maanantai 22. helmikuuta 2010

Keltaista ja punaista

Muutama vuosi sitten en olisi voinut kuvitellakkaan pukevani lapseni keltaisiin, ja nyt nämä on niin ihania! Niin se mieli vaan muuttuu.. Paita on Lasten Metsolan joustofroteeta ja applikointi velouria. Kaikessa yksinkertaisuudessaan tästä tuli mielestäni kiva setti. Niin ihanan pirteä :)

Housut on Kangastukun velouria ja taas Ottobren Vilkas housujen kaavalla. Paidankin kaava edelleen "Rille raglanpaita". Pöllön malli löytyi lasten sukista! Kannattaa katsella sukkia "sillä silmällä", niissä on usein tosi kivoja kuvia..

Paidan helmaan kokeilin resorikanttausta, mutta hmm. taas vähän liikaa rypytystä. Taidan enemmän pitää helmasta ihan pelkällä käänteellä. Kivasti kyllä saa väriä noin, mutta resoria kuluu melkoisesti yhteen pieneen paitaan.



Pöllön "pallollinen" oranssi velour on saatu aikaan tökkimällä punaisella kangastussilla. Kangastussi on kestänyt meillä velourissa ihan hyvin (esim. Peppi tunikan heppa).




Uuteen kevättakkiin oli saatava myös sopiva lakki. Lakin päälipinta velouria ja vuorena paksu punainen trikoo. Aplikaatio velouria. Omenan malli siis napattu tuosta takista. Kuvassa värit ei kyllä ole taaskaan edukseen..



Lakki sovituksessa. Kaava tässä on sama kuin noissa aiemmissakin lakeissa. Kaava löytyy siis täältä.(PDF)
Edit: Valitettavasti linkki ei ole enää käytössä, jos haluat kaavan laita postia, niin voin lähettää sen.
Edelleen kaavaa voisi muokata lyhentämällä tuota osaa josta nauhat lähtee, lakin saisi hieman kireämmälle leuan alta. Tuo nauha kun joustaa niin paljon..
Lisäys: Jos joku nyt innostuu tuolla lakin kaavalla ompelemaan, niin saumavaroja ei kannata lisätä sivuille joihin tulee kanttaus.

Kevätasusta puuttuu enää housut.. Kangastakin niihin sattui löytymään, vielä kun löytyisi joku kiva malli..

Vielä KIITOKSET kaikille, kun olette jaksaneet käydä täällä ahkerasti kommentoimassa :)

28 kommenttia:

  1. Oi ihana pöllö! Osaat tehdä niin siististi ja ihania!!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihanat taas!! Ja kiitos sukkavinkistä :)

    Tosi siistiä todellakin teet noista aplikaatioista! Olikos siulla käytössä se läpinäkyvä paininjalka? Mie oon sitä miettiny, kun etenkin pienissä (silmät jne.) menee hermo (jeps, en ole kärsivällisintä sorttia...)!

    VastaaPoista
  3. Mirka: Kiitos. Painjalka on ihan metallinen, mutta edestä kokonaan avonainen. Näkyvyys on hyvä, mutta se ei tue kangasta kovin hyvin, joten liimaharson kanssa saa olla tarkkana, että on hyvin kiinni reunoista. Auttaa kyllä paljon pienissä yksityiskohdissa, kun näkee mitä on tekemässä :)

    VastaaPoista
  4. Voi söpöys mikä pöllö :).
    Minulla kans tullu tapa etsiä mitä ihmeellisimmist paikoist aplikointi ideoita, sukkia en viel ollu hoksannut :D.
    Ihanan pirteet värit! minä kans yllätyin kuin kivaa lapsukaiselle on pukea värikästä ylle (minun värimaailma on oikein räjähtänyt lapsen tulon myötä).
    Tuo lakki näyttää niin kivan malliselta, täytyykin käydä jossain missä voi sen printata.

    VastaaPoista
  5. Ihania juttuja olet taas tehnyt! Ja nuo värit on todella pirteitä :)

    VastaaPoista
  6. Ihastuin tuohon tekemääsi hattuun ihan toden teolla - jotenkin niin yksinkertainen ja kaunis! Ja tuo kankaan ja kanttauksen väriyhdistelmä on tosi herkullinen, njam!

    VastaaPoista
  7. Voi hyvänen aika kuinka ihana tuo lakki on! Ja setti on ihanan värikäs, tosi hyvännäköinen tulee kun laittaa raitakangasta hihoihin.

