keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Ihastuin MysPlyschin mekkoon (tai ainakin kuvaan siitä), ja tein vähän samantyylisen. No värit nyt on mitä on. Kankaat joita olisin tarvinnut on yllättäen päässyt loppumaan. Moni suunnitelma onkin nyt kariutunut oikeanlaisten kankaiden puutteesseen. Joten tässä tulee kaikenlaista sekalaista..

Mekon koko on 86 cm, kaavat omat. Vaaleanpunainen on velouria, hihoissa harmaa joustofrotee, applikointi ja hupun vuori harmaata pilkullista trikoota. Huppu on hiippamallinen. Tämä oli päällä aika hauskan näköinen. Tekisi mieli tehdä ruskeana myös, kunhan saan täydennystä kankaisiin..

Peitetikkikone vinkki säätöihin: Tuon helman ja hihansuun käänteet tein reunimmaisilla neuloilla, vas. langankiristys 6, oikea 4, siepparilanka 3, diff hiukan reilu 1. Säätövipu oli nyt oikealla. (olisi kyllä varmaankin kuulunut olla vasemmalla) Piston pituus hiukan alle 3,5. Näillä säädöillä tikki jousti hyvin ja oli muutenkin siistiä.


Kesäisempi setti, lyhythihainen tunika ja legginsit. Tunikassa kukallinen kangas Myllymuksujen joustavaa ohutta collegea ja hihat trikoota kuten legginsitkin. Pääntie kantattu myös trikoolla. Tähän ei voi säätöjäkään laittaa, kun unohdin laittaa ylös ja arvatkaapa muistanko niitä enää.. Näistä puuttuu nuo omat merkitkin kun oli taas loppu. Yksi ilta taas vierähtikin kun silittelin uusia merkkejä..



Pojalle kesäksi T-paita. Kangas on ohutta trikoota, kuvastakin huomaa. Kantattu myös trikoolla ja tuossa neppilistassa alapuolella punainen trikoo. Näkyy aika huonosti kuvasta, vaikka nepit on aukikin.


Satuin tekemään heräteoston ja tuli tuo karvakangas kotiin asti. Oli niin samaa sävyä ulkohaalarin kanssa että piti tehdä lakki. Vuorena tuollainen marjapuuronvärinen velour. Tämä oli Ottobren kaavalla ja kokoa 48. Tein vielä ilman saumavaroja, ja siltikin olisi vielä saanut olla aavistuksen pienempi.



Tämä oli ihan pakko laittaa, vaikkei kyllä kuulu asiaan mitenkään.. Katsokaas mistä onnistuin nappaamaan kuvan :) Ihan oikea pöllö! Se oli mennyt meidän auton alle lepäilemään, josta lensi naapurin keskeneräiseen autokatokseen. Oli ihan pakko mennä hakemaan kamera. Tässä se hiukan raotti toista silmää, kun menin häiritsemään sen päiväunia.. Niin ja me siis asutaan ihan kaupunkialueella. Aika harvinainen vieras tämä kyllä oli :) Tietääkö joku mikä pöllö tuo on? Ainakin se oli pienempi kuin huuhkaja..




29 kommenttia:

  1. Ihastuttava tuo mekko. Olen samoja ihastellut ja pyöritellyt käsissäni tuon sävyisiä kankaita ja ihmetellyt mitä niistä tekisi. Tosi kiva on myös tuo T-paita. Just kivan värinen ja mallinen. Onko tuo legginsmalli joku erityinen? Kesäksi kaipaisin vinkkiä kestopeppuystävällisestä mallista =)

    VastaaPoista
  2. Hauskannäköinen tuo karvalakki. Muutkin ompelukset aivan ihania.

    VastaaPoista
  3. Oijoijoijoi!!!! Tuo sydänmekko on vallan ihastuttava!

    Kesävaatteet pirteitä! Ja tuo talvihaalariin matsaava karvahattu on hieno! Mistä sie tuota upeaa takkukarvaa oikein löydät? Mie en oo mistään löytäny ja Onni oikeestaan tarviis jonku kivan pörröhatun :-D

    VastaaPoista
  4. Pöllöistä mulla ei ole mitään hajua mutta noi ompelukset on aivan ihania!!! Tuo sydänmekko on tosi kaunis ;)

    VastaaPoista
  5. Ihania! Tuo sydänmekko ja hattu varsinkin!

    Olisin minäkin hakenut kameran jos pöllön olisin nähnyt. Meillä ollaan pöllöfaneja kaikki :D Mutta lajitietämys on vähän hakusessa..

    VastaaPoista
  6. The dress with the hoodie is really nice and i like the summer-kit :)

    VastaaPoista
  7. Ihana mekko, mä tykkään tosi paljon noista (siis mysplyscheista) =).
    Hattu on kanssa kivannäköinen, hyvä jos on reilu, niin voi mennä toisenkin talven.

    VastaaPoista
  8. awww, meille kans tuollainen mekko, i-h-a-n-a!!!

