maanantai 15. helmikuuta 2010

Pinkkiä



Metsolan pinkistä joustofroteesta tuli ihan peruspaita norsukuvalla. Norsu on myös joustofroteeta, ja kukka velouria. Värit luonnossa näyttää kyllä paremmilta kuin kuvassa. Aika räväkkä yhdistelmä lime resori ja pinkki, mutta siitähän tuli ainakin omasta mielestä ihan kiva. Norsu on tuollainen ihan pikainen applikointi, korvan tein irralleen, ettei nyt ihan tylsä tulisi. Meillä on edelleen puutetta näistä paksummista paidoista..

Paita on Ottobre Rille raglanpaidan kaavalla (6 / 2008). Olen tykännyt tuosta mallista, joten piti oikein piirää suuremmassa koossa vielä..



Raitapaita Hilcon "Campan" trikoosta, tilattu Iinulta. Tästä halusin ihan peruspaidan ilman mitään kikkailuja, sopii sitten käytettäväksi monenlaisien vaatteiden kanssa. Toisella olkapäällä on nepit. Kaula-aukon kanttauksen kokeilin tehdä tuosta samasta kankaasta. Ihmeen hyvin se onnistui siitäkin huolimatta, että tuo trikoo venyy molempiin suuntiin ja rullautuu reunoistakin ihan kamalasti. Homma vaatikin kyllä hiukan hermoja :) Tulipahan kokeiltua kuitenkin..

Peitetikkivinkkiä kanttauksen säätöihin: Kangas ohuehko venyvä trikoo, kanttaus samaa: Neulalangat vas. 6 oik. 4, siepparil. 3 ja diff 0,75. Säätövipu vasemmalla ja hiukan kevennetty paininjalan puristusta.

Nämä säädöt siis ihan omia kokeiluja, jos jollakulla on kokemuksia paremmista, niin saa kertoa :)

32 kommenttia:

  1. Ihana ronsu! Minä haluan kans tuommosen..

    Todella taidokasta jälkiä! Tuo raitapaitakin aivan huippu!

    Olet siis taitava! Ja kaiken kruunaa tuo peitetikki+kanttaukset..

    VastaaPoista
  2. Ai miten ihana ihana norsu-paita!!! Niin söpö ilmekin....

    VastaaPoista
  3. ompas söötti ronsupaita! :)

    minä odottelen omaa nauhankääntäjää postista ja tulen sitten tänne sulle ruikuttamaan apuja. :D

    VastaaPoista
  4. Oikein hienoja paitoja ja suloinen norsu! Miekin tykkään vihreän ja pinkin yhdistelmästä.

    VastaaPoista
  5. Musta tuossa norsupaidassa on oikein hyvät värit. Ja hieno muutenkin

    VastaaPoista
  6. Nätti norsupaita! Värit ovat ihanan pirteät. Millä säädöillä muuten camp trikoo paidan helman käänsit. Ompelin vasta juuri samasta kankaasta ja säädöt olivat jotakin 7 luokkaa. Soittelin Tausenin kouluttajalle ja hänen mielestä lukemat olivat liian suuret. Niinpä koneeni on lähetetty Tausenille takuuhuoltoon. Siellä se nyt on ollut viikon verran.

    VastaaPoista
  7. Kiitos taas kaikille! :)

    Hanna: Tervetuloa vaan :D

    Heli: Eilen vasta tuota ompelin, oliskohan nuo neulalangat ollut jotain nelosen huitteilla? Tosi hyvä muisti :D Kuulostaa tuo 7 kyllä aika suurelta, omassa koneessa kun kokeilin vääntää kahdeksaan, katkesi lanka.. Toivottavasti koneesi tulee pian kuntoon.

    VastaaPoista
  8. Hurmaava ronsu! Kyllä jotkut sitten osaa...

    VastaaPoista
  9. Aivan ihanan söpö norsu! Ja raitapaita on niin siististi ommeltu, jälleen kerran. Sama kangas kaula-aukossa näyttää varsinkin tosi kivalta. :)

    VastaaPoista
  10. Ihana norsu! Mistähän kuvan kiinnittäminen kannattaisi aloittaa, osaatko suositella jotain kirjaa tai nettisivua for dummies :D tuollainen perusompelu kuten paidat ja housut sujuu, mutta oisi kivaa oppia uusiakin taitoja!

    VastaaPoista
  11. Norsu on kyllä aivan ihgu :)
    Ja raitapaita myös taidolla tehty!

