maanantai 22. marraskuuta 2010

Hiirulainen

Riemulista löytyi raidallista velouria, josta tein tytölle tunikan. Tarkoitus oli aplikoida iso harmaa sydän keskelle, mutta harmaa olikin siihen tarkoitukseen liian tummaa. Joten tein sitten hiirulaisen. Taitaa olla sillä leipomispäivä kun on esiliina ja kaikki :) Essun reunan alle laitoin suikaleen puuvillapitsiä niin, että vähän reunaa näkyy.


Uskosti vaan teen kokoa 92, vaikka on vielä suuri, mutta pitää hiukan ennakoida, kun pienempää kokoa on kaapeissa paljon. Ompelukoneeni ja saumurini ei oikein tästä velourista tykännyt, ja hiukan on saumat kippuralla.. Kangas oli jotenkin hirveän joustavaa. Ennen ompelua pesin kankaan, ja oli mennyt yhdelle rullalle koneessa..

Kaavana tunikassa on Guiara huppari Iinulta. Jätin vain hupun pois ja hiukan kaventelin sivuilta, kun näytti kovin leveältä.

Tässä vielä hiirulainen essuineen. Velour oli vaikeaa materiaalia aplikoitavaksi, vaikka käytin irtirevittävää tukikangasta, olisi vielä tarvinnut silitettävän tukikankaan, ettei olisi ommellessa venynyt..
Sattui löytymään kukallista trikoota (Jättirätistä), ja olihan sitäkin pakko ostaa.. Housut on Ottobren Saimi svetarihousujen kaavalla. Tykkään kyllä hieman kapeammasta mallista, vaikka muuten vaikutti kivalta kaavalta. Ja nämäkin on vielä niin reilut että resorit pitää olla käännettynä.

Paksummista talvitunikoista on nyt puute, joten kaivoin aikoja sitten RosaMatildasta tilatun Pupuneuloksen esille. Tämä on myös samalla hupparin kaavalla tehty.


Eskarilaiselle suloista autokuosia Hanhelista. Tämä on kyllä ihana, vaikkei sininen suosikkeihin kuulukkaan. Punaiset resorit sopi tähän paremmin kuin hyvin.



Tiritomista löytyi ihana apinavelour, ja eihän sitä voinut vastustaa.. Kankaasta olisi riittänyt vaikka huppariin, mutta olen todennut, että huput talvivaatteiden alla ei ole se paras yhdistelmä..


Olen ajatellut, etten ikinä kehtaisi käyttää itsetehtyjä vaatteita, mutta nyt kun on tuo peitetikkikone, niin saa jo ihan siistiä jälkeä. Etsin pitkän mallista t-paitaa itselle huonoin tuloksin, ja tuli sitten mieleen jospa tekisikin itse. Ruskea trikoopaita sekin Guiara hupparin kaavalla suurinta kokoa eli 164 cm. Tosin kavensin hihoja ja sivuja, pidensin helmaa ja suurensin kaula-aukkoa. Nyt se on kuin minulle tehty :)
Kukallisesta trikoosta kokeilin Mamu Designin Ulla kaavalla (Iinulta myös) itselle tunikaa. Valitsin vaihtoehdoista mallin ilman mitään rypytyksiä. Ja ihan kiva tuli tästäkin. Ulla kaavaa pitää kokeilla vielä uudestaan, kivan mallinen ja mitoituskin oli hyvä. Kuvissa nämä nyt ei kyllä miltään näytä..

19 kommenttia:

  1. Supersuloinen tuo hiiritunika! Hyvinhän tuo hiiri on onnistunut ja essun yksityiskohta on mielestäni ihana! On kyllä ihanan väristä tuo raitavelour, että kyllä sun kannatti sen kanssa ponnistella vaikka olikin hankalaa ommeltavaa.

    Mäkin muuten ostin juuri itselleni ensimmäisen kankaan, paita olisi tarkoitus tehdä itselle kunhan löydän sopivan kaavan josta muokata mieleinen. Saapa nähdä tuleeko mitään käyttökelpoista...

    VastaaPoista
  2. Onpa kauniita vaatteita ja aivan ihana hiirulaisaplikaatio! Tuo sininen autokangaspaita on tosi hyvännäköinen.

    VastaaPoista
  3. OI miten suloiset ja tosi hienot olet itselle ommellut!!!