    Muutkin ompelukset hienoi, mut toi mekko veisydämmeni :)

    VastaaPoista
  9. Voi että miten ihania juttuja olet taas tehnyt. Niin kauniita. Katselen niitä aina innoissani, vaikka mulla on kolme poikaa :)

    Hieno pöllökuva. Noi perinteiset metsäelukat alkavat kaupungistua myös. Asun 10km Helsingin keskustasta pururadan varressa. Meillä pyörii cityketty tässä, se jolkuttelee hämärän aikaan pokkana katuja pitkin eikä edes väistä puskaan. Joskus se on keskellä päivää käynyt hakemassa sorsapaistin ja menee himaansa katua pitkin sorsa suussa. Ja ikinä ei ole kamera riittävän lähellä :(

    VastaaPoista
  10. Tosi ihania ompeluksia! Olipa hyvän näköinen tuo kukkacollege yhdistettynä tuohon ppunaiseen. Täytyy laittaa idea korvan taakse.

    VastaaPoista
  11. Ihana mekko, varsinkin tuo huppu on kyllä hauskan mallinen! Ja lakki on kans tosi söpö. Pojan paidassa ihanat värit!

    VastaaPoista
  12. Ihana tuo mekko! Ja hattu samoin! Onko tuo se Ottobren nettikaava vai mikä?

    VastaaPoista
  13. Kiitos kaikille kommenteista :)

    Legginsien kaava löytyy 6 / 2008 lehdestä, ja minä olen hiukan korottanut yläosaa, niin istuu kestovaipan kanssa paremmin.

    Hatun kaava on vanhemmasta lehdesta 4 / 2003.

    VastaaPoista
  14. Siis onko sulla kankaat loppu :D Hurjaa mulla ei lopu varmaan koskaan ainakaan tällä ompeluvauhdilla :( Kiitso taas kun laitoit nuita säätöjä, on jotain arvoja millä lähteä liikkeelle taas!

    Kivannäköinen tuo vihree paita punaisine kantteineen. Muutkin taas ihan mahtiksia, hattu on ihan nappi haalarin kaveriksi!

    VastaaPoista
  15. PikkuHoo: Siis kankaat ei missään tapauksessa ole loppu, vain kivat kankaat, ja tietty just ne värit mitä olisin tarvinnut :D Yleisesti, mulla on kankaita varmaan enemmän kun ehdin ompelemaan.. Laittelen jatkossakin säätöjä, jos niistä vaan jollekkin jotain hyötyä on..

    VastaaPoista
  16. Hienoja vaatteita! Ihastuin tuohon t-paitaan. Tuota neppilistaa vieläkin "havittelen". Se on mulla vielä kokeilematta..
    Hienoa kanttausta olet tehnyt..
    Käytätkö kanttina resoria vai trikoota?
    Kääntääkö sinun koneessa se sen kolmin vai nelinkerroin..?

    Mä sain eilen kantinkääntäjän oman Brotheriini ja ihan vain olen testannut sitä..Trikoo luistaa paremmin..mutta menee resorikin. Varmempaa jälkiä tulee trikoosta leikatulla. Resori turhan paksua, kun kääntää nelinkerroin. (teollisuuskone kolmin, joka riittäis).
    En ole kyllä hirveesti säätöihin koskenut tuossa koneessa.. Huristelen menemään..enkä kyllä oo ajatellut että ois ollut hyppytikkiäkään.

    Teollisuuskoneista tuo hyppytikki on kyllä tuttua.. :/

    Jos joku on hankkimassa peitetikkikonetta, niin suosittelen kyllä Brotheria! Voisin joku päivä laittaa omaan blogiin kuvan siitä..kunhan saisin otettua. Työt vie NIIN ison elämästä nyt!! :/

    VastaaPoista
  17. Annika: Minä olen nyt käyttänyt kumpaakin trikoota ja resoria, vähän sen mukaan mitä olen tekemässä, ja mistä löytyy värejä.. Kuulostaa hyvältä se sinun Brother, laita ihmeessä kuvaa :) Minä en silloin kun noita katselin nähnyt missään Brotherin peitetikkikoneita, siis netistä en ainakaan löytänyt..

    VastaaPoista
  18. Wau! Tuo mekko on ihana.
    Kangas tuossa t-paidassa on miun mieleen. Mistä olet sitä hankkinut?

    Hattukin on...ihana!

    VastaaPoista
  19. Minulla olisi yksi kysymys peitetikkikoneesta. Ostin omani samaan aikaan ja samasta paikasta. Minulla on kokoajan ongelmia siepparilangan kanssa. Lanka kiristää niin että sitä pitää lähes voimalla vetää että saa eteenpäin. Vika ei ole säätönapissa vaan uskoisin että se on siinä jousessa. Onko sinun koneessa se jousi samalla tavalla kaksin kerroin lenkillä niin kuin ohjekirjan sivulla 26 vain lähes suora kutan minun koneessa?

