keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Jotain pieniä sisustusjuttuja

Vihdoin lapset ovat päässeet muuttamaan yläkertaan :) Sisustuspuuhat ovat edelleen kesken, mutta ainakin paikat ovat jo ihan asuttavassa kunnossa. Tytön huoneeseen löysin verhokankaan aikoja sitten, ja nyt se pääsi ikkunaankin. Kankaassa on ihana puukuvio, siinä oli myös pieniä nukkeja, jotka saksin pois..



Verho on vain toisella puolella ikkunaa, toiselle puolelle laitoin peltisydämen rusetteineen.



Ompelin myös päiväpeitteen ja pörröisen tyynyn. Etualan "virkattu" torkkupeite on muistaakseni Jotexilta tilattu. Joskus ehkä vielä innostun itse virkkaamaan. Toiveissa on pitkään ollut peitto isoäidin neliöistä.. No, ainakin ostopeitossa on ihan kauniit värit..

Päiväpeiton jouduin jatkamaan, kun kangas oli suunniteltu lyhyempään sänkyyn. Onneksi sentään sain sitä vielä lisää.. Meillä kun vaaleanpunainen (ja punainen) on nyt se JUTTU.. "Mä haluuun punaisen!"



Kirjoituspöytä sai turkoosinsiniset nupit ja seinähyllyn yläpuolelleen. Purkit tuossa pöydällä ovat ihan muualla, sattuivat nyt olemaan siinä kun kuvailin. Valoisaa aikaa kun on niin vähän, ja vielä harvemmin niin, että sattuisi aurinko paistamaan silloin kun itse on kotona.. Eipä siinä sitten suuremmin ehtinyt paikkoja siivoilemaan..


Tytön huoneen kattovalaisimena on kylpyhuonevalaisin. Tämä oli kivan mallinen, kun ei tule kovin alas ja on melko pieni. Huonekorkeus tässä pienemmässä huoneessa kun on vain noin 220 cm. Toinen huone on hieman korkeampi. Lisänä on pari kohdevalaisinta ja seinä / pöytävalaisimet.. Olen hiukan valaisinfriikki.. Niitä on varastossa jokunen, voi sitten vaihdella mielialan mukaan. Valaistus on yläkerrassa toteutettu enimmäkseen ledeillä, lisänä sitten energiasäästölamput ja halogeenit.


Pieni laatikosto on kirjaston vanha arkisto. Pojan huoneessa on samanlainen yhden kerroksen korkeampana. (Erivärisenä, siinä on yksi rivi keltaisia laatikoita.) Näiden kunnostamiseen kului ihan tuhottomasti aikaa, kun noita laatikoita on noin paljon. Tein myös uudet pohjat laatikoihin. Nyt on ainakin pikkutavaroille paikkoja..

Verho kätkee taakseen pyörällisiä lelulaatkoita. En halunnut mitään suuria kaappeja tänne, ja eihän kovin pieneen kaappiin isommat lelut mahdu, ja kovin korkealta niitä on hankala ottaakkin.. Verho on vain siksi, että on hieman rauhallisempi yleisnäkymä..

Toinen pääty huoneesta toimii leikkitilana, sieltä löytyy pöytää ja tuolia, nukkekotia ja nukensänkyä.. Kuvia en siitä laittanut, kun en ole vielä löytänyt tyydyttävää järjestystä kaikille tavaroille..


Naulakot löysivät myös paikan, toinen on tullut lahjaksi ja toisen olen ostanut. Kaksin ne ovatkin hauskemmat.


Etsin kivaa oviverhoa, mutta en löytänyt pahemmin vaihtoehtoja, ja olisi ollut hankala tuohon vinoon kattoon saada valmisverhoa purkamatta sopimaan. Niinpä tein tälläisen lumipalloverhon. Mukavasti sain ylimääräistä lankaa pois kaapeista pyörimästä. Tupsuja kyllä sai tehdä aika kasan. Lankaa niihin kului noin 400 g. Nyöri on liukaspintaista, ja ainakin vielä verho on pysynyt sotkeentumatta.

Taustalla näkyvä keinuheppa on opiskeluaikainen kurssityö. Se vielä hakee paikkaansa. En oikein osaa päättää olisiko sen paikka ylä- vai alakerrassa.


