lauantai 18. huhtikuuta 2009

Vauvan liivimekko

Taas tuli päiväunien aikaan ommeltua. Nämä oli jo valmiiksi leikattu pari päivää sitten, joten tuli äkkiä valmista. :) Liivimekko on puuvillavelouria ja yläosan sisäkangas samaa trikoota kun noi potkarit. Kam nepit olkaimissa. Harmitti vaan kun ei ollut oikeen värisiä, mutta kaipa noi vaaleanpunaisetkin tohon sopii. Seuraavaan mekkoon pitää kokeilla jotain muuta tapaa, jos vaikka laittais kanttinauhaa noihin kädenteihin. Mulla ei ollut aavistustakaan miten näitä yleensä tehdään, kun en ole paljon muuta ommellut kun verhonkäänteitä ennen kun noista kestovaipoista innostuin. Kaipa tässä tehdessä oppii. Ainakin nyt laitoin velourit samoin päin, tein yhdet housut, joissa toisessa lahkeessa kangas eri suuntainen. Eipä niitä muualla kehtaa käyttää kun kotona..
Kesäksi pitää tehdä vielä joku ohuempi mekko, kun noita pieniä on niin kiva ommella. Ton koko on noin 70 cm, mutta sopii varmaan vähän isommallekkin.


Puolipotkarit ja toiset samanmoiset ilman jalkateriä. Ajatuksena oli, että näitä voisi käyttää vaikka ton liivimekon kanssa. Muutoinkin olen näistä tykännyt enemmän kun tavallisista potkareista, kun on niin helppo pukea. Nämä on ihanan pehmeetä trikoota, toivottavasti ei kovasti kutistu pesussa ettei heti jäis pieneks.

1 kommentti:

  1. aivan ihana liivihame...oon yrittänyt löytää ohjetta ton tyylisen kaavoja mut en ole oikein löytänyt...

    VastaaPoista