sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Mekko morsiustytölleOmpelin naapurin tytölle pyynnöstä morsiusmekon. Kyllä siitä nyt jonkinlainen mekko syntyi..
Kangas oli kyllä melko haasteellinen ommeltava, ja tulikin todettua, että ei minusta ainakaan pukuompelijaa tulisi :D

Mekko on ommeltu Burdan kaavoilla ja on kooltaan 134 cm ja istuu sovituksen perusteella hienosti hoikalle tytölle. Burdan kaavoja pitää kyllä kokeilla vielä omallekkin tytölle..

Toiveena oli yksinkertainen malli puolipitkillä hihoilla. Kaavassa hihat oli lyhyet, mutta ei hassumpi tullut pidemmilläkään. Pääsin melko helpolla, kun kangas, nauha, kaavat ja jopa langat oli valmiina.. Takana on 40 cm pitkä vetoketju. Helma on ommeltu kuudesta kappaleesta, ja on ihan nilkkapituinen, eli siis pitkä. Saumakohtaan haluttiin vielä lisätä valkoinen nauha. (Nauha ei ole vyötäröllä, vaan hieman ylempänä) Ilmeisesti on tarkoitus laittaa vielä rusetit ja pitkät nauhat eteen pystysaumojen kohdalle.

Tässä mekko roikkuu henkarissa, paremmaltahan se tietysti näyttäisi päällä, mutta näkee tuosta nyt vähän miten tuo helma asettuu. Mekosta piti alkujaan tulla kaksivärinen, mutta en oikein osannut mieltää värejä kivasti, joten valkoista ei sitten tullut kuin nauhan muodossa.

Voi olla että mekkon lisäksi halutaan vielä bolero, mutta se on vielä vähän suunnitteluasteella..

Nyt ei muuta ole ehtinytkään ommella, kun täällä on tehty kevätsiivousta / raivausta, ja juhlittu 7-vuotis synttäreitä oksutaudin varjossa. Kyllä nyt saisi jo nämä sairastelutkin riittää..

4 kommenttia:

  1. Kaunis! Tuollainen satiini on haastavaa ommella, mutta kun on valmista on myös kaunista. :)

    VastaaPoista
  2. Hienosti olet saanut satiinin asettumaan ja nätin mekon tehnyt. Haastava kangas tosiaan :)

    VastaaPoista
  3. NorppaStiina, Lapinka ja Tiina, kiitos :) Onneksi voi keskittyä seuraavaksi helpompiin kankaisiin. Ihan heti ei tee mieli mitään juhlamekkoja ommella..

    VastaaPoista