Pienet muovisydämet ovat verhon alaosassa koristeena. Kuvat ovat kyllä onnettomia, kun pimeällä näitä otin, ja oli pakko käyttää salamaa, että edes jotenkin onnistuvat.. Läheltä katsottuna nuo tupsut kiiltelee, kun langassa oli jotain kiiltävää mukana.




Sitten vielä vähän pojan huoneesta. Pöllötapetti on kyllä aikas ihana. Mitä enemmän sitä katselen, sitä enemmän siitä tykkään! Ikean tyynynpääliset sopii siihen kivasti, ihan samat sävyt. Päiväpeite ja sänky on ollut pojalla jo aiemmin.


Pari pöllöä leikkasin koristamaan naulakkoa. Kaksi olisi mielestäni riittänyt, mutta pikkupöllökin piti saada mukaan.




Pöytä ja laatikosto löytyi edullisesti Ikeasta. Etualan vihreä möykky on suuri säkkituoli. Matto on kuvassa hieman kummallisen sävyinen, todellisuudessa on enemmän beige, eikä noin keltainen.


Koko toinen seinä on liukuovia, neljä yhteensä (+ aulan pieni vaatehuone). Alkujaan näistä piti tulla valkoiset, mutta en raskinutkaan maalata kun oli niin laadukasta koivuvaneria. Joten niissä on vain tuollainen läpikuultava vaalea sävy. Ovet kävi puusepällä jyrsittävänä. Ihan kivat niistä tuli, ja ainakin on säilytystilaa. Taakse mahtuu kokonainen arsenaali Ikean säilytysjärjestelmää :) Siis lelut, vaatteet ja varapatjat kaikki mahtuu :) Lisäksi vielä korkeampi säilytystila liukuovilla löytyy aulasta.

Ja vihdoinkin minä sain oman ompelupöydän, kun alakertaan tuli lisää tilaa! Suorastaan ihmettelen miten olen mahtunut mitään tekemään pöydällä, johon juuri ja juuri saumuri ja ompelukone mahtui.. Täällä on siis järjestelty kankaita kaappiin (ennen kaikki oli muovilaatikoissa) Joten kohta pääsen taas ompelemaan jotain vaatteitakin :) Vielä riittää vähän järjestelyä..

15 kommenttia:

  1. Näyttää niin ihanalta! Toi pöllötapetti on ihan superhieno, tykkään....

    VastaaPoista
  2. Tosi hienolta näyttää. Erityisesti ihastuin tuohon pöllötapettiin <3 Mistähän tuommoista saisi?

    VastaaPoista
  3. Näytä sitten kuva ompelutilasta ja niistä kangaskaapeista!! :)

    VastaaPoista
  4. Tosi kivat lastenhuoneet! Mistä tuo ihana lamppu on hankittu? Ja kuvia tietysti myös toivon ompelutilasta!

    VastaaPoista
  5. Mainiota pöllötapettia! Liukuovet tuossa matalan tilan edessä on hyvä idea - sinne kun varmasti joka tapauksessa kertyisi varastotavaraa.

    VastaaPoista
  6. Ihanaihana tapetti! Ja muutenkin kauniita sisustusjuttuja.

    VastaaPoista
  7. Kaunista! Pöllötapetti on mainio!

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia kauniisti sisustetuista huoneista :)

    VastaaPoista
  9. Kauniit lastenkammarit! Ja minäkin ihastuin erityisesti pöllötapettiin :)

    VastaaPoista
  10. Onpa ihastuttavat, erityiseti pojan huone on kyllä taivaallisen ihana! Sopivan simppeli jotta tuo pöllötapetti pääsee edukseen :) Tytön huoneestaakin kyllä tykkään hirmuisesti.

    Anni (Heikunkeikun)

    VastaaPoista
  11. Aivan mahtavan ihanat kammarit ja ihan itse tehdyt! Isompien levyjen ja lankkujen sahauksissa ja kantamisissa vain olet apua tarvinnut. Kun muksut vielä ovat saaneet valmistumista seurata alusta alkaen, niin varmasti hekin osaavat arvostaa omia huoneitaan!! Onnea uusille kammareille ja onnellisia leikkejä leikkijöille!
    t: P-mummukka

    VastaaPoista