sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Myyrä

Tämän hetken ehdoton suosikkihahmo on myyrä, joten oli saatava edes yksi myyrä meillekkin :) Päiväkodissa ovat lukeneet myyräkirjoja, ja joulupukki toi myyrän dvd:nä, sitä on jaksettu katsoa aina vaan uudestaan.. (Ja onhan se myyrä niin ihana, että sitä itsekkin jaksaa katsella) Myyrä siis löysi paikkansa liivimekon etumuksesta.. Aplikointiin käytin velouria, joustofroteeta ja trikoota, vähän sen mukaan mitä värejä sattui mistäkin löytymään.


Mekko on suurennettu aiemmin aiemmin piirtämästäni kaavasta, ja taisin suurentaa aika ronskilla kädellä, kun jäi vähän kasvunvaraakin.. Mahtuupa alle paksumpikin paita.. Kankaanhan kaikki varmaan tunnistaa Lasten Metsolan joustofroteeksi. Juuri mekon kokoinen pala vielä kaapista löytyi.


Iikku-kiikusta suloisen pehmeää siili trikoota, josta tein tunikan. Kaava on muokkailtu ihan paidan kaavasta.
Tässä siilit vielä sovituksessa.


Joulupukki toi minulle hauskoja puisia leimasimia, ja tuli testailtua niitä näihin paitoihin. Kaivoin siis kangasvärit pitkästä aikaa esille. Odotukset ei olleet kovin korkealla, kun leimasimilla en ole kovin hyvin onnistunut mitään aiemmin tekemään. Siihen nähden nämä siis onnistui ihan kivasti. Kuviota oli hankala kohdistaa, kun leimasimet oli aika epämääräisen mallisia. Samoin värin kanssa sai olla tarkkana, että oli tarpeeksi joka kohdassa. Muutamaan kohtaan sitä jäikin liian vähän, joten kuvio jäi haljuksi paikoitellen..

Vihreät hihat olisi olleet paremmat, mutta ei nyt sattunut löytymään, joten turkoosi sai kelvata. Onhan nämä tälläisiä ihan kokeilupaitoja vaan, ja voi käyttää vaikka aluspaitoina, kun on kuitenkin puuvillatrikoota.

Oikein mukavaa alkanutta vuotta kaikille lukijoille!! Ja kiitos, että jaksatte täällä käydä kirjoittelemassa ihania kommentteja, vaikka blogi on nyt päivittynytkin kovin hiljaiseen tahtiin. Vähänpä aikaa jää ompelupuuhille, kun työpäivinä on kotona vasta illalla puoli kuuden aikaan. Olen yrittänyt jopa mennä ajoissa nukkumaan, mutta aika huonolla menestyksellä. Toiveissa olisi, että ennen kevättä (ja yläkerran rakennushommia) ehtisi vielä jossani välissä ommellakkin :)

23 kommenttia:

  1. Hauskoja nuo leimatut paidat. Kiva idea käyttää leimasinta kuvioinnissa. Ja Myyrä on teitty aina yhtä suloinen!

    VastaaPoista
  2. Ihana myyrä! :)

    Ja kivoja noi leimasin paidat, täytyypä puisia katsella sil silmäl :D, nyt olen muutamia leimasimia itse softis levystä tehnyt, puupaloille liimaten. on se noiden leimasimien kans vain yhdenlaista opettelua...

    Tsemppiä sinne kiireiden keskelle!!

    VastaaPoista
  3. Kiitos :) Tosiaan nuo leimasimet on kokonaan puuta, ja näyttävät ihan käsinveistetyiltä. Vaikutti kyllä toimivan kangasväreillä, eikä sutanneet yhtään. Jos olisin ollut tarkempi värin kanssa olisi voinut tulla ihan hyväkin :D

    VastaaPoista
  4. voi kuinka ihana myyrä!! itselläkin haaveissa tehdä myyrä johonkin...

    VastaaPoista
  5. Voi mikä ihana myyrä :) Tykkään!

    Ja siis leimasimilla kankaanpainantaa?! Vau! Tuohon saattasin _ehkä_ miekin pystyä. En ole nimittäin niitä sapluunamalleja koskaan ees yrittäny tehä, vaikka värejäkin jo joskus ostin. Ehdottomasti joskus pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  6. Myyrä on hieno! Minun makuuni niissä dvd-Myyrissä on miellyttävä äänimaailma, ei pää halkea vaikka niitä pyöritettäisiin kerta toisensa jälkeen :)

    Hyvinhän nuo leimailut ovat onnistuneet!

