tiistai 12. tammikuuta 2010

Pojalle lentsikkapaita


Vaihteeksi tuli pojallekkin jotain paitaa ommeltua. Ihan perus raglanpaita (116 cm), johon aplikoitu lentokone.. Ei meinannut lentokone kelvata, mutta sitten kelpaa jos sitä lentää nallekarhu. Kyllä on vaatimukset.. No ehkä se näyttää nallekarhulta jos on oikein hyvä mielikuvitus :D

Vaikka juuri päätin, että ei mitään liian pientä näpertelyä, niin taaskin huomasin sovittelevani noita sentin tilkkuja.. Lentokonekaan ei onnistunut ihan täydellisesti, palaset ei tainnut ihan pysyä kohdillaan kun niitä kiinnitin. Koneeseen otin mallia lasten lelusta, joka on hiukan "vauvamallia", siksi tuollainen lyhyt ja pullea.. Nallelle koitin tehdä lentäjänlakkia, en kyllä ole ihan varma tunnistaako sitä sellaiseksi? Pilvet olen leikannut suoraan pilvikankaasta, kun tilkkuja on vielä..

Paita on kokonaan Kangastukun velouria, ruskea on tälläkertaa suklaanruskeaa, hieman punertavampaa kuin aikaisempi kaakaonruskea. Tätä oli juuri senverran jäänyt että sai vielä paidan. Hyvä että saa noita kankaita loppumaankin, voi sitten taas joskus lisääkin ostaa :D

KIITOS kaikille ihanista kommenteista, niitä onkin tullut ihan mukavasti :) Ja TERVETULOA uusille lukijoille, joita myöskin tänne on näköjään siunaantunut :)

Vielä lopuksi JIPPII nyt on peitetikkikone tilauksessa :D Saa nähdä loppuuko aplikoinnit siihen, ja sitten täällä näkyykin pelkkää perussauma harjoittelua :D Toivottavasti sitä oppisi käyttämäänkin ilman suurempia hermonmenetyksiä.. Tilasin vielä nauhankääntäjänkin, voi ehkä mennä opetteluun tovi..

29 kommenttia:

  1. Hei, minkä koneen tilasit??? Minä oon kovasti miettinyt, että minkä peitetikkikoneen ostais. Bernina on kallis, eikä siinä ole ees sitä nauhan kääntäjää. Mikä huippu, ainakin teollisuuskoneissa.
    Sitten katoin Elnaa ja kävin vähän testaan..mutta en kyllä lämmennyt sille vielä yhtään. Mutta nyt yhestä kaupasta ehottavat Brotheria. En ole siis muita testannut, kun elnaa. Missään ei oo mitä testa. Kyllähän sitä tilaamalla sais, mutten sikaa säkissä halua!
    Hei, laitahan sitten ompeluksista kuvia! Ja kirjuuttelehan mitä ostit ja mistä ja millä hintaa. Haluaisin nimäittäin äkkiä päästä ittekin oikiasti ompeleen! Myin Singerin peitetikkikoneen, kun en ollut siihen aivan tyytyväinen.
    Kyllä sinulla on hienoja töitä täällä! Mulla ei oo omaa blogia.. :/

    -AnniKa

    VastaaPoista
  2. Oi miten ihana lentokonepaita!! (tai attituu, kuten Onni sanoo lentokonetta :-D). Ja onnittelut peitetikkikoneen ostosta! Toivottavasti tulet sinuiksi nauhankääntäjän kanssa ja osaisit vähän vinkata miten sen saa pelittämään... Miun hermot ei kestä sitä härveliä, himputin hankala kiinnittää koneeseen ja sit en silti osaa sitä käyttää, vaikka luulin, että se helpottaa ompelua. Mie välillä vaan silitän resorit taitteille, mutta iteasiassa en jaksa tehä sitäkään nykysin... Mutta tuo ite kone on kyllä ihan täydellinen, en luopuisi enää siitä kyllä millään!

    VastaaPoista
  3. Hieno paita! Ja vähän turhan vaatimatonkin taidat olla, ainakin minä tunnistin heti kuvasta ilman tekstiäkin, että nallekarhu lentäjänlakki päässähän se koneen puikoissa on. Ja väritkin on tosi kivat. Peitetikkikoneesta olen vähän kade :) Kovasti sellaisesta olen haaveillut, ehkä sitten kun palaan työelämään tai jotain...

