torstai 23. huhtikuuta 2009

Pehmolelu Ilves


Tämän pehmo-ilveksen tein pojalle lahjaksi. Tämä on valmistunut jo muutama kuukausi sitten, mutta ajattelin nyt tänkin laittaa tänne. Kävin 4-vuotiaan kanssa kangaskaupassa, ja kun poika huomas ton täplikkään karvakankaan, ni meinas lähtee koko rullan kans kotiin.. Mä sitten tuhannen anelun jälkeen lupasin, että ostetaan vähän kangasta, ni voin tehdä hänelle ilveksen. Jos olisin siinä vaiheessa miettinyt mikä homma, niin varmaan olis kangas jäänyt sinne kauppaan. Kangasta tohon meni ainoastaan 30 cm, vaikka elukka on ihan reilun kokoinen. Noin 50 cm pitkä (ilman häntää mitattu) ja noin 35 cm korkea.
Aivan kauhee tota oli ommella, just ja just saumurin painijalan alle sai mahtumaan kaksi kangasta. Ja se karvasilppu.. Kyllä siinä taisi toista viikkoa mennä, ennen kun oli valmis. Ompelin kun muksut nukkui. Ton karvan lisäks tassuissa on fleeseä, nenä velouria ja silmissä villalankaa antamassa ilmettä. Naama on sitten jotain fleeseä sekin, en kyllä tota fleeseks uskois, kun on tollaista karvaista toikin.
Mitään valmista kaavaa tohon ei ole. Katsoin ilveksen valokuvista vähän mallia, minkälainen toi naama ym on. Häntä on pidempi, kuin ilveksellä, kun halusin pitkän hännän.. Siihen se viikko sitten menikin, kun joka palanen piti sovittaa paikalleen ja miettiä taas ja sovittaa ja miettiä..
Toi nyt on vähän enemmän sellainen sängynpäällys koriste, kyllä kankaasta vieläkin hieman irtoaa karvaa, jos on rajummissa leikeissä mukana.

2 kommenttia:

  1. mistä exactly olet siis tällaista kangasta löytänyt :o

    VastaaPoista
  2. Kangas löytyi Jättirätistä Raumalta. En ole ihan samalaista kyllä muualla nähnyt, vaikka aina hiukan tulee katseltuakin noita karvakankaita.

    VastaaPoista