torstai 21. tammikuuta 2010

Sammakkohousut

Nämä tein kokeillakseni miten tuo peitetikkikone selviytyy paksummista saumoista. Piti olla vain harmaat housut kuminauhavyötäröllä, mutta näyttikin niin ankealta, että tein sammakon. Sittenkin näytti kovin harmaalta ja ajattelin tehdä taskut. Niistä tulikin lumpeenlehdet :) Poika halusi mielummin resorit, joten nekin sitten laitoin..

Housut on Eurokankaan mukavan paksua joustofroteeta ja vihreä velour samasta paikasta. Koko noissa on 116 cm, kaava on oma. Ihan mukavat olohousut tuli. Hyvin tuo peitetikkikonekin saumoista selvisi. Ompelin sillä nuo resorisaumat litteiksi.





Tämä kangas on odotellut jonkin aikaa inspiraatiota, nyt siitä tuli paita, koko tässäkin 116 cm. Resorit on mustat, vaikka olisihan tuohon ruskeakin sopinut. Paita on Ottobre 1 / 2010 Stripey & Robot trikoopusero. Ihan hyvältä kaavalta vaikutti, vaikkei kyllä edes ehditty sovittamaan. Esikoinen kun sairastui "oksu/kuumetautiin". Toivottavasti menee äkkiä ohi moinen vitsaus..

Kangas on joustofroteeta "metsäraita" ja muistaakseni tilattu jokin aika sitten Pikkuvillasta.

Tähän tein jopa kauluksenkin ihan ohjeen mukaan. Peitetikillä kierretty vielä tuo pääntie. Tuntui kyllä että koneella on ihan oma tahto, kaksoisneulalla sentään hiukan pystyi kontrolloimaan mistä ommellaan :D




Viimeisenä vielä tämä (epäonnistunut) kovan onnen paita.. Siltä se kyllä vähän näyttääkin. Kangas on kirpparilta ostettu ja Me&I paidasta leikelty. Vaaleanpunainen ihan tavallista trikoota kaapinperältä. Resori Myllymuksuilta. Minusta tuo kuosi oli jotenkin hauska ja kivat väritkin, joten ajattelin käyttää hyödyksi. Ensin koko etuosakin oli tuota samaa, mutta pilasin yläosan kun viimeksi harjoittelin sillä nauhankääntäjällä.. No pitkä tarina.. Laitoin tuon nyt kuitenkin tänne, kun tuo kanttikin onnistui niin hyvin! (Jos ei oteta huomioon että onnistuin rypyttämään sitä hiukan liikaa, kun en huomannut sitä diffiä tarkistaa) Aika ruttunenhan siitä tuli, mutta menköön.. Enkä muuten ikinä enää tee tuollaista yläosaa, oli mahdoton saada siistiä tuosta vaakasaumasta. Varsinkin kun tuo resori hiukan vetää..

Tosiaan, sain tänään nauhanohjaimen, jonka tilasin Tausenilta. Pitää nyt hiukan kehua, sain hyvää palvelua ja toimitus oli tosi nopea. Tuohon nauhankääntäjään menee 50 mm nauha ja valmiin kantin leveys on 15 mm. Ihan hyvä että on leveä, kun tykkään usein laittaa resorin hiukan niinkuin tehosteeksi, niin tuo näkyykin.. :) Vaikka siis kuvittelin tilaavani 42 millisen.. Eipä vain tullut se leveys puheeksi, enkä edes tiennyt että noita saa tuon levyisenä. Samalla tilasin sieltä niitä neuloja (HAx1SP), joilla tuo kantin tikkaaminen sujuu paremmin. Näköjään se neula aika paljon vaikuttikin, nyt ei ollut hyppytikkien kanssa mitään ongelmaa :)

16 kommenttia:

  1. Hienoja töitä taas. Noi lumpeenlehdet ovat veikeät.

    VastaaPoista
  2. Wautsi wau, mitkä housut! Ja paidatkin on kivoja, varsinkin jälkimmäisen kankaasta tykkäsin kovasti:)Meillä olis tarvetta ihan perustrikoopaidoille, muttakun kangaskaappini kankaat vaikuttaa jotenkin tylsiltä...pitäisköhän lähteä shoppailemaan uusia???

    VastaaPoista
  3. Kivoja ompeluksia! Mä tykkään tuosta vaaleanpunaisesta formula paidasta. Mistä tuo kaava on? Hauska idea noissa housuissa. :)

    VastaaPoista
  4. Hauskoja ideoita sinulla taas!

    Peitetikkikoneen sielunelämä on kyllä hyvin arvoituksellinen! Välillä sujuu kaikki (ainakin melkein) pitkän aikaa ja sitten kun alkaa tökkimään, niin tökkii kaikki..