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana paita! Sä olet kyllä taitava!!! Millä kaavalla olet tuon paidan tehnyt???

    Milloinkahan minä ehtisin ompelemaan??? Tuntuu että nyt on niin kiireistä ettei ehdi tekemään...

    Mä kävin eilen ostamassa ihan oikean applikointijalan koneeseeni ;) Jotain edistystä ;) Haaveissa sitten joskus se peitetikkikone.

    VastaaPoista
  5. Huippusöpö paita, kuten edellinenkin! Uskomattoman pieniä näpräyksiä jaksat tehdä, ne kyllä kannattaa, lopputulos upea!

    VastaaPoista
  6. Ihan mielettömän suloinen paita. Poikien äiti musta on erityisen kiva katsella poikien vaatteita :)

    Tuossa on just mun mielestä kaikki kohdallaan mun näkövinkkelistä: suloisen lapsekas, mutta menee isommallekin pojalle. Helppo yhdistää.

    VastaaPoista
  7. Ihailen kaikkien niiden hermoja jotka jaksavat aplikoida tuollaisia pieniä yksityiskohtia! Itse en siis lukeudu niihin...Paita on huippu!
    Minäkin odotan vähän tarkempia tietoja peitetikkikoneesta jonka tilasit. Haaveilen itsekin sellaisen hankkimisesta joskus (lähi?)tulevaisuudessa. Laitahan kommenttia asian tiimoilta:)

    VastaaPoista
  8. Älä vähättele aikaansaannostasi, paita on ihan HUIPPU ja varmasti tunnistaa juuri oikeaksi! :D

    VastaaPoista
  9. Tosi tosi tosi hieno paita!!!!! Tänne on aina niin kiva tulla kurkkaamaan uutuuksia:)

    Minäkin haluan tietää siitä peitetikkikoneesta, koska olen sellaisen päättänyt hankkia.

    VastaaPoista
  10. Ihan mahtava paita taas ♥ Hieno aplikointi :)

    VastaaPoista
  11. Onnea koneelle! Toivottavasti saat pian ja pääset treenailemaan. Jos sulle tulee sama Janome kuin minulla, niin saa kysyä jos joku askarruttaa. Ise aloitin sen opetusvideon katselulla, mutta siinä ei nauhankääntäjää opeteta taas ollenkaan.
    Hieno paita taas, niin kuin aina =D.

    VastaaPoista
  12. Näköjään meitä muitakin peitetikkikoneesta haaveilevia on :) Ja aina välillä joku päättää sellaisen oikeesti hankkiakin :D Mä oon vielä sillä haaveilun ja suunnittelun asteella. Mutta kiinnostaa kovasti kans, minkä koneen hankit ja millä hintaa/mistä?

    Mahtavia kyllä nuo sinun aplikoinnit! Oot todella mestari niissä!

    VastaaPoista
  13. Olet kyllä IHAN uskomaton aplikoimaan!!! Tuo on NIIN hieno! Ja heti tunnisti nallekarhun lentäjälakkinsa kanssa! :) Täällä on kans yks joka haaveilee peitetikkikoneesta. Mistä ostit? Mitä maksoi? Jään odottelemaan kokemuksia...

    VastaaPoista
  14. Kiitos kaikille :)
    Peitetikkikone on Janome ja tilasin sen Jovilcon kautta hintaa oli muistaakseni 464€. Niitä on kuulemma tullut uusi erä suomeen vuodenvaihteessa. Pitäisi olla "paranneltua" mallia. Tarkoittaa kuulemma että on säädöiltään helppokäyttöisempi. Tiedä sitten, kun minulla ei ole noista mitään kokemusta ennestään.

    Annika: Tietääkseni tuo Janomen kone on hyvin samanlainen kuin Elnan kone. Tietenkään en nyt tiedä mitä Elnan konetta olet päässyt kokeilemaan. Laitan varmasti jotain juttua koneesta ja ompeluksista sillä, kunhan sen vain saan.

