lauantai 20. kesäkuuta 2009

Norsuja kesävaatteissa ja kangasvärien vertailua

Näitä oli ihan ilo tehdä kaikkien noiden (äklöjen) punaisten jälkeen, vaikkei nyt olekkaan niin kovin tyttömäisiä. Paita on trikoota, kokoa 74 cm ja kaava löytyy Ottobre 4 / 2006 lehdestä. Toisella olalla on nepparit, kuvasta ne ei kovin hyvin erotu. Norsukuva löytyi aurinkovoidepurkista, josta suurennettu sopivaan kokoon. Päänteissä ja hihoissa on tummanruskeaa resoria, norsutkin on tummanruskeita, mutta mun näytöllä näyttää kyllä lähes mustilta.

Alunperin oli tarkoitus tehdä vain shortsit, mutta olin sitten leikannut molemmat lahkeet samanpuoleisiksi, joten piti painaa kangasta lisää. Hukkapalastakin oli jotain pakko keksiä, ettei työ mene ihan hukkaan. Siitä tuli sitten tuollainen hame. Niin että kyllä nyt norsuja riittää :) Shortsit on kokoa 80 cm ja Ottobre 3 / 2007 kaavalla.


Väreinä painatuksissa on käytetty Donnon oranssia noissa rinkuloissa, norsuissa Pepeon tummanruskeaa, silmissä Semitonen värejä. Tämä Pepeon väri tuli hankittua ihan siksi kun ensin kokeilin Semitonen peittoruskeaa, ja siinä olis mennyt hermot.. Olis ainakin pitänyt melkoisesti ohentaa väriä, kun oli liian paksua ohuehkolle trikoolle. Lähdin ostamaan kuultoruskeaa, mutta koko liike oli muuttanut, joten päädyin ostamaan tuota Pepeon väriä. Vaikutti muuten ihan hyvältä, mutta kuten myyjäkin sanoi, saattaa tarvita kaksi kerrosta väriä että peittää hyvin. Mun kärsivällisyys ei kyllä riitä moneenkertaan samaa painamaan, joten norsuissakin huomaa että jotkut kohdat tosiaan olisi tarvinnut ehkä sen toisenkin kerroksen. Väristä kun ei märkänä huomaa, vasta kuivuttuaan näyttää epätasaiselta. Miinuksena myös se että väri ei ollut kovin riittoisaa, ainakaan jos Semitoneen vertaa. Mutta hyvänä puolena sanottakoon että kangas pysyi tosi pehmeänä, samaa luokkaa kuin Donnon värilläkin. Niin ja reunat pysyi siistimpänä kuin Semitonen väreillä painettaessa.


Norsujen silmissä käytin Semitonen värejä, kun Donnon valkoinen ei mielestäni peittänyt kovin hyvin ainakaan yhdellä painokerralla. Noita Donnon värejä jos vertaa Semitonen väreihin, niin ainakin kangas pysyy paljon pehmeämpänä. En haluaisi koko paitaa noin isolla kuviolla tehdä Semitonen väreillä, ainakaan nyt kun on noihin pehmoisiin tutustunut. Donnon väreillä saa myös tarkemmat rajat kuviin kuin Semitonen värillä. Väri imeytyy tosi hyvin, eikä leviä kovin helposti. Semitone levistyy herkemmin jos on vähänkin liikaa väriä. Vielä en uskalla enempiä arvioita tehdä, kun ei ole noista vielä kokemusta mallitilkkuja enempää. Luulempa että noita Donnon värejä tulee hankittua vielä lisää, pitää kokeilla voikohan sekoittaa noihin Semitonen väreihin, että saisi muitakin sävyjä aikaiseksi.


Vielä siitä pul-kankaalle kokeilusta sen verran, että ainakin Semitonen väri pysyi mielestäni aivan samanlaisena yhden 60 asteisen pesun jälkeen. Vaikea sanoa miten kestää sitten jatkuvaa pesua. Varmaan haalistuu, jos ostovaippojen painokuviotkin haalistuu.. (esim. Bumwearin vaipoissa lukee, että painokuvio saattaa haalistua..) Aion testata noi muutkin värit, että pysyykö ja miten hyvin. Luulenpa, että ainakin yksi taskuvaippa on ihan pakko tehdä, vaikka vain kokeilumielessä :)

5 kommenttia:

 1. Tosi hauska kokonaisuus ja kekseliäästi sait käytettyä väärinkin leikatun palasen. On se kumma, että niitä aina vaan tulee kokeneellekin ompelijalle. Itse juuri leikkasin torstaina oman toppini yläosan väärin päin :(

  VastaaPoista
 2. Oi että,kun ihania TAAS =) Tuu meillekin tekemään tollasia ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan suloinen tuo norsu!!! Ihanan retro :)
  Ja mukava kuulla väritestailukokemuksia! Mie olen kyllä myös tykästynyt noihin Donnon väreihin, tosin en ole niitä emotuotannon värejä päässyt kokeilemaan. Minä olen tosiaan ihan suruttu sotkenut Donnon väreihin L&B: n värejä saadakseni haluamiani sävyjä - niin ja sitä peittävyyttä lisää jota Donnon väreissä ei ole aina riittävästi.

  VastaaPoista
 4. Voi miten söpö setti. Tosi onnistunut koknaisuus. Mullakin on nyt Donnon perusvärit ja pikkuisen ehdin niitä testailemaan. Tykkään niistä, paljon paremmat mitä emotuotannon.

  VastaaPoista
 5. Hieno on asukokonaisuus! Ihania norsuja.

  VastaaPoista