maanantai 6. toukokuuta 2013

Olin luvannut tehdä ystävän pojalle kevättakin VIIME keväänä.. Aika tavalla myöhässä tämä siis on, mutta onneksi kangas riitti, ja kelpasikin vielä. Katsotaan, jos saisin tänne vielä sovituskuvaakin..  Takin kankaat on puuvillaa, ja välissä sellainen ohut "vanukangas". Tein pitkät resorit, jotta mahtuu vielä syksylläkin. Saattaa olla, että kesä tulee yllättäen, ja käyttö jää vähemmälle. Ainakin täällä on vielä ajoittain ollut niin kylmää, että toppatakkia on tarvittu. Kankaiden alkuperää en enää muista. Kaava on sama jolla ennenkin takkeja olen tehnyt.Toiveena oli myös Kössikenguru ja tein samalla meillekkin yhden, kun oli pilvifroteeta jäänyt pieni pala ja sopi kivasti vihreän kanssa.  Turkoosi pipo on trikoota ja on samaa sävyä kuin takin resorit, joten voi käyttää yhdessäkin, vaikkei niin samaa aihetta olekkaan.

Lisää pipoja. Meille leppäkertut ja yksi tähtipipo ja kaverille loput. Kaikki muut pipot on vuorittomia, paitsi leppäkerttupipo.

Kohta alkaa yrittäjäkurssi olla loppusuoralla, ja laskelmia sekä suunnitelmia on tehty. Muutama tunti pitäisi vain vuorokaudessa olla enemmän, ettei aina tarvitsisi yöllä blogia päivitellä.. Jotenkin aika vaikea yhtälö saada aika riittämään päivätyön ohessa. Lohdullista kuitenkin, että monet muutkin painivat saman ongelman kanssa..

Aikaongelmaa ratkoessa sain loistoidean, (ainakin vielä se tuntuu loistokkaalta kun en ole ehtinyt kokeilemaan) jospa piirtäisi jonkin kuvan ja kokeilisi kankaanpainantaa. Siis oikein seulan kanssa. Tästä minulla ei ole vielä mitään kokemusta, joten on jännää päästä kokeilemaan jotain ihan uutta. Mutta katsotaan jospa sen seulan saisi jossain valotettua..

12 kommenttia:

 1. Takki on hyvännäköinen ja pipot suloisen raikkaita.

  VastaaPoista
 2. Ihan huippuja nuo Kössi Kenguru -pipot!! Itse tein joskus nuorena itselleni Kössi Kenguru -topin, johon "töpöttämällä" painoin kuvan muovikalvosta tehdyn muotin läpi. Käytätkö pipon tekoon jotain tiettyä kaavaa tai ohjetta? Tein juuri yhden pipon, mutta ei siitä nyt tullut oikein hyvänkokoista, kun yritin vanhasta piposta ottaa mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sabluunalla on tullut joskus itsekkin painettua Kössejä kestovaipan koristukseksi. Kössi on kyllä aika symppis hahmo :)

   Leppispipo oli joku vanhempi Ottobren kaava, jota kyllä jouduin muokkaamaan melkoisesti, että sain sopivaksi tytön päähän. Nuo muut pipot taas on joku ihan perupipon kaava,jonka olen pidentänyt. Nuo siis on sellaisia "ruttumallisia" vähän. Pipo on kyllä aika haasteellinen saada oikean kokoiseksi, kun kankaan joustavuus / palutuvuus vaikuttaa kokoon. Mutta hyvänä ohjeena käy, kun tekee pipon leveydeksi saman kuin päänympärys. Jos on paksu pipo tai vuoritettu kannattaa tehdä vähän leveämpänä.

   Poista
 3. Hieno takki ja pipotki huippuja:)! Oot taitava applikoija:)! Hei oliko se niin, että sulla on janomen peitetikkikone? Mulle posti toi sellaisen viime maanantaina ja alkeita opettelen. Tuntuu, että nauhanohjain on se vaikein juttu ja muutenki ne kaikki kanttaukset, mut eikö olekin niin, että kun tuon koneen kanssa pääsee tutuksi, niin toimii hyvin? Vai onko ollu toistuvia ongelmia? Paljon oon kuullu negatiivista, mutta paljon myös hyvää tuosta koneesta. Mie halusin tuon sen monipuolisuuden vuoksi. Mikään muu malli ei anna mahdollisuutta niin monenlaiseen ompeluun. Toiveissa on, että minäki opin kunnolla tuota käyttämään:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Onnea uudesta hankinnasta. Minulla ainkin kesti vähän aikaa, että opin konetta käyttämään. Mutta enpä tiedä, edelleen sillä on joskus huono päivä, eikä yhteistyö oikein suju.. Mutta pääsääntöisesti olen ollut koneeseen tyytyväinen. Oikeastaan parhaiten tuo koneeni toimii juuri nauhanohjaimen kanssa. Minulla siis on enemmän ongelmia ohuiden joustavien kankaiden kanssa. Varsinkin jos yritän saada tikkauksesta oikein joustavaa. Kannattaa lueskella muiden kokemuksia, monessa blogissa olen nähnyt hyviä ohjeita. Ei tuon koneen käyttö kuitenkaan mitään tähtitiedettä ole, vaikka vähän vaatiikin säätöjen opiskelua :D

   Poista
 4. hieno takki! ja nuo kössikengurut on kyllä todella hienot!

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista