keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Savannia ja viidakkoa


Tilauksesta takki kokoa 98 cm ihanasta Michael Millerin kankaasta. Kangas löytyi TiriTomista. Tämä on samalla kaavalla kuin edellinen kesätakkikin. Jouduin taas askartelemaan vinonauhat itse, kun oikeaa väriä ei löytynyt. Hyvä tuuri, että löysin oikean väristä vuorikangasta. Se on hieman paksumpaa puuvillaa, vähän kuin ohutta farkkua, muttei kuitenkaan ihan. Toisaalta ei kovin hauska kangas vinonauhaksi.. Antaa silti juuri sopivasti ryhtiä takille, kun tässä ei ole välivuortakaan. Vaikka kankaat oli pesty, huomasin että turkoosista lähtee väriä. Pesin takin vielä sen valmistuttua, onneksi sentään päälikangas ei värjääntynyt. Harmittaa silti tuollaiset kankaat..

Takkiin olisi vielä tarkoitus tehdä joku väreihin sopiva pipo, mutta siitä sitten myöhemmin kun sellainen saadaan aikaiseksi.



Viidakkojerseystä ihan peruspaita, trikoo on Ikasyriltä. Helman tein nyt hieman erilaisen. Lisänä on suikale valkoista trikoota. Ihan kiva tuli noinkin. Housut on velouria Kangastukusta. Näistä piti tulla caprimittaiset, mutta taitaa olla vasta joskus myöhemmin.. Ajattelisin että menee vielä vuoden kuluttua capreina, kun vaippaa tuskin silloin enää tarvitaan. Lahkeet on samalla periaatteella kuin paidan helmakin.


Olikin mukava ommella ihan perusjuttuja ilman aplikointeja, valmistuikin mukavan nopeasti.

28 kommenttia:

  1. Ihania värejä, kauniita toteutuksia :)! Niin ihania kuin applikointisi ovatkin, niin tekemäsi setti on minusta oikein hauskan näköinen aivan näin :)! Tuo TiriTom oli ihan uusi paikka minulle. Kivoja kankaita näytti löytyvän...

    VastaaPoista
  2. Jälleen niin suloisia ettei mitään järkeä ♥

    VastaaPoista
  3. Olet löytänyt takkiin ihanaa kangasta! :)

    VastaaPoista
  4. Hurjan ihana takki! Laitahan kuvaa takista ja piposta kun saat sen valmiiksi :)

    Mukava nähdä erilaisia versioita tuosta viidakkokankaasta, itselläni se on vielä koskemattomana koneongelmien vuoksi.. Siksi pitikin tulla välillä blogikierrokselle, kun ei järki riitä tuon peitetikkikoneen kanssa..

    Oletko sinä ommellut peitetikillä noita paksumpia resoreita (esim. Myllymuksujen resorit) trikooseen vai onko sinulla jotakin ohkaisempaa resorina? Tuntuu ettei tuolla masiinalla pysty ompelemaan nelinkertaista resoria(jollaiseksi tuo nauhankääntäjä sen kääntää) trikooseen, kun nurja puoli on vain yhtä syrttyä vaikka mitä tekisi.. olen varmaan saanut tuon koneen jo niin sekaisin ettei sillä ompele kohta mitään muutakaan.. tämä käy jo terveyden päälle..

    Nuo vihreät housut sopivat tosi hyvin puseron kanssa :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommenteista :)

    Anette: Ensi kertaa minäkin tilailin, mukava löytää uusia ostopaikkoja :D

    Mari: Kangas sopiikin kivasti takkeihin, oikeasti näyttää vielä paremmalta kuin kuvissa, vai mitä? :)

    Onnekas: Mitäköhän koneesi mahtaa kiukutella? Olen onnistuneesti ommellut tosi paksujakin kohtia, kuten kantannut nelinkertaisen resorin yli jossa vielä välissä trikoo ja velour. Millaiset neulat sinulla on käytössä? Entä säädöt? Oletko löysentänyt paininjalan puristusta? Ohutta trikoota kantatessa paksulla resorilla, kannattaa diffi olla aika pienellä alle 0,75.

    VastaaPoista
  6. Ihana kangas ja taas niin siististi ommeltu takki :).