    VastaaPoista
  8. Ihania juttuja olet taas ommellut! Täytyykin käydä tallentamassa tuo kaava. =)

    VastaaPoista
  9. Ihanat vaatteet taas! Sä olet tosi taitava :) Ton lakin kaavan meinasin ottaa talteen,mutta jostain syystä herjaa linkkiä virheeliseksi tms.Pitää koittaa uusiksi myöhemmin :)

    VastaaPoista
  10. Voi kuinka ihanaia olet taas tehnyt! Olet niin taitava ja kärsivällinen noiden aplikaatioiden kanssa! Uskomattoman hienooja! Sitä on tosiaan alkanut katsomaan sillä silmällä kaikenlaisia kuvia aplikaatioita varten. Mulla jää vaan useimmat toteuttamatta kun pelkään ettei onnistu eikä kärsivällisyyttä riitä.

    VastaaPoista
  11. Kiitos kaikille :)

    Lakin kaavalinkki kyllä ainakin äsken toimi, mutta en tiedä onko siellä jotain ongelmaa, kun vasta kolmannella kerralla latautui. Aluksi näköjään ilmoittaa "tämä linkki ei toimi", siitä huolimatta latautuu, vaikka hetken kestää.

    VastaaPoista
  12. Ihanan pirteitä vaatteita! Ja pöllö on kyllä tosi suloinen. Ei ole tullut vielä mieleen sukkia tutkia sillä silmällä, nyt täytyy varmaan käydä sukkavarasto heti läpi... :D

    VastaaPoista
  13. Tulipa söpö!kiitos kaavasta, aion kokeilla

    t:kristiina

    VastaaPoista
  14. Ihanat vaatteet ja ihanat värit! Tykkään! :)

    VastaaPoista
  15. Keltainen on IHANAA!! Ihan ehdoton suosikki minullakin tällä hetkellä..tai oikeestaan oon tykänny aina :) Tosi hauska ja pirtsakka setti!

    VastaaPoista
  16. Ihania juttuja taas. Muistatko, mitä säätöjä käytit tuossa lakin kantissa? Millä neuloilla ompelin? Musta tuntuu, etten uskalla ees yrittää ommella pelkkää kanttia, mutta tekis niin mieli tehtailla vauvalakkeja... Kiitos jo etukäteen, jos jaksat vastata.

    VastaaPoista
  17. Anonyymi: Säädöt oli kutakuinkin näin: Keskimmäinen neulalanka hiukan alle 5, oikea hiukan alle 4 ja siepparilanka 3. Diffiä oli alle 1,25. siepparinsäätö vasemmalla ja painjalanpuristus taas kevennetty. Piston pituus 4. Neulat on minulla koko ajan ne erikoispallokärkineulat. En niitä viitsi vaihdella koko aikaa..

    Kyllä sitä kokeilla kannattaa, ei se niin vaikeaa ole :)

    VastaaPoista
  18. Olipas ihanan raikas puku kokonaisuus! Paita on nii raikkaan keltainen ja housut sopiikin sitten tosi hyvin yhteen. :D

    VastaaPoista
  19. Kiitos kun vinkkasit lakin kaavaan. Pitää laittaa muistiin. Tosin nuo hienot aplikaatiosi aina herättävät vaatteet henkiin ja niihin ei taida minulla taidot tai kärsivällisyys riittää.

    -Paula

    VastaaPoista
  20. Meillä on samanlaiset sukat, ja olen kanssa katsonut niiden varresta tuota pöllöä "sillä silmällä"! Hauskaa, että joku toinenkin on bongannut saman söpön pöllön!

    VastaaPoista
  21. Mahdottoman ihanan pirtee setti. Mullakin on tuolla yhdet sukat jota poistin omasta käytöstä kun kantapohjissa oli niin mojovat reiät. Roskiin en heittänyt sillä niissä on niin kivat kuvat, että jollain tapaa ajattelin uusiokäyttää ne. Seppälän sukissa on muuten monesti kivoja kuvia.

    VastaaPoista
  22. Voi, poijjat ku on kertakaikkisesti ihania vaatteita!!! Sinä se osaaat noita ihanuuksia tehä!
    Jospa sitä oppis itekkin kun opettelisi!
    Pöllö oli kyll ihana...

    VastaaPoista
  23. Heips. Tosi ihania vaatteita ja todella hyvä työnjälki. Ihan itseä hävettää omat väkerrys yritykset. :) Onko tuon hatun kaava vielä jossain saatavilla? :)

    VastaaPoista
  24. Heidi, Kiitos :) Valitettavasti linkki ei varmaankaan enää toimi, mutta jos haluat kaavan, niin laita minulle oma s.posti osoitteesi, niin voin lähettää sen sinulle. Osoite löytyy ylhäältä vasemmalta.

    VastaaPoista