maanantai 7. tammikuuta 2013

Luistimia ja kesämekkoja


Vaikka täällä blogissa on ollut hiljaista, niin en kuitenkaan ole ihan toimettomana ollut. Ompelujen kuvaaminen ja tänne saaminen on ollut aika hidasta puuhaa.. Pahoittelut, osa kuvista on otettu taas hämärässä, eikä ole ihan parhaimmistoa..

No asiaan, luistimet on ollut suunnitelmissa, ja nyt kun tilasin Fabriinasta mukavaan hintaan näitä pallotrikoita, niin ajattelin ne luistimet toteuttaa.. Ihan sellaisia ei tullut kun olin ajatellut, mutta kivat kuitenkin. Huomaattehan, näissä on vähän bling blingiäkin :) Materiaalina on velour ja luistimien rusettinauhoina puuvillanyöriä.  BlingBling on askartelukaupasta, kiinnittyy silittämällä ja pitäisi kestää hyvin pesua. (Laitan testiin, tunika jo odotteleekin pesua)




Ja vielä sumeaa sovituskuvaa, jossa tunikakin on ihan hassusti.







Löysin karvakangasta (palana) jo viime syksynä, enkä ole siitä mitään keksinyt. Ompelin karvalakin jossa pienet korvat. Vuorena ja korivissa on harmaata velouria.





Tasapuolisuuden nimissä piti pojallekkin pari paitaa ommella. Minulla ei ole ollut mitään kivaa kangasta josta olisi tullut edes inspiraatiota ommella. Molemmat pojan paitatrikoot on myös Fabriinasta.





Luonnossa ruskea on pohjaväriltään hieman tummempi kuin kuvassa. Jotenkin tästä kuosista, tämän värisenä,  minulle tulee mieleen papan aluspaita :D Liekö jotain muistikuvia menneistä vai mitä?





Sitten näitä mekkoja! Kaikki mekot on ommeltu Mekkotehtaan kirjan kaavoilla, ja täytyy sanoa, aivan ihana kirja, jos joku ei vielä ole siihen tutustunut. Suurin vaikeus olikin valita minkä mekon ompelisin! Ja kirjan kuvat on tosi kauniita.

Tässä siis Riine mekko. Piirsin kaavat yhden koon suurempana, toivottavasti olisi kesällä sopivia. Tämä Riine on mitoitukseltaan aika reilu, joten saa nähdä onko mekko liian suuri kesälläkin vielä. Rimpsut on puuvillabatistia ja muut kankaat puuvillaa.







Talvinen aurinkokin näyttäytyi, kun näitä tänään kuvasin. Melkein voisi kuvitella kuvaan vielä siivet, kuin keiju tai enkeli..





Sitten Elina mekko. Tämän mitoitus oli hieman pienempi mielestäni, joten oli sopivampaa kokoakin. En tiedä mikä rimpsuvimma nyt on iskenyt, kun näitä niin innostuin tekemään. Tämä mekko pitää kyllä toteuttaa vielä ilman tuota helmarimpsua, on todella kaunis päällä. Siis varsinkin tuo yläosa.






Siitä myös sovituskuvaa. Helmassa ja vinokanteissa on käytetty vanhaa kirpparilta löytynyttä lakanaa. Kukallinen kangas on ohutta pehmeää puuvillaa.



Vielä yksi talvisempi mekko Alviina, pitkillä hihoilla ja toteutettu babycord sametista. Valitettavasti en kankaiden alkuperää muista, kun nämä on ollut hyvin säilöttynä jo pitkään.. Tässä mekossa pidin ehkä eniten  hihoista, kivan malliset! Harmittaa vain miksen tehnyt oikean kokoista. Voi olla että tätä käytetään vasta myöhemmin..




Tein taskuja ensin kaksi, mutta en sitten tykännytkään niistä, joten laitoinkin vain yhden. Rinnassa vielä pieni perhonen. Silitettävä ompelumerkki, jonka kyllä ompelin, että pysyy. Siitä vielä kuvaa alla. Kangaskin näkyy paremmin lähikuvassa.