    VastaaPoista
  7. Kiitos kun vastasit :)
    Minulla on nuo neulat joita viimeksi suosittelit ( ne HAX -jotain). Paininjalkaa olen löysännyt ja kiristänyt nyt niin paljon että en enää tiedä missä asennossa alunperin nuppi oli (yritin olla tarkka mutta menin sekaisin.. Mistähän tietäisi miten sen kuuluu olla?) Diffiä olen kanssa käyttänyt molemmissa ääripäissä ja myös siltä väliltä. Myös lankojen kireydet on yritetty vaikka minkälaisilla variaatioilla. Kokeilin myös vaihtaa neulojen paikkoja leveälle ja kapealle.. Palautin myös säädöt ihan alkuperäisille yksinkertaisen trikoon säädöille kun iski epätoivo ja silloin kaikki pelasi taas niinkuin pitikin.. En vaan nyt voi ymmärtää missä vika..

    VastaaPoista
  8. Onnekas: Tietääkseni se paininjalanpuristus on normaaliasennossa siinä nupin viivan kohdalla. Siis niin, että viiva on koneen rungon kanssa suunnilleen samalla tasolla.

    Viidakkopaitaa kantatessa minulla oli keskimmäinen ja oikea neula käytössä. Molemmat langankireydet noin 5 keskimmäinen ehkä hieman enemmän. Siepparinlanka oli 3. Diffi jotain väliltä 0,5- 0,75 ja pistonpituus 4. Paininjalan puristusta olin löysentänyt hieman, eli nuppi on ylempänä, siis viivan alle jäi ehkä milli kaksi. Ja se siepparin säätövipu oli vasemmalla. Kone teki ihan hyvää tikkiä. Kannattaa koittaa ensin mallitilkulle, aluksi saattaa tehdä huonoa tikkiä, ihan kuin säädöt ei säätämisen jälkeen heti menisi koneen jakeluun :D Toivottavasti saat onnistumaan. Tarkista myös langoitus, että on varmasti oikein.

    VastaaPoista
  9. Hyvän näköinen takki. Tuota kangasta olen itsekin ihaillut. Tosi kiva tuo valkoinen kaitale helmassa ja lahkeissa. Raikastaa mukavasti.

    VastaaPoista
  10. Kaunis takki. Samaa kangasta olen katsellut minäkin sinisävyisenä, mutten vielä ole hairahtunut.

    -Paula

    VastaaPoista
  11. Kaunis takki! Tuo kangas on tosi ihanaa :)

    VastaaPoista
  12. Ihana kangas ja ihana takki! Samoin setti! Onko sulla useampaan kokoon kaavoja tuohon takkiin? Olisko mahdollista saada postitse korvausta vastaan??

    VastaaPoista
  13. Huomasinkin että tuo takki olikin omalla kaavallasi tehty ja tarkoitin Gyntherin kaavaa eli olisko niitä useempaa kokoa sulla ja olisko mahd saada?

    VastaaPoista
  14. Ihana takki ja tosi pirteä kangas! :)

    VastaaPoista
  15. Ihania ja tosi siististi toteutettuja! Ihana on pieni mallikin :)

    VastaaPoista
  16. KA: Minulla on Gyntherin kaavat alle viisivuotiaan kokoihin, laittele vaikka sähköpostia. Tuo omalla kaavalla tekemähän on ihan perusmallinen raglanhihoilla, osaat sellaisen itsekkin :D

    VastaaPoista
  17. Kiva kangas takkiin. Olen tilaillut mekkoihin saman suunnittelijan kankaita.
    Kun minä olen taistellut peitetikkikoneen kanssa niin olen saanut neuvoja maahanatuojan kouluttajalta. Hän oli sitä mieltä että neulaksi schmetz- neuloista el x 705, koko 90/14. Schmettzin ha x 1sp neula on sopimaton. Minähän tilasin heti 5 pakettia ha x 1sp systeemin neuloja ja tikki oli surkea. Vaihdoin el x705 neuloiksi ja tikki parani. Kun ja jos löydät Organin tai Janomen omia Ha x 1sp neuloja niin ne ovat parhaimmat ja niistäkin 90/14 vahva neula. Tämän neula selkkauksen jälkeen on tullut olo että halpaan menin kun osti Janomen.