    VastaaPoista
  7. Voi miten hyvä idea leimasimien kanssa painanta, enpä ole tullut edes ajatelleeksi asiaa. Tosin en kyllä yhtään leimasintakaan omista :( voi höh. Mutta hienot paidat olet tehnyt!

    VastaaPoista
  8. Myyrä on huippu hahmo ja viehättä se varmasti jokaista. Meidän lapset jaksaa katsoa monta kertaa peräkkäin niitä piirrettyjä, oma lapsuus tulee mieleen!

    Ja kankaanpaininta, oikein hyvännäköiset paidat! Herkät ja suloiset kuvat!

    Hyvää Alkanutta Vuotta!!!

    VastaaPoista
  9. Onpa ihania ompeluksia taasen! Odotan kunnolla pääsyä surruttimien ääreen!

    Ja tuo leimasinjuttu on jotain, mitä ei ollut tullut mieleenikään! Hauska idea!

    VastaaPoista
  10. Ihania nuo leimasimella painetut paidat! Tosi hieno ja helppo idea. Ja ihana myyrä! Hauskaa alkanutta vuotta myös sinulle!

    VastaaPoista
  11. Minäkin hypistelin tuossa joulun alla Sinellissä leimasimia ja mietin miten ne toimisivat kankaanpainannassa, näköjään tosi hyvin! Kivoja paitoja ja ihana myyrä!!

    VastaaPoista
  12. Ihania vaatteita, tuo myyrä on tosi hieno! Ja nuo painetut paidat <3 Itsekkin kovasti tekisi mieli kokeilla kankaan painantaa, mutta toistaiseksi ei kyllä ole ollut aikaa kokeilla.

    VastaaPoista
  13. Eipäs mullekaan ole leimasinidea mieleen tullut. Hienoja.

    VastaaPoista
  14. Ihana myyrä:) Ja tosi kivoja nuo painetut puserot!

    VastaaPoista
  15. Ihania ompeluksia taas! Kankaanpainanta yhdistyy minun mielessäni kevääseen ja kesään, joten tuli heti tosi keväinen olo noista paidoista! Pitäisköhän pitkästä aikaa täälläkin kaivaa värit esiin.. :)

    VastaaPoista
  16. Ihana myyrä ja kiva tuo leimasinidea!!

    VastaaPoista
  17. Hieno myyräpaita ja hauska idea painaa leimasimilla kangasta.Tyttö saikin joitain puisia leimasimia joululahjaksi,täytyy varmaan sinun innoittamana kokeilla toimisivatko ne kankaan painantaan :)

    VastaaPoista
  18. Ihana Myyrä, sanon minäkin! Ja sopii tuohon kankaaseen hyvin, ei ole enää niin retro. Mulla on samaista kangasta vielä pala, enkä oikein ole sille käyttöä keksinyt.

    Leimasinidea on tosi hyvä! Taitanee olla lasten kanssa kuitenkin haasteellista..

    Oletko muuten sitä helmankääntäjää jo testaillut?

    VastaaPoista
  19. Kiitos kaikille! :)

    Tuosta leimoilla painamisesta vielä, että on huomattavasti nopeampaa kuin sabluunoilla, vaikkei kyllä sitten ehkä niin omintakeisia saakkaan, mutta helppoa ja nopeaa! Värin tuputtelin pienellä sienellä leimasimeen, muuten olisi ollut liian hankala saada sitä tasaisesti suureen leimasimeen.

    Maria: Kokoeilin ensi kertaa tuohon siilitunikaan sitä helmankääntäjää. Ihan hienosti toimii, vaikka ensin kyllä tunsin itseni tosi tyhmäksi, kun en tajunnut miten se kangas siitä pitäisi kulkea. Yritin siis ensin tunkea sitä liian hankalasti sinne väliin.. Pitikin siitä kirjoittaa tuonne tekstiinkin, mutta unohtui..

    VastaaPoista
  20. Ihana myyrä! Ja kivannäköisiä noi painokuviotkin. Ei ollenkaan alkanut tehdä mieli kokeilla.. :)

    VastaaPoista
  21. Vau! Hyvä idea leimailla kangasta. Ihana myyräkin!

    VastaaPoista
  22. I-ha-na blogi! Löysin sattumalta ja jäin koukkuun! Kauniita ompeluksia, ihania juttuja, elämänmakua! Koukkuun jäin =)

    VastaaPoista