sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Huppari ja lakki

Onnistuin saamaan vielä punaisenakin Hippiekukkaa :) Kauhean vaikea olikin päättää mitä siitä tekisi, mekkoa, paitaa vai tunikaa. Päädyin nyt kuitenkin huppariin. Muutenkin ompelukset ollut vähän jäissä.. Muiden kiireiden välissä olen vain ihmetellyt kasvavaa kangaspinoa, enkä enää tiedä mistä aloittaisin..



Kangas on joustofroteeta Lasten Metsolasta. Hupparin tein tälläkertaa raglanhihoilla. Hupussa vuorena trikoo. Huppu on vähän hiippamallinen, muttei kuitenkaan mikään pitkä.


Taas leijona lakki, tämän tein tilauksesta. Lakin koko on 48 cm. Leijonasta tuli omasta mielestä kivemman näköinen kuin edellisestä.




22 kommenttia:

  1. Toi leijona on kyllä todella suloinen! Ja hyvin taitavasti ommeltu!

    VastaaPoista
  2. ihanan näköisen hupparin olet taas ommellut. minullakin olisi tuolla vaikka mitä kankaita joista pitäisi ommella mutten ole vieläkään saanut aikaiseksi kun en keksi että mistä aloittaisin! :)

    VastaaPoista
  3. Ihana huppari. Nämä sun lakit ovat ihan vertaansa vailla, tosi suloisia ♥

    VastaaPoista
  4. Oijoi, kun taas pääsen tänne huokailemaan :) Ihana tuo leijonamyssy, aivan vertaansa vailla kyllä tuo idea!

    Ja huppari on niin soma, pitäis vaan uskaltautua vetoketjuompeluihin...pelkään mokaavani... Joskus kannattais ehkä lukea ohjeita, eikä vaan jäljentää pelkkiä kaavoja... ;)

    VastaaPoista
  5. ihania ja niin viimeisteltyjä!hienoa työtä!leijonalakki on lemppari!

    t.maria

    VastaaPoista
  6. Huppari on ihana, tuo punainen hippiekukka on todella nättiä kangasta.

    VastaaPoista
  7. Ihanan raikas takki..lakista puhumattakaan!! Itselläkin ruskea hippie odottaa ompelua.. Missä mun kaikki aika on!!

    VastaaPoista
  8. Oikein nätti huppari! Tuo lakki on kyllä ihan huippu ;)

    VastaaPoista
  9. Niin haluaisin tehdä tuollaisen myssyn, mutta minkä eläimen ja osaako sitä noin hienoa...=D

    VastaaPoista
  10. Nätti huppari! Kangas aivan ihana mietin miten se on tutun näköinen. Minulla on ollut lempi sifonkihuivissa samanalainen painanta.
    Aikaisemmassa jutussa kun olit tehnyt lintukankaasta takin niin onko kauppa josta kankaan hankit teillä päin vai onko se nettikauppa?

    VastaaPoista
  11. Minäkin ihastelen tuota hupparia. Se on selkeä ja pirteä samaan aikaan. Kangas kuosineen on juuri oikea tuohon hupparin malliin.

    Ja tuo hattu.. Olen käynyt täällä jo kuukausia kurkkimassa aplikointejasi, jotka vaan tulevat villimmiksi ja villimmiksi. Luovuudella ei onneksi ole rajaa! Aivan huippu tuo leijonanhäntä hattu. Mitä vielä keksitkään!

    VastaaPoista
  12. Aivan ihana huppari! Tuo kangas on niin kaunista. Yritin sitä Metsolasta kysellä aiemmin, muttei enää minulle ollut. :(

    VastaaPoista
  13. Kiitos kaikille kommenteista :)

    Heli: Takkikangas on paikallisesta kaupasta löytynyttä, eli ei ole netistä tilattavissa, ainakaan tietääkseni.

    Maria: Laitoin heti tilaukseen, kun huomasin kankaan, arvasin että äkkiä loppuu, kun oli vain pieni eräkin.. Yleensä harkitsen ja vitkuttelen ja ihanuudet on loppu sitten kun tilaisin :D

    VastaaPoista
  14. Pirteä huppari ja veikeä leijona! Tällä suunnalla vaivaa sama ajanpuute ompeluiden suhteen. Leikattuna on vaikka mitä, kunhan saisi nipistettyä jostain sitä aikaa ompelulle :)

    VastaaPoista
  15. Tosi kiva huppari, ihanan retrohenkinen!

    Olen just ostanut tarvikkeita vastaavan hupparin ompelemiseen - joustofroteeta ja trikoota - nyt yritän vaan löytää sopivan kaavan. Olin ajatellut jotain Noppiesin kaltaista (http://www.noppies.com/catalogus_product2/NShop/Cardigan_reversible_boy_Apple), mutta koossa 74/80. Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä?

    Anna

    VastaaPoista
  16. Anna: Näytti ihan perushupparilta, joka on kokonaan vuoritettu. Äkkiä ei tule mieleen kaavaa, mutta Ottobren sivuilta voisi löytyä selaamalla niitä lehtiä. Sieltä voi vanhempiakin lehtiä tilailla.

    Itse olen tehnyt huppareita välillä ihan paidan kaavaa soveltamalla. Lisännyt tarvitavat saumavarat, esim. vetoketjua varten. Ja lisännyt sitten vain hupun, hiukan mittaillut että sopii pääntielle. Jos hupparista tekee vuoritetun kannattaa paidan kaavaa hiukan suurentaa, ettei tule liian tiukkaa, siis jos paita on kaposen mallinen :)

    VastaaPoista
  17. Sinä olet totetuttanut juuri sellaisen hupparin mitä minä olen suunnitellut tekeväni=) En vain ole saanut aikaseksi edes aloittaa. Tosi kiva kyllä!

    VastaaPoista
  18. Ihana hippikukkahuppari ite tykkään...samoin lakit on niin sulosia....teetkö noita myyntiinkin varmasti menisi kaupan!!!

    VastaaPoista
  19. I just love this hat! :D So so cute!

    VastaaPoista