastaaPoista
  13. IHANAT haalarit ja paita! Sun työn jälki on kyllä tosi siistiä ja näitä töitä katsellessa alkaa todellakin houkuttelemaan ajatus omasta peitetikkikoneesta!

    VastaaPoista
  14. Ihanat haalarit ja ihana paita! Itseasiassa ihastuin tuohon paitaan jopoa haalareita enemmän. Niin ihanan pirtsakka ja työnjälki kuvassa niiiiiin siistiä. Vähänkö tuo peitetikkikone himottaisi... Mutta ei ainakaan tässä elämäntilanteessa.

    VastaaPoista
  15. Oi kun ihania! Ja peitetikkikoneen sauma näyttää kyllä tosi siistiltä (varsinkin kun itse edelleen ja varmaan ikuisesti ompelukoneen kaksoisneulalla tikkailen). Onko nuo ihan niitä prymin rengasneppareita, mitä käytät? Kam-neppejä olen itse käytellyt, kun tuli ne pihdit vaippoja varten hankittua, mutta nyt vähän houkuttaisi nuo tavallisetkin nepit. Kannattaisikohan sitä investoida lisää..

    VastaaPoista
  16. Aivan ihanat ankkahaalarit! Hyvä idea tuo taskukiinnitys.
    Itse olen usein myös kantannut trikoolla. Toimii ihan yhtä hyvin kuin resori ja on helpompi ommella.
    Tuo paitakaava vaikuttaa kyllä kokeilemisen arvoiselta!

    VastaaPoista
  17. Ompeluinto iskee jälleen, kun katselen sun upeita luomuksia.

    VastaaPoista
  18. Aivan ihastuttava haalari! Sulla on hyvä typitaju ja mukavasti omia ajatuksia ja saatkin luotua todella ainutlaatuisia vaatteita! En voi muuta kuin ihastella kättesi töitä!

    Tilasin myös Tausenilta itselleni sen 42-millisen nauhankääntäjän. Kuukausi ainakin vielä vierähtää sitä odotellessa. Sen jälkeen paneudunkin resorikanttaukseen kunnolla. Mä taas en hoksannut edes kysyä tuosta 50-millisestä mitään, mutta jään nyt kuitenkin nätisti odottelemaan tilaustani. Ja kiitos kun olet laittanut tänne vihjeitä!

    VastaaPoista
  19. Ihanaiset ankkahaalarit ja niin hienosti olet onnistunut paidassa peitetikkikoneen kanssa!

    VastaaPoista
  20. Wau mitkä haalarit! Ihan uskomattoman mainio idea! Niin hauska! :) Ja paita on ihana. En näe siinä mitään syytä mikset olisi tyytyväinen! Ja täällä myöskin yksi joka peitetikistä on viheränä. ;)

    VastaaPoista
  21. Kiitos, Kiitos kaikille, ihanaa kun viitsitte täällä käydä kommentoimassa :)

    Annika: Nepparit on Prymin ja niillä Prymin pihdeillä noita laitan. Joihinkin vaatteisiin nuo sopii paremmin, Kam nepit on ehkä vähän jäykkiä avastakkin ohuessa trikoossa. Pihdit ei muistaakseni ollut kovin kalliit ja on kyllä tosi kätevät käyttää.

    VastaaPoista
  22. Voi jestas miten hienot! Siulla on kyllä upeita ideoita!! ja tuosta keltaisesta raitakankaasta tykkään :)

    VastaaPoista
  23. Tuolta saa aika edullisesti kivan Prymmin paketin:

    http://www.ompelijanmaailma.fi/verkkokauppa/index.tmpl?ryhma_id=53

    hintaa 30€. Postikulut ovat vaan aika kalliit(8,50€ 0-2kg paketti), jos vain yhden tilaa. Itse aattelin tilata kahden ystävän kanssa. Joten tulee samoilla kuluilla.
    Nimipyyhe.comissa tuo oli 42,50€ paikkeilla.

    Ihanaa tuo Nanson kangas. Minäkään en löytänyt sitä Eurokankaasta. :(
    Ja todella ihanan mallinen paita! Täytyy kyllä seuraavasta paidasta tuollanen tehä!
    Todella hienoa jälkeä oot saanut peitetikillä!

    Mä tilasin Brotherin peitetikkikoneen, tulee viimeistään tiistaina. Hiukan jännittä mitä sitä tuli tehtyä, kun en ole Brotheria koskaan kokeillut. Mutta nytpähän pääsen kokeilemaan. Viikon saan testata ja jos en tykkää, niin saan palauttaa ja rahat takaisin.
    Toivotaan, että tulemme toimeen! :)

    -AnniKa

    VastaaPoista
  24. Annika: Minä tilasin nuo pihdit Myllymuksuilta hintaan 14,90€ ja nepparipakkaus 4,90€ täyttöpakkaus oli jotain 6€. Tuossa linkissähän oli pakkauksessa monenlaisia neppareita, mutta jos tarvitsee vain pihdit, niin tuolla ei ole ihan noin kalliit postikulut.

    Toivotaan että on hyvä tilaamasi kone :) Minulla on Brotherin ompelukone ja saumuri, olen kyllä kovasti tykännyt molemmista ja hyvin on toiminut.

    Tuon Nanson trikoon ostin jo viime syksynä Lahden Eurokankaasta, saattaa olla ettei sitä enää saa.

    VastaaPoista
  25. Täytyy varmaan noihin prymiläisiin investoida, kunhan tulee muutakin tilattavaa (eli kun saan kangasvarastoa edes vähän tuhottua). On kyllä totta, että Kam:it on aika tiukkoja varsinkin ohuelle kankaalle, ja näyttäväthän nuo rengasnepit sirommiltakin.

    VastaaPoista
  26. Ihanat haalarit!
    Meidän neiti olis aivan kertakaikkisen onnellinen tommoset saadessaan - vaan kun nyt ei käytetä vaippaa ja vessassa ei tuota "minä itse" -lasta saa auttaa, niin jää haalarit häneltä saamatta.

    VastaaPoista
  27. Halvimmat Prymin pihdit löysin tuolta ompelijamaailmasta. Luulisin, että ne tulevat pienemmällä postimaksulla. Kirjeenä. Laitoin tänään sähköpostia ja kysyin niiden postikuluista. Nepparipakkaus 4,40€.
    Mutta mietin itse silti tuota salkkua, samalla vähän muutakin..joskus aina jotain tarvii..vaikka enitenhän nuita rengasneppareita kuitenkin kuluu.

    Mm:t on tuttu..olen suunnitellut heille malliston..:)

    -AnniKa

    VastaaPoista