sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Pipoja, pipoja..


Täällä on ollut pipo-ompeluksia. Vai pitäisikö sanoa kokeiluja.. Sain pari uutta kankaanpainoseulaa ja kokeilin piirtää kuvan tussilla suoraan ihan tavalliselle piirtoheitinkalvolle. Sitten vain valotin kuvan suoraan seulalle. Nämähän onnistuikin ihan kivasti. (No, jos ei oteta huomioon sitä ,että en huomioinut  että kylmässä varastossa olisi valotusaika pitänytkin olla pidempi. Loistelamput kun ei tietenkään syttyneet kylmässä heti.. Niin, enkä huomannut käyttää kylmää vettä pesussa, joten jouduin vähän korjauspaikkailemaan seulaa jälkikäteen.. ) Opettavainen kokemus siis jälleen.. Mutta ainakin kuvien piirtely oli huomattavasti hauskempaa kuin koneella!

Kuvia siis piirtelin kaksi. Siilin ja vieterihiiren.. Joita sitten kokeilin erivärisille trikoille. Samalla tuli kokeiltua pipokaavaa parissa koossa.. Tuossa näkyy myös uusi merkki. Tilasin merkit täältä.

Siili harmaalla pohjalla. Tästä tykkään, ehdottomasti omat suosikit oli keltainen ja harmaa siili.


Tässä sovituskuvaa. Tämä harmaa sopii kyllä moneen, (vaikkei kyllä niinkään tuon ruskean paidan kanssa..) Meillä ainakin on paljon pinkkiä ja vaaleanpunaista ym hempeää, joten sopivasti rauhoittaa tämä harmaa..

Pari variaatiota hiirestä. Tuossa näkyy toinenkin ompelumerkki. Hiirikin on aavistuksen liian ylhäällä, mutta jos teen näitä myyntiin, niin pitää merkkailla paikat tarkemmin.. Nyt olisikin tosi mukava kuulla, onko mitään kiinnostusta tälläisille pipoille / kuville. Ja jos on niin missä väreissä?

Tarkoitus on ostaa hyvälaatuista trikoota myytäviä tuotteita varten. Pian pitäisi saada jo jotain valmistakin aikaiseksi..  Nyt siis otetaan väritoiveita vastaan :)
Iloinen pipomalli :) Olikin pitkästä aikaa mukavaa kun äiti kuvaili.. Pinkki pipo on vähän reilua kokoa.


Tässä vielä tämä keltainen siili sovituksessa. Pipo on vähän vinossa, jos sauma on takana, kuva on hieman sivussa, eikä näin edessä. Vaikkei se nyt hassumpi noinkaan kyllä olisi..


Tässä vielä kaikki. Alla on myös muutama yksivärinen, jos siitä vaikka itsellekkin riittäisi..

Arvontaan facebookissa ehtii vielä osallistua!

14 kommenttia:

 1. Mahtavat kuvat!!! Tuo keltainen siilipipo on aivan erityisen ihana!

  VastaaPoista
 2. Ai, että on ihania! Tuo kankaanpainanta kiehtoo minua ihan älyttömästi. Keväällä pääsenkin aiheeseen liittyvälle kolmen lauantain kurssille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oi kunpa olisi ollut täälläkin mahdollista. Olisi muutamat virheet jäänyt tekemättä, kun olisi joku neuvonut.. Ehdottomasti kyllä menisin kurssille, jos vain joku sellaisen järjestäisi..

   Poista
 3. Ihania kuvia ja pipoja!! Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Ihania! Kuinka se kuvan valottaminen seulalle tapahtuu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, en ole varma miten se ammattilaispiireissä tehdään, mutta minulla on vanha kaksiputkinen akvaariovalaisin jossa 2 x 18 W Ulttaviolettivaloputket. Valaisin roikkuu narulla katosta pöydän päällä. Valotettavan seulan siis laitan kuvapuoli ylöspäin lasilevyn alle. (mustalla kankaalla päällystetyn vaahtomuovipalan päälle) Siis niin että seula ei saa valoa kuvankohdalta ala eikä yläpuolelta. Siten siis kuva ei kovetu kuten muu seula. Valotusemulsio seulalla siis kovettuu uv-valon vaikutuksesta. Valotusaika on 3-7min jonka jälkeen seula pestään, jolloin siis kuvan kohdalta peseytyy se valotusemulsio pois. Aika hankalasti selitetty, mutta periaatteessa tuo on aika helppo juttu, jos valotusaika vain on oikea..

   Poista
  2. Ok, kiitos. Olisi kiva kokeilla joskus tuota kankaanpainantaa, vielä ei vaan ole välineitä (eikä tietotaitoa) ;)

   Poista
 5. Niin söpö siili, mallitytöstä puhumattakaan!

  VastaaPoista
 6. Keltainen siilipipo on ihana <3

  VastaaPoista
 7. voi kuinka kaunis piirrosjälki sinulla on!

  VastaaPoista