lauantai 6. helmikuuta 2010

Amalia aasi

Myönnetään että tunika muistuttaa kovasti uusimman Ottobren Suklaa Twistiä. Tunika on kuitenkin tehty omalla kaavalla, kun halusin enemmän paitatyylisen tuosta yläosasta. Ihan kiva tuosta tulikin, vaikka on vielä hieman reilu kooltaan. Legginsit on Ruusunuppu legginsit samasta lehdestä (1 / 2010) Näissäkin jouduin soveltamaan, kun kankaan pituus ei ihan riittänyt, siksi nuo lahkeen käänteetkin on noin kaposet.. Legginsit ja tunika molemmat velouria, pääntien ja hihansuiden kanttaus tavallista resoria.

Applikointi idean sain Tilli mössönpoika ja muita ihania blogista. Siellä on aivan ihana pehmo bambi, ja ajattelin josko samantyylisen voisi tehdä kuvana. Niin siis syntyi Amalia-aasi. (Amalia oli serkkuni rakas unilelu joskus vuonna papu :D terveisiä vaan sinnepäin, jos täällä käyt kurkkimassa )



Sukat on mulla makkaralla.. Hieman tässä tosiaan on kasvunvaraa. (kuten näköjään sukkahousuissakin :D ) Legginsit pienensin kokoon 86 cm, kun pienin kokohan siinä lehdessä oli 92 cm.




Tarkoitus oli laittaa nappi myös tuohon hännän tyveen, mutta ei sattunut löytymään oiken kokoista ja väristä, niin jätin laittamatta. Perhosen olen virkannut joskus vuosia sitten, sattui löytymään kun etsin lankaa silmiin ja suuhun.. Laitoinpa senkin sitten tuohon. Se on käsin siihen ommeltu, kun en ollut ihan varma tykkäänkö vai en.. Aasi on muuten velouria, mutta jaloissa trikoota.


Laitoin pääntiehen nepit tuohon sivuun. Aiemmin olen tehnyt yhden bodyn vastaavalla tavalla. On ollut ihan kätevä käyttää, ja asettuu melkein mukavammin kuin nepit raglansaumassa. Löysin oikean värisiä Kam neppejäkin Kestovaippakaupasta, ja nämä ovat himmeitä. Sopii kivasti vaatteisiin :)



11 kommenttia:

  1. Kerrassaan valloittava tuo sinisen ja ruskean yhdistelmä! Kyllä näissä kelpaa neidin tepastella:)

    VastaaPoista
  2. Oikein ihana yhdistelmä ja kiva aasi!
    Ajattelin myös kokeilla noiden samojen housujen tekoa mutta jäin empimään sitä kokoa kun jossain lehden kuvissa ne näyttävät pitkiltä ja jossain säärimittaisilta..

    VastaaPoista
  3. Ihanat värit. Perhonen on kuin piste iin päälle.

    Vai olet sinäkin tehnyt koruja. Olispa mukava nähdä millaisia. Minä en osaa ommella yhtään, kovasti haluaisin oppia, kun tällaisten vaatteiden pitäjiäkin olisi kolme.

    VastaaPoista
  4. Söpötti! Housujen kaavaa ajattelin itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
  5. Ihana aasi, ihana paita ja aivan ihanat housut! Sinänsä hassua, että en itse ollut löytävinäni uusimmasta ottobrestä mitään toteuttamisen arvoista.. Täytynee katsoa uudemman kerran.. :)

    VastaaPoista
  6. Ihanat värit ja söpö aasi :)
    Pääntientoteutus kiva, kam-nepeis on kyllä toi kivuus että saa kivan värisinä, ostopäätökseni kam-pihtejä kohtaan kasvaa kokoajan.

    VastaaPoista
  7. Hieno asukokonaisuus ja suloinen aasi! Kiva väriyhdistelmä myös. Tytön äitinä olen hieman jo kyllästynyt vaaleanpunaiseen ja kiva nähdä muitakin värejä tyttöjen vaatteissa. Oletko muuten itse kehitellyt perhosen vai onko olemassa joku ohje? Joskus etsin perhosen virkkausohjeita, mutta aika huonosti löytyi.

    VastaaPoista
  8. Ihana setti! Aasi on varsin ihana, noista napeista tulee mieleen se leikki, jossa silmät sidottuna laitetaan aasille häntä kiinni.

    VastaaPoista
  9. Kiitos kiitos :)

    Tanjuska: Ostetuissa vaatteissa meillä löytyykin vaaleanpunaisia paljon, siksipä sitä vähemmän näissä omissa ompeluksissa on.. Perhosen ohje oli minulla tallessa, ja olettaisin että on se kopioitu Suuresta käsityökerho lehdestä. Harmi, ettei siinä ollut mistä numerosta se on. Tämä nyt on ihan veikkaus, mutta voisi olla 90-luvun alkupuolelta.

    VastaaPoista
  10. Ihanan värinen, ja tosi suloinen asu:) Linkitän blogisi omaani, tule huikkaamaan jos se ei sovi sulle:)

    VastaaPoista