14 kommenttia:

  1. Hienot luistimet!! Olet kyllä taas ahkeroinut ihania vaatteita. :)

    VastaaPoista
  2. voi miten söpöjä kaikkia juttuja. <3

    VastaaPoista
  3. oi, nämä mekot, ihan huikeita! mietn saisin sen meidän neidin pitämään mekkoja? onneksi on nuket kenelle ommella;)

    VastaaPoista
  4. Hienot luistimet ja niin kaunis tuo violetti väri! Ihania myös nuo mekkoset. :)

    VastaaPoista
  5. voi noita luistimia! ja kaikki muutkin hienoja, mut nuo luistimet on kyl ihan ylisöpöt!

    VastaaPoista
  6. Mahtava määrä ihania vaatteita. Luistin applikaatio on huikean hieno!

    VastaaPoista
  7. Mielettömän kauniita omepuksia. Varsinkin mekot ihastuttivat!

    VastaaPoista
  8. Ihania juttuja! Mekot oli niin kauniita, mutta niitä tarttis varmaan itelle tehdä kun neiti ei oikein innostu =)

    VastaaPoista
  9. Ihania vaatteita:) Olen jo jonkin aikaa seurannut blogiasi ja nyt vasta jätän merkkiä. Hienoja juttuja kyllä osaat ommella. Ajattelin itekkin koittaa Riine-mekon ompelua. Neuvoisitko miten ompelet/ompelit poimutuslangat tähän mekkoon? -Ulla-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kiva kun kommentoit :) Ei nämä minun ompelukset nyt kovin kummoisia ole, perusvaatteita vaan, joihin sitten lisäilen vähän omia juttuja..

      Riine mekko oli ihan kiva ommella, noissa rypytyksissä tietty menee aikaa vähän. Poimutuslangat ompelin ompelukoneen suoralla ompeleella ihan kankaan reunaan(pisintä tikkiä jota koneesta löytyy) Ompelin kaksi poimutuslankaa vierekkäin, ja sitten vaan rypytin sopivaan mittaan. Ompelin frillan kiinni ja siistin sauman saumurilla, jonka jälkeen vielä tikkasin oikealta puolelta niin että saumurisauma asettuu kankaan puolelle esim. helmassa ylöspäin. Tuossa Riinessähän on sinne väliin vielä laitettu tere. Toivottavasati sait jotain apua tästä sepustuksesta :)

      Poista
  10. Ihana kun vastasit ja neuvoit, kiitos:)!

    En ole koskaan laittanut poimutuslankaa niin tämä vastaus auttoi jo paljon. Puolasit siis alalangaksi poimutuslankaa ja ompelit kaksi ommelta ja rypytit. Ompelitko sitten erikseen suoralla rypytyksen kiinni kaarrokkeisiin ja huolittelit saumurilla sauman? Puritko poimutuslanka ompeleita missään vaiheessa pois vai leikkasitko ne saumurilla? Mahdollisimman tarkasti koitan kysellä niin jos sitä pian itekkin onnistuisi.

    Kiva tuo Hello Kitty -paita ja hame:) Ois minunkin tytöt innoissaan kun välillä sais Hello Kittyä.

    -Ulla-

    VastaaPoista
  11. Anteeksi, että vastaus vähän kesti. Mutta siis ihan suoralla tavallisella tikkauksella ompelin ne poimutuslangat. Sitten vaan vedetään joko alilangoista tai päälilangoista kangas ryppyyn. Eli ei tarvita mitään erikoisia lankoja. Poimutuslangat yritin ommella niin reunaan, ettei tarvitsisi purkaa, mutta muistaakseni jostain kohtaa jouduin kyllä purkamaan ettei jäisi näkyviin.

    VastaaPoista
  12. Tämä vastaus helpottaa entisestään:D! Kiitos! -Ulla-

    VastaaPoista