sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Taskuvaippa säädettävillä kuminauhoilla

Tuli tässä muutamana yönä mietittyä vaippa-asioita ja sain idean tälläisestä säädettävästä vaipasta. Täytyy sanoa että pähkäily tuotti tulosta, olen tosi tyytyväinen lopputulokseen :) Kehittämistäkin vielä on, pitäisi löytää jotain hyvää kuminauhaa, mikä sopis tällaiseen tarkoitukseen. Ei framilonit eikä kumiset oikeen käy. Kaavana kuvan vaipassa on käytetty omaa kaavaa. Ompelujälki ei ole nyt ihan viimeisen päälle, kun oli niin kiire saada valmiiks, että pääsi näkemään toimiiko mun systeemit. Pitävyyttä tälle vaipalle ei voi taata, kun toisen kuminauhakujan jouduin kertaalleen purkamaan. (tais olla liiankin kiire) Hyvä että muistin tarran ommella. Huomasin viimehetkellä että sekin puuttuu... No huomenna pistän vaipan pyykkiin ja rumpuun, jos ylimääräiset reiät korjaantuis. Ja sitten vielä testataan käytännössä. Ainakin kuminauhoja oli tosi helppo säätää. Selkäosaan en laittanut säätöä, mutta sekin olis ihan mahdollista.
Kuvissa sama vaippa, ylemmässä kuvassa kuminauha säädetty melko kireälle, joten vaippa on paljon lyhempi kuin alemmassa kuvassa. Kuminauhaa voi säätää portaattomasti, joten luulisi löytyvän sopiva mitta sekä hoikkeliinille ja pullukkareitisellekkin. :) Tämähän on oikeastaan yhdenkoon vaippa, kun voi helposti pidentää vaippaa.


Yllä vielä yksityiskohta kuminauhan säätökohdasta. Tässä kohdassa on kuminauhan säätö vaipan sisäpuolella. Ulospäin näkyy ainoastaan pieni ommeltu neliö. Vaipassa ei ole mitään mikä painaisi vauvaa, ei nappeja vaipan sisäpuolella kuten uudessa yhdenkoon Fuzzissa. Kuminauhan pituus on vielä todella helppo ja nopea säätää takaosan täyttöaukon kautta. Jos mulla olisi oma yritys niin tässäpä olisi hyvä vaippa, tälle vois hakee patenttia ;)


2 kommenttia:

  1. Vau.Kerrotko mulle miten toi kumppari toimii? Olis varmaan tosi kätevä systeemi.MEidän neidillä on tällä hetkellä tooosi muhkeat reidet,mutta todennäköisesti ne siitä hoikistuu kun liikkeelle lähtee.Nykyiset vaipat olis siis muuten varmaan pitkään sopivia,mutta jos jätän kumpparit nykyisen reisiarsenaalin mukaan,niin nehän lörpöttää sitten myöhemmin :)

    Siitä Lucca-langasta:en oo vielä käytössä kokeillut.Äsken juuri kerin vyyhdin keräksi ja otan työn alle kun kerkeän :) Mutta ainakin Titityyllä oli kehuttu ihan pitäväksi.Ja kyllähän tuo näppituntumalla tuntuu just sellaselta huopuvaiselta.Odotukset on korkealla ;) Siinä tosiaan on niin ihania värejä,että haluun lisää meillekin.

    VastaaPoista
  2. Kannatetaan tota viimeistä lausetta ;).

    Sori vaan, mutta voi olla, että jotenkin sulta tätä ideaa säädettävistä kuminauhoista varastan - kunhan saan sen ompeluhuoneen valmiiksi *huoh*. Meidän tytön reiden paksuus, kun vaihtelee aika lailla riippuen siitä, onko syömiskausi päällä vai ei.

    VastaaPoista