lauantai 9. toukokuuta 2009

Retrokangas löytöjä ja vähän muitakin

No niin, nyt se retroilu taisi kolahtaa muhunkin.. Olen varmaan katsellut liikaa käsityöblogeja :) Monet on tehnyt niin kivoja juttuja noista vanhoista kankaista. Käytiin äitienpäiväkahvilla jo ennakkoon, ja samalla tutkittiin mummin "aarteita". Monenlaista löytyikin! Alla olevista kankaista osa on kirpputorilta.
En ole saanut moneen päivään oikeen mitään valmista, kaikki aika tuntuu vaan nyt menevän jonnekkin pakollisiin kotihommiin. Olen hamstrannut noita kankaitakin niin paljon, etten enää tiedä mistä aloittaisin. Aina puuttuu jotain, ei ole oikean väristä kanttia, vetoketjua, resoria tai joku muu homma tökkii. Esim.saumurissa väärän väristä lankaa, se sitten on niiiin vaikea vaihtaa. Homma ei ole suurensuuri, mutta joskus kovan työn takana, että saa aikaiseksi..


Tässä muut kankaat kirppikseltä, paitsi toi keltavihreä kukkakangas, jota löytyi pitkien verhojen verran. Siitä saisi melko ihanan retrotakin (lapselle) tai laukun tai vaikka mitä.. Kangas on vielä kuin uusi!
Ylläoleva keltainenkin on aika kiva (ja hyväkuntoinen), ei ihan niin räikeä, sais kivoja kesämekkoja tai takin siitäkin. Noista ruskeasävyisistä en oikein tiedä pidänkö vai enkö. Päällimmäinen on kyllä kuosiltaan ihan hauska. Toi lilan ja oranssin värinen tossa alakulmassa on myös ihan kiva. Jotkut näistä kyllä on aika kuluneita, mutta niin pehmosia, että tulis varmaan mukavia kesämekkoja tytölle.


Kaikkea sekalaista.. Keltaoranssi on pieni huopa, melko kulunut, mutta kanttaamalla sais varmaan ihan kivan kesäpeiton pihakäyttöön. Tosta sinisestä mietin voisko tehdä pojalle takkia, mutten ole ihan varma vielä siitäkään. Kangas on Marimekon "Florea" 80-luvulta. Mahtaiskohan sopia pojalle? Ei se ainakaan ole niin kukallinen. Kuvassa ei kyllä värit näy oikein hyvin, kankaassa enemmän vihreää, mitä tossa näkyy. Sitten löytyi tollainen pikkusydän kangas ja vanhaa paksua joustavaa samettia. Ihan selvästi pitäs tehdä siitä haalarit :) mikäli kangas vaan riittää. Sitä on aika vähän.


Tämä löytyi myös kirppikseltä. Vanha lasten täkki, melko kulunut, mutten voinut vastustaa, kun toi kuosi on niin suloinen ja värit kivat. Ton ajattelin laittaa sellaiseksi lattiapeitoksi, tai kesällä vois ehkä laittaa ulos.. Miltäköhän vuodelta toi mahtaa olla? Jos joku tietää kertokaahan mullekkin :)

Nämä kankaat taas ovat uusia ja vaan odottavat että saisin jotain niistä aikaiseksi. Tosta turkoosi pallollisesta jo ompelin yhden pipon pojalle, samanlaisen mitä noi aiemmatkin. Siitä en nyt ottanut kuvaakaan. Oikeassa alakulmassa heräteostos pul-kangasta.. Jospa taas saisi uusia vaippoja tehtyä. Ylhäällä oleva valkopohjainen kangas joustofroteeta jossa pupun ja nallen kuvia. Ei kovin kummonen, mutta vois tehdä pari paitaa vaikka. Mun epätoivoinen kankaidenhävitys vimma ei oikein auta, kun jotenkin noi vaan lisääntyy..? Kohta kaapit täynnä kankaita.. Pitää lohduttautua, että joskus jotain valmiiksikin tulee.

5 kommenttia:

  1. Ihan varma en ole,mutta mun mielestä meillä oli tuollanen viltti kun olin pieni,eli joko mun -75 äp:sta tai veljen -77 äp:sta.Vai olisko siinä ollut palloja sittenkin...
    Ihania kankaita!Mäkin joku vuosi taaksepäin inhosin noita retrokuoseja ja värejä ja kaikkea,ihmettelin kun niin monet ihan villinä niitä hamstrasi...Ja jossain vaiheessa vaan aloin itekin tykkäämään :-p Täällä päin tahtoo kirppareilla olla aika kovat hinnat noissa retro-jutuissa :-/

    VastaaPoista
  2. Viltti on voinu olla pikkuveljeni äp:ssa vuonna -79 mutta voi olla hyvinkin, että sama viltti ollut monena vuonna. Jos on mun pakkauksessa ollut, niin sitten onkin tooosi vanha.. ;) Kyllähän noista kankaista lapsuus tulee mieleen.. Kyllä muakin pikkasen kirpas maksaa noista ruskeista verhoista,(kuluneetkin vielä) mutta eipä ne uudetkaan kankaat aina niin edullisia ole.

    VastaaPoista
  3. Ihania kankaita. Mä taasen tykkään kovastikin noista ruskeista väreistä. Ehdottomasti tuosta sinisestä voi tehdä pojan takin. Oli kyllä itelläkin hankalaa kun metsästin tuota pojan takki kangasta. Poitsu on jo sen verran vanha, ettei syksyllä kouluun voi ihan mkitä tahansa äidin haluamaa kangasta laittaa. Kuitenkaan ei ole tarkoitus patistaa poikaa koulukiusaamisen kohteeksi. Mä olen myös hamstrannu kankaita kirppareilta enkä oikeen tiiä mitä niistä kaikista tekis. Pussilakanoissakin on yllättävän paljon kangasta.
    http://miisamia.vuodatus.net

    VastaaPoista
  4. Hitsi meinasi itku tulla, mulla oli lapsena tuollainen peitto!! Melkein voin muistaa miltä sen alla tuntui...enkä yhtään muistanut että mulla sellainen oli ennenkuin näin kuvan. Mulla oli se lastensängyssä joskus 6-vuotiaana ja oon syntynyt 77.
    Juuri löysin blogisi ja kivoja juttuja näkyy olevan. Jään seuraamaan!

    VastaaPoista
  5. Mistä sä ostat noita ihania kankaita?

    Mä en oo oikein osannu löytää muilta kirppareilta kuin Torin kympistä mitään... Pitäs vissiin harjaannuttaa silmää :)

    VastaaPoista