    Mirka: Sitä minäkin toivon, että oppisin sitä nauhankääntäjää käyttämäänkin :)

    PrinsessaTrio: Paidankaava on Ottobre 4 / 2008 lehdestä.

    VastaaPoista
  15. voi miten ihana!lentäjänlakkikin on tosi huippu!iloinen mieli tulee, kun katsoo näitä ihania paitoja!

    täytyy mennä nyt katsomaan että mikä se peitetikkikone oikein on...millaista jälkeä se tekee?(sillä opettelen siis ompelua ja nämä jutskat on vähän vieraita, tumutta pikkuhiljaa tässä opitaan!)

    kaunista pivää!

    t:kristiina

    VastaaPoista
  16. Ihana! Ja kyllä se näyttää ihan nallekarhulta lentäjänlakkeineen!

    VastaaPoista
  17. Ihanan hauska paita ja mukavat värit! Minäkin tein tänään ensimmäisen aplikaatio harjoitukseni, eikä se nyt ihan pieleen mennyt:)

    VastaaPoista
  18. Ai nyt niitä koneita sitten oli tullut, pitääpä olla yhteydessä Jovilcoon. Oliko tuo hinta pelkkä koneen hinta, vai tuliko samaan hintaan myös tuo nauhankääntäjä? Olen nimittäin vähän kahden vaiheilla, tilatako Englannista vai Suomesta...

    VastaaPoista
  19. Aivan mahtava kirahvipaita tuossa alemmassa postauksessa ja tämä lentsikkapaita on myös tosi ihana!

    VastaaPoista
  20. Ilona: Tuo tosiaan on pelkän koneen hinta, nauhankääntäjä sitten erikseen. Vähän aikaa sitten sai alle neljänsadan, olis silloin pitänyt ostaa.. Nyt kun aloin asiaa pohtia, en ole ihan varma sisälsikö tuo rahdin, vai maksaako se vielä erikseen.

    VastaaPoista
  21. Taas ihana aplikaatio!!Keksi mullekkin malleja ni mä yritän toteuttaa =D

    VastaaPoista
  22. Aivan ihana paita! Ja heti kyllä tunnisti lentäjänlakiksi. Ja tuo kirahvi paita on kans ihan uskomattoman hieno. Jospa sitä iteki viel joskus osais yhtä hienoja tehdä :)

    VastaaPoista
  23. Oih, taas kerran niiin söpö, ja taitavasti toteutettu!

    VastaaPoista
  24. Moi
    JOko sait koneen? Oletko päässyt testaamaan?

    Minäkin tilasin ja nyt hirvittää, että opinko itekseen käyttämään...

    VastaaPoista
  25. Anonyymi: Sain koneen eilen, laitan tänne jotain juttua, kunhan suinkin ehdin. Olisi vain aikaa, että saisi sillä jotain aikaiseksikin :) Turhaan murehdit, ei ollut vaikea käyttää. Melkein voisi sanoa, että jos osaa saumuria käyttää niin kyllä peitetikkikonettakin. Nauhanohjain onkin hiukan haastavampi juttu, ja varsinkin ne säädöt..

    VastaaPoista
  26. Todella hienoja ompeluksia sulla taas kerran!
    Mullakin on jo ajatuksissa ollu tuo aplikoinnin kokeilu, mutta muistin sitten, että se läpinäkyvä paininjalka olikin mun vanhassa ompelukoneessa. Täytyy vielä tutkia sopisiko mikään tuon 60-lukulaisen paininjaloista siihen tarkoitukseen.

    Mielenkiinnolla odottelen raporttia tuosta peitetikkikoneesta. Mulla on ollut serkun saumuri sellaisessa pitkäaikaisessa lainassa ja olen miettinyt oman ostoa. Nyt mietin, että kannattaisiko mieluummin sijoittaa tuollaiseen peitetikkikoneeseen.

    VastaaPoista
  27. Kyllä oli hieno paita! Se voi olla että peitetikki konetta pitää kokeilla ;) Mutta katselemme sitten niitä peruspaitojakin :D

    VastaaPoista
  28. Tosi kiva paita! Ihana applikaatio! :)

    VastaaPoista