    Paljon tuosta nauhankääntäjästä maksoit? Mä tilasin jenkeistä kolminkerroin taittavan leveämmän kääntäjän, mutta se oli liian pitkä. Palauttivat rahat ja lupasivat etsiä lyhyempää, mutta ei ole vielä näkynyt. Mies lupasi tuon fiksata, jos ei lyhyempää tule.

    VastaaPoista
  5. Muakin kiinnostaa hinta!

    Ja aivan ihana taskuidea housuissa!

    VastaaPoista
  6. Ihanat housut. Meidän neiti 11v. olis ihan myyty, jos näkis. Sattuu olemaan aikamoinen sammakkofani;)

    VastaaPoista
  7. Nauhankääntäjä maksoi 85€ ja tosiaan tuohon ei kuulu sitä pohjalevyä eikä paininjalkaa. (Ne kuuluvat kapeamman kanssa samaan pakettiin / hintaan) Erillisiä postikulujakaan ei tullut :) Ihan suomalainen maahantuotiliike tuo Tausen Oy on ja toimitus tuli kahdessa päivässä.

    NorppaStiina: Formulapaidan kaava löytyy Ottobre 3 / 2004 lehdestä.

    VastaaPoista
  8. Sun ansiosta mullekkin on tullut inspis taas alkaa vähän opettelemaan tuota peitetikkoneen sielun elämää. Mullakin on tuo leveämpi nauhankääntäjä + se kapeampi. Tilasin ne silloin koneen mukana Jovilcolta ja mulla kävi vissiin aika tuuri koska sain leveän ja kapean yhteishintaan 80e :D

    Munkin varmaan pitänee ensitilassa heti tänään tilata nuita neuloa. Oon käyttänyt 90 neuloja mutta herkästi tulee hyppytikkiä. Millaiset säädät sulla oli koneessa kun ompelt nuita paksumpia kohtia? Lisäksi mulla on ollut viime aikoina sellainen ongelma,e ttä ommel jää kiristämään, että nyt on muutamasta paidasta helmakäänteet rapsahtaneet kun ommel ei jousta :(

    VastaaPoista
  9. Hanna: Kiva jos näistä mun harjoituksista joku saa inspistä :D Sulla kävi tosiaan tuuri kun sait molemmat samaan hintaan! Suosittelen kyllä noita neuloja, eron kyllä huomaa! Harmittaa, kun en tilannut kun yhden paketin.. Säädöt taisi olla niin että, (käytössä oli 2 oikean puoleista neulaa) vasen neulalanka lähes 5 ja oikea n. 4 sieppari lanka 2-3. Hiukan löysensin paininjalan puristusta. Ihan hyvää tikkiä tuli kyllä säädöillä (4 4 ja 3:kin)

    Huomasin että tuo dif-säätö pitää olla aika pienellä just helmankäänteissä, ettei kiristä. Paksummissa kohdissa ainakin tuota paininjalan puristusta löysensin, ja tuo säätövipu oli vasemmalla. (en tiedä onko sillä muuta vaikutusta kuin kiristää siepparinlankaa)

    VastaaPoista
  10. Voi miten mahtava idea noissa housuissa! Aina teet jotain tosi kekseliästä ja kivaa. Ilolla tulen aina katsomaan!

    VastaaPoista
  11. Tosi hauska idea noi lumpeenlehtitaskut. Ja muutenkin ihania vaatteita taas kerran.

    VastaaPoista
  12. Tosi kivoja!!!

    Voi kun ihan alkaa oma saamattomuus ärsyttää :-D Nimittäin peitetikin testailujen kanssa... Mie en ole säätöihin koskenu sen jälkeen kun sain sen tekee ihan sutta ja savea! Mutta pitäs varmaan opetella. Toisaalta, ei ole muutamaa kertaa lukuunottamatta hyppytikkiä tehny. Ihan suht paksuissa kohdissa vaan.

    Miehän tosiaan myin koko nauhankääntäjän pois... Ja nyt siis pitäisi ostaa pohjalevyt ja paininjalat uudet?! Jos siis haluaa leveämmän. Mutta toisaalta, ei ollu tarkoitus leveämpääkään ostaa :-D

    Nettikeskusteluissa vilahteli useampaan kertaan, että Janomen nauhankääntäjää on myyty 55e hintaan jossain. Mistähän semmosen paikan löytäis! Pitäs noita ulkolaisia nettikauppoja tutkia tarkemmin. Haluisin myös sen helmankääntäjän. Sehän ei vissiin oo ees kallis?

    VastaaPoista
  13. Pikku-auringon nettikaupasta kannattaa katsella Hax1sp neuloja, siellä maksavat n. 3e/kpt

    VastaaPoista