    VastaaPoista
  20. Nuppulinnatar: Kangas on jättirätistä. Ihan pirteä kangas, mutta melko ohutta trikoota on..

    Heli: Hetken itselläkin kesti ennen kun tajusin miten sen langan sinne kuuluu mennä. Minun koneessa on ensin sellainen suora metalliliuska, jonka taakse langan pitäisi mennä. Sen takana on sellainen rautalangan näköinen "jousi" langan kuuluisi jäädä sen vas. puolelle. Minulla se menee paikoilleen niin että pidän samalla ylhäältä lankaa paikoillaan toisella kädellä ja aika napakasti vedän alas ja samalla koneeseen päin. Sen kyllä kuulee / tuntee, kun lanka menee sen jousen taa. Sitten olen vielä heilauttanut sitä lankaa oikealle ja vasemmalle sen ohjekirjan kuvan mukaisesti. Se ohjekirjan kuva "jousesta" on kyllä ihan kummallinen, ei näytä tuo minunkaan yhtään samalta. Toivottavasti saat onnistumaan, saattaahan se olla että siinä on jotain vikaa, jos lanka vain jää kiristämään. Muista säätää se vipu ensin oikealle ennen langan laittoa.

    VastaaPoista
  21. Hienoja ompeluksia, ja aivan loistavia ideoita! Kengugu-haalarit ja kaulaliinakirahvi ovat aivan huippuhienoja! Tulevatko nuo kaikki ideat päästäsi vai mistä ne löydät?

    -Pilvi-

    VastaaPoista
  22. Voi tuo mekko vei minunkin sydämen... Täytyy joskus kokeilla itsekin. Muutkin vaatteet vallan ihastuttavia, Olet taitava :)

    VastaaPoista
  23. Tosi kivoja vaatteita olet tehnyt!

    Mainitsit korvalakin kohdalla, että olit pienentänyt kaavaa jättämällä saumanvarat pois. Miten harmillisen yleinen tapa! Minä olen joskus saanut opastusta, että niin ei kannata tehdä, koska kaavan suhteet vääristyy. Jos esim pienennän housujen kaavaa jättämällä saumanvarat pois, niin haarakaari pitenee niin, että housujen malli ja istuvuus kärsii.

    Ymmärsin saamani ohjeen hyvin kun katsoin mitä tahansa kaava-arkkia, jossa oli useampi erikokoinen kaava piirrettynä sisäkkäin, kuten ne yleensä ovat. Jos vertasin minkätahansa vierekkäisen, esim 98 ja 104 senttisen, kaavan eroja, tuo 104 senttinen kaava ei koskaan ollut joka puolelta yhden sentin (mikä saumanvaran leveys yleensä on)isompi kuin 98 senttinen!! Eli saumanvarojen poisjättämistä en suosittele kenellekään tapana pienentää kaavoja..

    Nykyään, jos mulla on kiire tai lorvikatarri iskee kaavavaiheessa, etten jaksa piirtää pienempää kokoa, teen langansuunnassa kaavaan pienen laskoksen, jolloin vaate kapenee ja pituutta otan pois vaatteesta taittamalla pienen laskoksen kaavaan myös sen korkeussuunnassa. Tästä tavasta pienentää kaavoja löytyy ohjeita hyvistä kaavakirjoista ja -lehdistä.

    Antoisia ompeluhetkiä lukijoille! Ihanaa, että käsityöt elävät uutta kulta-aikaa!

    VastaaPoista
  24. Anonyymi: Minulla esim. noissa lakin kaavoissa on piirreltynä pienmpikin koko juuri siksi, että on helppo kaavaa suurentaa tai pienentää. Joten katselen kyllä niitä suhteita, jos jätän saumavarat pois. Usein lakeissakin on joku viiva monessa koossa samassa kohtaa. Mutta usein tuo leikkaaminen ei nyt ole niin millintarkkaa minulla, sovitan ja ompelen jostain saumasta vähän sisään jos ei istu :) Tuota kaavan laskostamista olen käyttänyt myös, näin esim. haalareissa mittasuhteet ei niin kärsi. Kiitos ohjeistuksesta, itse en ole tuota kirjoittaessa asiaa selventänyt. :)

    VastaaPoista
  25. Kylläpä oli ihania vaatteita, ihastuin huppumekkoon ja tahtoo samanlaisen...mistäs saa??? Ja kesäsettikin aivan ihana! Oikeen meijän Sinjan lemppari värit! olet kyll taitava!

    VastaaPoista
  26. Minnariitta: Ihan Mysplyschin mekkoa näkyi myyvän ainakin Pompox nettikauppa. Se tosin on väreiltään erilainen (ruskea ja raidalliset hihat) Minäkin tykästyin tuohon mekkoon, on päälläkin niin hauskan näköinen :)

    VastaaPoista
  27. Hei! Mistä löysit tuota "pörrökangasta" pupu pipoon? On hakusessa.... tanja.kravtsov@gmail.com

    VastaaPoista