    VastaaPoista
  4. Ihana hiiritunika!!! Mäkin kavensin Quiaraa muutaman kerran jälkeen hieman, muuten se on kyllä oikein kiva kaava! Samoin toi Saimi on yksi meidän parhaiksi todetuista housukaavoista...

    VastaaPoista
  5. on kivoja ja hieno ja selkeä hiiri, itelles tekemät on kyllä kivoja ja tykkään tyosta kuvio trikoosta...

    VastaaPoista
  6. minusta myös tuo hiiri on todella onnistunut ja en huomaa kyllä mitään vikoja siinä. mahtavaa!!

    VastaaPoista
  7. Söpö hiirulainen tunikassa ja kivan näköinen paita tuosta apinavelourista. Kaikki hienoja!

    VastaaPoista
  8. Ihanaa kangasta tuo tumma kukallinen. Itellänikin ois projektina tehdä tunika, kun kaikki pitkät paidat ja neuleet kiehtoo tällä hetkellä :)

    VastaaPoista
  9. Ihania ompeuksia ja isoa kasa :)
    Mä titesin taas niinpäin eilen että pitää kiiruusti alkaa tekeen 92cm (varsinkin peruspaitaa ja paksumpaa paitaa/tunikaa),ku noi 86 alkaa käydä pieneks.. vastahan tuota 80cm luovuttiin...
    Ihana hiiri :)

    VastaaPoista
  10. voi jestas taas!!! IHANA! Ja kylläpä tein neiti on kasvanu jo isoksi :)

    Tosi kivoja kankaita olet käyttäny myös :) Nuo Murun kankaat on kyllä suloisia. Ja tuosta kukkakankaasta tykkään. Ja tuo raitavelourkin ois ihanaa. Ja ja ja... :-D Ja omatkin kaapit on täynnä mutkun ei ehi ompelee tarpeeksi :-D

    VastaaPoista
  11. Aivan ihania! Tuo hiirulainen on supersuloinen! Ja nuo sinun paidat näyttää tosi kivoilta. Sovituskuvia vaan kehiin niin näkyy malli paremmin. ;)

    VastaaPoista
  12. Kiitokset kaikille kivoista kommenteista, niitä on aina niin mukava lukea :) Niin on kiire ollut, ettei itse meinaa ehtiä lainkaan koneelle..

    Sarita: Itselle olikin ihan mukava ommella, ja valmista sai nopeasti, kun ei ainakaan aplikoida tarvinnut..

    Sani: Minusta taas tuntuu, että 80-86 cm on käytetty jo iäisyys.. Nyt alkaa sentään pienemmät 92 olla edes jotenkin pidettäviä..

    MURUHUTTU: Sinultahan minä sain inspiksen tilailla kaavoja :D

    Unikuu: Itseähän ne virheet aina pistää silmään.. Kuten nyt tuossa hiiressä häntä ja viikset..

    Mirka: Sama ongelma, kankaita olisi odottelemassa vaikka kuinka, kun vain ehtisi ommella, ja kummasti ne lisääntyy..

    VastaaPoista
  13. Todella ihania applikointeja teet, tosi söpöjä eläimiä ja hauskoja ideoita! Voi kun itsekin keksisi yhtä kivoja juttuja. Lisäsin itseni blogisi lukijaksi. =)

    VastaaPoista
  14. Nuo aplikointisi ovat kyllä supersuloisia!! Olet todella taitava ja hyvän mielikuvitksen omaat selvästi :))). Itte syksyn aikana ekat aplikoinnit surauttaneena voin vain kateellisena katsella kättesi töitä :).

    Lisäsin myös itseni lukijaksesi. Olen jo pitemmän aikaa piipahdellut täällä silloin tällöin ihastelemassa töitäsi.

    VastaaPoista
  15. Kyllä sinun taidoillasi kelpaa itse tehtyjä vaatteita pitää. Ei voi kuin ihastella taas töitäsi. Ja tyttönen on kasvanut niin ison tytön näköiseksi jo =)

    VastaaPoista
  16. Ihania! p.s. käy kurkkaamassa blogini, sieltä löydät jotain sinullekin kuuluvaa : )

    VastaaPoista
  17. Todella kaunista ja tarkkaa applikointia. :) Blogiasi on ilo lueskella. Lisäsin sinut suosikkeihini, toivottavasti se on OK!
    Tervetuloa vastavierailulle. :)

    VastaaPoista
  18. Suvi: On ok. Kävin ihastelemassa todella upeita aplikointejasi! :)

    VastaaPoista