    VastaaPoista
  12. Todella suloinen norsupaita ja minä ainakin tykkään myös väriyhdistelmästä! On tosi pirteä!! Just tänään muuten mietin, et pitäis norsu aplikoida johonkin paitaan.. :D

    VastaaPoista
  13. Ihanainen norsupaita! Tykkään kovasti, siitä, että resorit ovat eri väriä, mutta olen itse niin huono kokeilemaan samaa...

    VastaaPoista
  14. Oi, ihana norsu ja ihanat värit! Kiva on raitapaitakin! :)

    VastaaPoista
  15. Kiitos kiitos :)

    Zallaah: Ainakin Ruttu Nuttu (ruttu-nuttu.blogspot.com)blogista löytyy hyvä ohje ja vinkkejä applikointiin ja ihania aplikointeja myös. Olettaisin, että löytyy suoraan sieltä ohjeista.

    VastaaPoista
  16. Jälleen kerran ihan mahtava applikointi. Sinä se osaat! Väriyhdistelmä ihana ja hyvin yhteensopiva. Blogeissa on muuten selvästi peitetikkonebuumi ja applikointi buumi meneillään :D Milloinkahan kangasvärit kaivetaan taas esiin?

    Onko sulla mitään vinkkiä tuohon nauhankääntäjän aloitukseen. Mulla tahtoo alku mennä aina harakoille. Nyt oon muuten saanut vähän tikkiä paremmaksi ja ollaankin oltu ihan hyviä kavereita koneen kanssa. Nauhankääntäjää pitäis nytten alkaa toden teolla harjoittelemaan seuraavaksi.

    VastaaPoista
  17. Söpönen norsu, aivan ihana paita!!!

    VastaaPoista
  18. PikkuHoo: Samaa olen minäkin miettinyt :) Kangasvärit kyllä on kummitellut ommassakin mielessä, mutta jotenkin nuo aplikoinnit nyt on vienyt mennessään.. Ehkä keväämmällä?

    Mä teen aloituskohdassa (kanttauksessa) niin, että laitan aina muutaman sentin tilkun ensin ja siihen perään vasta varsinaisen kankaan. Näin tikki on oikeassa kohdassa ja yleensä ihan hyvää.

    VastaaPoista
  19. Oijoi mitä herkkupuseroita molemmmat!!

    VastaaPoista
  20. Ovatpa ihania taas kerran! Tuo norsu varsinkin ihastuttaa ilmeikkyydellään.

    VastaaPoista
  21. Ihan mahottoman sulonen norsu ja värit on tosi herkulliset yhdessä, nuo limet kanttaukset sopii niin hyvin pinkkiin paitaan :)Raitapaita myös ihananvärinen.

    VastaaPoista
  22. Ihana norsupaita ja pirteet resorit tekee paidalle ihmeitä...minäkin haluaisin tytölle tuollasen mutta en jaksa värkätä. Peruspaidat ja tunikat jaksan tehä! Raitapaitakin on ihana!

    VastaaPoista
  23. Kauniita ovat vaatteet tosiaan!

    Minä olen tehnyt niin, että silitän trikoosta tehdyn resorin toiselle puolelle vlieselinen liimaharson (vai mikä sen nimi on jolla voi tehdä noita aplikointeja joka on todella ohutta ja kiinnitetään silittämällä kankaisiin) Ja olen saanut tällä tavalla vähän tukevampaa resorikaistaletta joka asettuu nätisti mutta joustaa kyllä tarvittaessa pikkuisen eikä kuitenkaan rullaannu..

    VastaaPoista
  24. Ihana norsupaita! Mä tykkään just tuosta pinkin ja vihreän yhdistelmästä.

    VastaaPoista
  25. Kiitos kaikille kommenteista :)

    Onnekas: Kiitos hyvästä vinkistä! :) Minulla olisi varmaan tuohon tarkoitukseen sopivaa liimaharsoakin, eipä tullut omaan mieleen sitä laittaa. Pitääkin muistaa ensikerralla :)

    VastaaPoista
  26. Inspiroivia vaatteita täällä! Löysin ensimmäistä kertaa blogiisi ja jään lukemaan :)

    VastaaPoista
  27. Hienoja paitoja! Millä kaavalla tuo raitapaita on tehty? Näyttää hyvältä mallilta.
    p.s. Blogissani on haaste sinulle!

    VastaaPoista
  28. Pintse: Tuo kaava on muokattu jostain vanhemmasta Ottobren kaavasta, lisäsin siihen vielä tuon nepityksen olalle.

    VastaaPoista