sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Mekot

Olen taas tehnyt Jättirätistä löytöjä. Tätä hauskaa kukkakangasta oli kahdessa värissä. Takkiakin vähän mietin, mutta ensin kuitenkin tuli tehtyä kesäinen mekko. (Vaikka kesään tuntuukin vielä olevan ikuisuus)

Meillä on sairasteltu influenssaa viimeiset kaksi viikkoa, joten ompeleminen on ollut pakko hetkeksi unohtaa kokonaan. Ja täytyy sanoa, ettei olisi jaksanutkaan. Kaikki enegia on mennyt sairaiden lasten kanssa ja tietysti sitten sairastuin itsekkin. Kuitenkin olen käynyt töissä, ja iltaisin suunnilleen nukahtanut sohvankulmalle.. Onneksi taas elämä voittaa ja jotain jo jaksaa tehdäkkin :)


Mekon yläosa on Ottobren kaavalla ja ala-osa omaa sovellusta. Ylä-osa on kokonaan vuoritettu ohuella puuvillakankaalla. Kyllä huomaa, etten ole hetkeen tälläisiä ommellut, sain purkaa yhden ja toisenkin sauman, että sain kappaleen käännettyä oikein päin.. Lähinnä siinä kai ahdisti tuo vetoketju, jonka tietysti ompelin ensimmäisenä..




Tilauksesta ommeltu apinamekkonen koossa 86 cm. Kankaana lime joustofrotee Lasten Metsolasta. Yläosan vuorina ohut pallotrikoo ja olalla kam-nepit.







Huvikankaasta palana ostettu raidallinen trikoo muotoutui ihan peruspaidaksi ja legginseiksi. Käytin samaa trikoota myös pääntien kanttaamiseen.

27 kommenttia:

  1. Ihania mekkoja, varsinkin apina, joka saa hymyn huulille!

    VastaaPoista
  2. Ihania mekkoja.... mä tykkäsin erityisesti tuosta kukkamekosta !

    VastaaPoista
  3. Oletpa löytänyt ihanan aurinkoista kukkakangasta, todella kaunista! Ja aivan hurmaava tuo apinamekko :D

    VastaaPoista
  4. Mulla on samaa limeä trikoota ja täällä mietitään, mitä siitä tekisi...
    Ihanat mekot!

    VastaaPoista
  5. Ihana kukkamekko ja sopii pikkuneidille niin hyvin :)

    VastaaPoista
  6. Ihanat! Tuo apina sai hymyn minunkin huulille. :)

    VastaaPoista
  7. Oi oi ku toi apinamekko on upea! Taidan kyl pöllästä idean johonkin tyttöjen mekkoihin :)

    Ja ihanan raikas tuo keltainen mekko :)

    VastaaPoista
  8. Voi vitsin pimpulat kun onkin ihana tuo apina mekko..mäkin voisin ideaa lainata omalle lapselle... ja on kyllä raikas kukkamekko.. =)

    VastaaPoista
  9. Kiitokset teille kaikille! :) Kommentteja on aina niin mukava lukea! Ja varsin mukavaa jos apinamekko sai hymyilemään :)

    VastaaPoista
  10. Ooh tuo kukkamekko on aivan ihana! Ihana malli!

    VastaaPoista
  11. Kauniita mekkoja. Tuo kukkamekko on niiiiiin kesäinen!

    VastaaPoista
  12. Ihania mekkoja! Tuo apinaidea on aivan loistava taas!

    Täällä myös sairastettu aivan liikaa, jospa kevät olisi teille ja meille armollinen. :)

    VastaaPoista
  13. Apina on IHANA! :) Harmi ku ei kehtaa pojalle pukea mekkoa päälle, siinä tulee mulla rajat vastaan :D

    VastaaPoista
  14. Ihanan vitsikäs apinamekko!

    VastaaPoista
  15. Tuo apinamekko on aivan kertakaikkisen ihana!:)

    VastaaPoista
  16. Voi eksyin sattumalta sun sivuille ja toi APINAMEKKO ON NIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIN NIIIIIIN ihana :) voiskohan tuota apinaideaa muokata niin että tekisi pojalle semmoset haalarit siitä :) paljonkohan ottaisit semmosista? :)

    VastaaPoista
  17. Tuija: Idea kuulostaa kivalta, ja ihan kehittelyn arvoiselta jutulta, joskus tätä mietin jo aiemminkin. Nyt vain en uskalla ottaa tilaustöitä, kun aika ei yksinkertaisesti riitä. Jos olet kiinnostunut vielä esim. syksyllä, niin laita ihmeessä s.postia, niin katsotaan silloin uudelleen :)

    VastaaPoista
  18. Mä edelleen kuolaan täällä tuota mekkoa meidän neidille ja sitten samanlaista paitaa/potkupukua/haalaria meidän pojuvauvalle <3 pakko mun on sitten syksyllä sulle kirjotella jos ehtisit tekeen niin saisin vaikka pukinkonttiin nää ihanuudet :)

    VastaaPoista
  19. Tuija laittele vaan syksyllä postia, niin katsotaan jos ehtisin taas jotain ommellakkin :) Nyt on jäänyt ompelut hetkeksi kokonaan, kun yritän saada rakennettua tuon yläkerran valmiiksi. Vaikka hommaa on vielä paljon, onneksi sentään voiton puolella ollaan! :)

    VastaaPoista
  20. Moi! Taas mä sua pommittelen täällä :D Mun kaveriki ihastu ikihyviks tuohon apinakuosiin niin mun pitiki nyt kysyä että kuin paljon sä velottasit jos tekisit apinamekon(ehkä kaks) ja kahdet haalarit?

    VastaaPoista
  21. Moi! Ehtiskös tämmönen apina paitaan tehtynä jouluksi? :) t. Tuija

    Ps. Laita s.postia, t_virta@hotmail.com

    VastaaPoista
  22. Thank you for sharing pictures and info (for blogging) about all the wonderful clothes you sew, your blog is inspiring!

    VastaaPoista
  23. Löysin blogisi ja ihastuin suunnattomasti tuohon apinamekkoon. <3 Jos teet niitä tilaustyönä, niin laittaisitko sähköpostilla hintatietoa ninniw81@jippii.fi

    VastaaPoista