keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Huppari

Hetki sitten päätin, etten tee huppareita, ja tässä sitä taas ollaan.. Huppu kun on niin hankala ulkovaatteiden kanssa. Huppuun otin kaavan uusimman Ottobren hupparista, ja se on aika pienen kokoinen. Seuraavaan kun lisää hieman korkeutta, niin alkaa olla aika hyvä huppu. Sivusuunnassa levensin hieman, kun tässä on erilainen reuna. Olikin kiva ommella kun saumat sai piiloon helposti, kun vasta viimeiseksi ompelin reunaan resorin. Yleensä ompelen käsin hupun sisäsuman. ( kun haluan ettei kaulukseen jää saumoja näkyviin.)



Koiralla on SUURET korvat :D Piti tehdä sellainen ihan nopea aplikointi, mutta innostuin näpertämään kuitenkin noita yksityiskohtia.. Koirasta yritin tehdä vähän "tyttömäisen" kun muuten on hupparin väritys aika unisex. Olin jo laittamassa koiralle rusettia päähän, mutta en sitten kuitenkaan laittanut..


Ihan täydellistä ei tullut tästäkään. Differentaali säätö oli liian suurella ja onnistuin rypyttämään hieman liikaa tuota nappilistaa. Onneksi se hieman suoristui, kun pesun jälkeen venyttelin aika reippaasti.. Hupparin kaikki kankaat on vanhoja tilkkuja, joita nyt koitan saada kaapeista pois..




Pojalle piti saada "huppari" myös. Toiveen mukaan ilman huppua. Onko kuusi-vuotiaiden kuvaaminen aina näin hankalaa? Olisin saanut tosi hauskan sarjan ilveilykuvia..



Tämänkin kaavat on sovellettu taas peruspaidan kaavoista. Velour on Ikasyristä ja väri on aika ihana turkoosi.

Onnistuin ompelemaan tämän niin hankalasti, että itseäkin jännitti tuleeko siitä takkia.. Hankalaa oli saada vetoketju, alavara, resori sekä kaulus ommeltua niin ettei niitä saumoja jää näkyviin.. Tykkään ommella vetoketjun sinne väliin, niin tulee siisti.



Kauluksen ompelin aivan viimeiseksi taittamalla sen tuohon sauman päälle. Olisi kiva tietää miten tämä oikein kuuluisi tehdä ja missä järjestyksessä. Välillä tuntuu, että tulee ommeltua moni asia niin ylen hankalasti.

16 kommenttia:

  1. Oi miten hienot!!! Tosi siististi olet saanut vetoketjyn piiloon!!!

    VastaaPoista
  2. Hienot hupparit! Tossa koirahupparissa on hyvät värit. Tytölle olis kiva pukea just jotain muuta kuin sitä iänikuista punaista ja vaaleanpunaista ja lilaa. Mut yhtä hyvin sopii pojalle kyllä. Hauska koira isojen korviensa kanssa! :)

    VastaaPoista
  3. Voi miten suloinen koirahuppari :)

    VastaaPoista
  4. Tosi nätti koira! Ja teet kyllä hirmu siististi nuo hupparit ja takit sisäsaumoja myöten, kaunista jälkeä. :)

    VastaaPoista
  5. Kivoja huppareita. Juuri eilen mietin vähän samanmallisen hupparin ompelua kuin tuossa ylemmässä kuvassa.

    VastaaPoista
  6. Ihana väriyhdistelmä tuossa koirahupparissa ja koirakin niin söpö. Täälä myös kuvataan 6-vuotiasta veijaria vaihtelevalla menestyksellä :)

    VastaaPoista
  7. Ihana koiruli! Tosi kivasti sopivat eri kankaat yhteen!

    VastaaPoista
  8. Suloisia vaatteita olet jälleen kerran onnistunut tekemään!! Olet kyllä taitava. =)

    Niin ne taidetaan yleensä tehdä, että päällikaulus kiinni miehustaan, vetskari kiinni alavaraan, sitten se hässäkkä yhdessä päälliseen, ja viimeisenä se sisempi kaulus oikealta puolelta kiinni pääntiehen, alareuna nuejalle taitettuna (eli jää piiloon).. olen itse usein miettinyt, miten saisi tehtyä tuon viimeisen vaiheen niin, ettei tarvitsisi sokkona ommella oikealta puolelta, kun nurjalle ei silloin tule aina niin millintarkkaa tikkausta, mutta toistaiseksi olen tyytynyt tekemään noin. Olet kyllä saanut tuosta takista tosi siistin!!

    VastaaPoista
  9. Ihana koiruus!!!! :)
    Ja kivan mallinen huppari. Tääl kans vältellään hupullisia, mut ehkä kesäksi sit :D
    Toi huputonmalli on myös upea!

    VastaaPoista
  10. Kiitos kaikille :)

    Tiina: Kiitos neuvosta, pitää kokeilla tuotakin, siltikin kauluksen ja resorin osuus hieman mietityttää. Ehkei siihen ole kovin helppoa konstia, jos sen noin haluaa tehdä. Katselin Ottobren liivin ohjetta, siinäkin vetoketju on ommeltu sinne nurjalle, jos oikein ymmärsin.

    VastaaPoista
  11. Tällä kertaa ainakin hankalan kautta ommeltu huppari on todella viimeistellyt ja siistin näkönen! Hieno!

    VastaaPoista
  12. Ihanat hupparit!! Ja vähänkös teidän poikanen on kasvanu ison pojan näköiseksi!

    VastaaPoista
  13. Upeita vaatteita! Huppari on tosi hieno väritykseltään sekä koira on hieno myös!

    VastaaPoista
  14. Ensimmäistä kertaa vierailulla. On kyllä ihania vaatteita ja viehättäviä ideoita! Itseänikin kiinnostaisi kokeilla applikointia nyt kun lapsensaannin myötä herättelen ompeluharrastusta uudestaan :)

    VastaaPoista