perjantai 31. heinäkuuta 2009

Iloiset haalarit

Raidalliset haalarit on Myllymuksujen joustofroteeta Ilo-kuosilla. On kyllä aika iloisen värinen kangas :) Ihan putkeen ei taaskaan mennyt, leikkasin etu- ja takakappaleet kankaasta eri päin, kun ajattelin vielä ettei se tässä kankaassa haittaa, eihän? Huomasin kyllä hetken kuluttua, kas kun raidat ei ihan osu kohdilleen?? No pakko oli leikata uudet kappaleet, olisi kuitenkin jäänyt häiritsemään. En tiedä pitäisköhän nyt ommella toiset samanmoiset. Olin kyllä ajatellut kankaasta jotain muutakin.. Haalarit on Ottobren 1/ 2005 kaavalla. Vaikka ompelin lahkeentaitteet kaksinkerroin, on siltikin pitkät, vaikka muuten haalarit sopivat. Seuraaviin pitää kaavaa muokata.

Toiset haalarit on Kangastukun limeä velouria ja taskut jotain "perintövelouria". Ajattelin tuhota lopun velourin, että sais noita kankaita hiukan pois.. Nämä samalla kaavalla kuin edelliset, yhden koon pienemmät vain. Sopivampi koko meille onkin tuo 74 cm, mutta olen ommellut lähes kaikki jo 80 cm. Ihan siitä syystä, että esikoisella ne meni niin kauan, että olin jo aivan kyllästynyt..

Olen katsellut monessa blogissa, kun on tehty kivoja haalareita Metsola tyyppisillä taskuilla. No mäkin ajattelin sellaisia kokeilla. Olin jo ommellut resoritkin kiinni, kun tuli mieleen, josko tekis kuitenkin vähän erilaiset. Vaikka ne onkin tyylikkäämmät taskut, ehkä seuraaviin sitten. Noi on tehty ihan samalla periaatteella, kukan (tai piparin) reuna vaan aplikoitu. Olisi saanut jollain värikkäällä kankaalla kans kivat, muttei nyt sattunut olemaan mitään mikä olisi tuohon sopinut.

Tämä on odotellut leikattuna siitä asti, kun tuota öttömönkiäiset kuosia on ollut saatavana.. En edes muista mitä kaavaa tuohon käytin. Luulenpa, että seuraavat mitä tulen tekemään, on syytä tehdä nepeillä varustettuna. Onneksi kestovaippayhdistykseltä voi vuokrata neppipressin, kun itse en sellaista omista. Alkaa olemaan sitä aikaa, että vaippa on kiva repiä pois, ennen kuin äiti ehtii muita vaatteita pukemaan..

Sisäpuoli vaipassa on oranssia microfleeseä, kuminauhat säädettävät ja ruskeat tarrat. Imuksi ompelin samanlaisen, mitä noissa edellisissä kössi- ja norsuvaipoissakin.

10 kommenttia:

 1. Tosi kivat nuo piparitaskut! Vähän erilaiset. :)

  VastaaPoista
 2. Ihanat haalarit ja piparkakut on mainiot, tulee hymy naamalle väkisinkin ja hymyjä tarvitaan aina.
  Tuo edellisen postauksen ylempi mekko on todella kaunis. Eikä pienellä tytöllä ole koskaan mekkoja liikaa...

  VastaaPoista
 3. Ihanat haalarit!Samoin edellisen postauksen mekko <3 Pitäis itekin koittaa tyttöselle jotain haalarihousuja vääntää syksyksi.

  VastaaPoista
 4. Tosi pirteet piparitaskut :).

  Suosittelen tekeen ne seuraavat vaipat paitsi nepillisinä, niin myös sivukiinnitteisinä. Meillä ei ainakaan mennyt kauaa tarrojen avaamisen jälkeen, kun myös etunepit alko saada kyytiä - niitä tosin sentään ei vaatteiden läpi auota.

  VastaaPoista
 5. Pitipä vaan tulla sanomaan samaa kuin muutkin, eli söpöt piparitaskut!

  VastaaPoista
 6. Upeita haalareita!!! Piparitaskut on älyttömän hyvä idea! Olen itsekin miettinyt joka kerta haalareita tehdessä, että voiskohan koettaa jotain erilaista, mutta enpä ole mitään keksinyt :)

  VastaaPoista
 7. Älyttömän suloiset piparihaalarit!

  VastaaPoista
 8. Kiva kuulla, että "piparitaskut" on mielestänne onnistuneet. Vähän itseä jossain vaiheessa epäilytti.. Seuraaviin (jos tulee tehtyä) ideaa vois hieman viedä eteenpäin ja kokeilla aplikoida takakappaleeseen loput piparista. Näin olisi sivulta jotenkin kivemman näköinen.

  VastaaPoista
 9. Oo hienot tykkään piparitaskuista!

  Minkäs ikäinen se teidän nuorimmainen on? Kuulostaa jotenkin tutulta tuo vaipan päältä repiminen Meillä on ollut jo muutaman kerran kakat pitkin asuntoa kun vaippa on aukaistu omin luvin :D Minäkin tilasin tuota öttiäistä silloin kun se ilmestyi ja tarkoitus ois tehdä sivunepillisä vaippoja siitä! Teko on vaan venynyt, tykkään enemmän nimittäin ommella sisävaippoja mutta käytössä tykkään enemmän taskuvaipoista :D

  VastaaPoista
 10. Äitiliinin kommentti:
  Tosi upeita uutuuksia kaikki! Onnea 11 kk:n ikäiselle pikku-neidille! Mummilla on ikävä, kun ei olla viikkoon nähtykään, ukkihän teillä piipahtikin ja kertoi kuulumisia.
  Säästä tilkut mulle, niin voin yrittää vääntää nukenvaatteita. Olisikohan tehty mitään hyvää nukenvaate -kirjaa? Vinkkejä otan vastaan.
  Rakkaita terkkuja koko porukalle! äitiliiniltä/mummilta ja iskältä/ukilta

  VastaaPoista