lauantai 21. marraskuuta 2009

Hupparia ja potkaria..

Huppari tuli taas ommeltua, ihan siksi kun leikkelin pilvikankaasta viimeksi hupun, joka sitten ei sopinutkaan. Eikä ihanaa kangasta raskinut tuhlata hupun vertaa, joten tälläinen syntyi tälläkertaa. Huppari on kokonaan vuoritettu Myllymuksujen pehmoisella ruskealla bambujoustofroteella. Pilvitrikoo oli siis Ikasyrilta ja housujen joustofrotee (paksua laatua) alkujaan Eurokankaasta ja itse värjätty ruskeaksi.

Hupparissa ei oikeastaan ole paljon muuta eroa (omalla kaavalla) tekemääni KittyKitty huppariin paitsi resorit hihansuissa. Pitikin pari kertaa miettiä miten ne oikein ommellaan, kun oli se vuorikin.. Housuja mietin pitkään laitanko tuota pilvikangasta "valekäänteiksi" vaiko en.. No lopulta sitten laitoin, vaikka tietenkin sitten rajoittaa hiukan sitä, minkä vaatteiden kanssa tulee pidettyä. Huppariasusta tein kokoa suuremman jotta mahtuisi vielä keväälläkin (vaikka ulkoillessa). Meillä kun alkaa olemaan nyt sopivankokoista vaatetta kohta enemmän kun ehtii käyttää :D Pitänee siis ennakoida vähän tulevaakin.. Kuvassa huppari on paksun paidan päälle puettu, (siksi näyttääkin vähän tönköltä) joten luulisi vielä mahtuvan keväälläkin.


Näistä tuli ihania! Muokkasin sitä edellistä potkarien kaavaa kapeammaksi vähän joka puolelta, myös jalkateristä joita samalla vähän pidensin. Kangas on samaa bambujoustofroteeta kuin hupparissakin mangonkeltaisena ja ruskeana. Tarkoitus oli siis saada sukkahousutyylisiä potkareita, jotka istuu kestovaipan kanssa.. Nämä on niin pehmoisiakin, että luulisi olevan mukavammat jalassakin kuin sukkahousut :) Kuvat on nyt kyllä aika ankeita, valo ei riitä mihinkään ja salamalla onnistun saamaan ylivalottuneita kuvia..



13 kommenttia:

  1. Ihania puolipotkareita! Näyttää tosi hyvän mallisilta :)

    VastaaPoista
  2. Oi miten kiva pilvisetti!!

    Tuosta vaatepaljoudesta... Just laitoin kauheet pinot Onnin ylimääräsiä vaatteita (housuja!!!!) sivummalle jos jaksas naputella myyntiin. On niin kiva tehä, mutta eihän noita noin paljon tarvii, tuolla on monet kymmenet housut... Muista vaatteista puhumattakaan. Toisaalta, helposti ne saa sitten kyllä etiäpäinkin :)

    Ja nuo potkarit!! Siis jos meillä olisi vaippaikäistä edes pienenä harkitsemisena, niin mie anelisin tuota kaavaa siulta polvillani, koska tuosta saisi varmasti ihan täydellisiä merinovilliksiä vaippahousuiksi!!! Ja tietysti ihan noita potkareita

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. hei!
    ihania ompeluksia täällä blogissasi :)
    tosi kaunista tuo pilvi kangas ja siitä syntynyt setti!
    Millä kaavalla olet tehnyt nuo puolipotkarit? olen etsinyt juuri tuohon tarkoitukseen kaavaa puolipotkareihin mut en ole vielä löytänyt mistään..

    VastaaPoista
  5. Ihana setti! Tuo pilvikangas on niin kaunista!!

    VastaaPoista
  6. Kyllä tuo pilvikangas on kaunista!! Ihanan hupparin oot tehny! Miten muuten teit sitten nuo hihojen resorit?

    VastaaPoista
  7. Ihanan pirtsakka tuo huppari ja housut -setti :)

    VastaaPoista
  8. Mirka: Oon ihan varma, että saisit itsekkin tuollaiset potkarit "sävellettyä", ettei tarttis polvillaan anella :D

    Jossu: Minä otin yläosaan mallia Ottobren Nunnu housuista 1/ 2009 ja jalkateriin meidän vanhoista puolipotkareista. Näihin potkareihin sitten vähän parantelin mallia. Muistaakseni kyllä jossakin vanhemmassa Ottobre lehdessä olen nähnyt puolipotkaritkin, mutten tiedä ovatko hyvänmalliset enkä muista yhtään missä lehdessä.

    pm: Resorit tein ennen kuin ompelin takkia ja vuorta yhteen jotta vuoren saa käännettyä. Molemmat hihansuut vastakkain (vuori ja takki nurinkäännettynä), resori päälikankaan hihaan oikeat puolet vastakkain (ihan kuin ilman vuortakin) Sitten taitoin vuoren
    kaksinkerroin hihansuusta niin että vuoren ja resorin oikeat puolet on vastakkain. Sitten vaan saumurilla ympäri. Hiukan sitä vuorta joutuu pyörittelemään (siis minä ainakin jouduin)että menee oikein päin. Kannattaa myös katsoa että menee saumat vastakkain ja etupuolet samaan suuntaan :) Toivottavasti sait jotain tolkkua tästä epämääräisestä sepustuksesta.

    VastaaPoista
  9. Voi että, onpa ihania vaatteita täynnänsä tämä blogi, johon juuri löysin. Ihaillen ja nauttien kaselen. Ja alan tosissani miettiä ompelukoneen hankkimista...

    VastaaPoista
  10. tosi ihania vaatteita ja ideoita ovat loistavia

    VastaaPoista
  11. Aivan loistavat nuo sukkispotkarit! Minä oon tykästynyt Nunnu housuihin kalsareina, hyvin mahtuu kestopeppu niihin vaikka olis villahousutkin alla. Ihanan pirtee pilvisetti, mullakin on tuo ihanuus kaapissa odottamassa.

    Meillä on aika sopivasti vaatetta kun kaupasta en osta mitään. Tällä hetkellä ompelen pikkuhiljaa nuita 86cm vaatteita ja lisäksi alkuvuodesta on syntymässä monta vauvaa joita voi lahjoa vaatteilla joten niitä olen tänäänkin leikellyt. Musta vaan tuntuu, että tällä hetkellä on niin paljon kaikkai uusia ihania kankaita ilmestynyt, että meen niistä sekaisin :D Ja koko ajan pukkaa lisää uutuuksia.

    VastaaPoista
  12. Tosi kivat nuo puolipotkarit. Varmasti paljon mukavammat jalassa kuin sukkikset (paljon lapsuuden traumoja sukkiksista ;)

    VastaaPoista
  13. Aivan ihanaa! tilasin eilen myös toi jnydesing pilvikangas ja vähän muutakin..

    VastaaPoista