    VastaaPoista
  18. Heli: Kiva tietää :) Minulle taas maahantuojan kouluttaja suositteli juuri noita ha x1sp neuloja. Pitääkin kokeilla, kun löydän noita Organin neuloja, niitä on joskus tullut ostettuakin. Tuskin tuo Janome mikään paras kone onkaan, mutta eipä samaa hintaluokkaa varmaan löydy oikein paljon vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
  19. Tuo takki on aivan ihana :) Huolisin kyllä milloin vain!

    Ja tuo viidakkokangas on kyllä niin ihanaa. En vaan tiedä onko muille käynyt, mutta mulla haalistui ensimmäisissä pesuissa melkoisesti. Toisin kuin muut Ikasyrista tilatut kankaat. Pesin aivan ohjeiden mukaan...harmittaa.

    Se on jännä, miten erilaiselta tuo kuosi näytää eri resoreiden kanssa!

    VastaaPoista
  20. Ansku: Laittelen postia jahka kerkeen! ;)

    VastaaPoista
  21. Tulin vain kertomaan sinulle, että taisin vihdoin selättää tuon koneeni :)
    Sain aika nättiä jälkeä resorin takapuolellekin, kun laitoin seuraavat säädöt: keskilanka:6, oikea:4, sieppari:3, diffi:1,5 , piston pit:4, Paininjalan puristus: keskiviiva koneen tasalla ja vaihdoin neulan ysikymppisestä seiskavitoseen.. EIKÄ tullut yhtään hyppytikkiäkään vaikka pysähtelin kuinka ja myös mutkittelin ommellessa.. Nyt taitaa olla jo säädöt aika lähellä sitä mitä pitää :) Jos joskus innostut kokeilemaan noita säätöjä, kerrohan mitä sinun koneesi tekee tuollaisilla säädöillä ;)

    VastaaPoista
  22. Anni: Kiitoksia vaan :) Pesin nyt ensimmäisen kerran viidakkopaidan, aivan vähän haalistui, muttei mitenkään merkittävästi. (40 astetta ja Erisan colorilla pesin) Oliko sinulla jereseytä vai interlocktrikoota? Interlock ainakin haalistuu tosi paljon jo ensimmäisessä pesussa.

    Onnekas: Hyvä että sait koneen pelittämään :) Olen usein kantannut juuri noilla mainitsemillasi säädöillä, paitsi se paininjalanpuristus on ollut löysemmällä. Hyvää tikkiä on tullut useimmiten, vähän materiaaleista riippuen. Mutta kiva on kuulla, että onnistuu ohuemmallakin neulalla. Pitää kokeilla joskus. En silloin alkuun onnistunut niillä koneen omilla neuloilla, mutta en tiedä millaiset ne mahtoi edes olla..

    VastaaPoista
  23. Minä olen ommellut niillä koneen omilla neuloilla ainoastaan farkkukangasta ja niissä ne on ihan hyviä, kaiken muun tahtoo rei´ittää. Ehkä meistä koneen kanssa tulee vielä kaverit, ainakin nyt näyttää ihan lupaavalta kun sain vielä resorinkin nurjalta puolelta ihan reunastaan kiinni :)

    Kiitos sinulle kuitenkin avusta, meinasin jo hylätä koko koneen mutta sain uskoa yrittämiseen sinulta :)

    VastaaPoista
  24. Aivan ihania vaatteita taas kerran.

    VastaaPoista
  25. Heippas! Kiitos vielä hirrrmuisesti tätäkin kautta, takki ja pipo (tuli tänään) ovat aivan ihanat! Meillä Akseli tänään(kin) "vinkui" takkia päälle, kun oltiin kauppaan lähdössä. Ei paljon tarvinu vinkua, mielelläänhän tuon laittaa ;) Eli tykkää sekä äiti että poika! Pipo oli tosi hyvä ja just napakka, mistä puhuttiin, onnistunut! :) KIITOS! Palailen taas, saat nähdä ;)

    VastaaPoista
  26. Ja vielä yhden asian haluan mainita... ihan mieletöntä yksityiskohtien miettimistä, naulakkolenksussa (mikähän lie oikealta nimeltä :D ) oli pieni lintu norsun selästä kohdistettuna lenkin keskelle. Huonoa äidinkieltä... mutta kuitenkin. :)

    VastaaPoista
  27. Minttu-Maaria: Tosi kiva kuulla että pipo oli sopiva ja ihanaa että poikakin takista tykkää :) Se pieni lintunen vain sopi siihen lenksuun niin kivasti, että pakkohan se oli laittaa :)

    VastaaPoista