maanantai 3. kesäkuuta 2013

Kankaanpainantaa

Hip hei, osasin sittenkin :) Olen täällä opiskellut itsekseni kankaanpainantaa, ja vihdoin on jotain valmistakin esiteltävää. Ensin piirtelin kuvat paperille ja sitten uudelleen koneella. Tulostin kalvolle, ja valotin seulalle. Yhden seulan tilasin valmiina, ja muut rakentelin itse. Nyt harmittaa vain se, etten tilannut asteen tiheämpää seulakangasta. Olisi saanut pienet yksityiskohdat vähän tarkemmin.  Paidoissa olen käyttänyt Emon ja Pebeon kangasvärejä. Enimmäkseen Pebeon, joka vaikutti todella laadukkaalta.





Ihanista hellepäivistä ollaan saatu nauttia, ja jopa minäkin uskaltauduin uimaan. (Vesi oli kyllä aika kylmää.) Tässä peurapaita ja aiemmin ommeltu trikoomekko.


Kettukuvassa on paljon samaa kuin aiemmin piirtämässäni aplikaatiokuvassa, muokkasin sitä vähän sopivammaksi yhdellä värillä painettavaksi. Muutama hahmotelma piti kyllä tehdä ennen kuin onnistui.. Paidat on suunnilleen kokoa 104-110 cm ja kettu on mitoitettu niin että sopisi vähän pienempäänkin paitaan.

Sama kokonaan valkoisena.
Tämä vihreä paita on kooltaan suurempi, ja menee pojan käyttöön. Tuntuu kuvat kelpaavan, vaikka on suunniteltu pienemmille. Ehkä pitäisi piirtää "isojen poikien" kettu myös..


Pöllö paita. Tämän kuvan joudun valottamaan seulalle uudelleen, meni vähän pieleen, ja kuvan reunat ei ole niin hyvät kuin haluaisin. Aika tarkkana saa olla valotuksen kanssa, ettei kuva jämähdä seulaan liian tiukkaan.. Kaikesta huolimatta aika hauskaa hommaa kuitenkin, ainakin näin kesäaikaan kun voi ulkona pestä seuloja. Minulla onkin peinimuotoinen "kangaspainopaja" ulkovarastossa..

Panda toimii mustavalkoisena kivasti. Tarkoitus on jatkossa tehdä värikkäämpiäkin juttuja, mutta ensin nyt aloittelin yhdellä värillä. Seulojakin pitää saada lisää.. Aika koukuttavaa puuhaa tämä kyllä on :)

Tässä vielä peura uudelleen pitkähihaisena, ja paksummalla trikoolla. Painoin kuvia myös puuvillakankaille, voisi tehdä vaikka laukkuja tai jotain..

Ideoita olisi, mitä kaikkea voisi painaa. Pitää vain palata piirtelemään seuraavaksi. Nyt saa heittää ideoita, jos jotain toiveita olisi jollakulla :) Ajattelin, että näitä voisi joskus tulevaisuudessa ostaa sieltä omasta verkkokaupastani. (Joka siis on vielä ihan kehittelyasteella.) Haluaisin, että niissä olisi laadukasta trioota mielellään luomuna, ja sitten näitä omia kuvia ja itseommeltuja vaatteita. Tiedän että applikoiduille vaatteille olisi kysyntää, mutta se kun on niin hidasta, että niitä ei ehdi kovin montaa viikossa tehdä.. Ehkäpä niitäkin sinne kauppaan tulee sitten sen mukaan miten ehtii toteuttaa. Mutta toiveita ja palautetta siis saa esittää :)

22 kommenttia:

  1. Upeita vaatteita, niin hienosti tehty!

    VastaaPoista
  2. WoW, aivan huippu-upeita, mahtavia!

    VastaaPoista
  3. Mun suosikki oli kettu ja toisena tulee panda, tosi kivoja kyllä kaikki!

    VastaaPoista
  4. Kiitos kaikille :) Kettu taitaa olla omakin suosikki, vaikka tykkään kyllä tuosta peurastakin.

    VastaaPoista
  5. Heippa! kivoja ovat nuo painetut paidatkin, kettu ihastuttaa meilläkin. Aplikoidut paidat ovat kuten mainitsitkin ihania ja niitä haluttuja, kuva kun on mieleinen. Mutta itse olen lapsilleni tilannut eri ompelijoilta noita aplikoituja vaatteita, työn kokonaisjälki on myös erittäin tärkeää, ei riitä että on aplikaatiokuva kiva, jos muu vaatteessa mättää, esim. liian tiukka hihan istutus tms. Odotan edellen innoissani,koska näitä saa verksota ostella :-)
    -hanna-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa mukava kuulla :) Tavoite ainakin olisi ehdottomasti saada laatu kohdalleen, materiaalien sekä ompelun osalta. En ainakaan itse halua ostaa edes uniikkia tuotetta, jos työn jälki ei ole siistiä.

      Poista
  6. Voi miten mielettömän hienoja! Mulla on haaveena, sit jonaine päivänä kun olen iso ja fiksu, et opettelisin seulanteon ja -painannan. Ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos NorppaStiina :) Seulan valotus olikin ihan helppoa, kannattaa kokeilla, mukavaa puuhaa ja jälki on ihanan tasalaatuista verrattuna sabluunalla töpöttelyyn.

      Poista
  7. Oi, kuinka ihania. Tuo hieman surumieliseltä näyttävä banda osu ja uppos mulle!
    -Outi

    VastaaPoista
  8. Kaikki on kivoja:) -Ulla-

    VastaaPoista
  9. Ihania paitoja, mistä tilasit seulan? voisin itsekin kokeilla.
    Tervetuloa myös tutustumaan Inspiroiva Sekasotku -blogiini!

    ♥ Ihanaa kesänjatkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Seulan tilasin Emo tuotannolta. (Ei ole verkkokauppaa, vaan laitoin s.postia.) Todella nopea toimitus, kun oli paketti matkahuollossa seuraavana päivänä :)

      Ihanaa kesää sinullekkin, täytyypä tutustua blogiisi :)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos PaaPii :) Seuraavaksi uskaltaudun ehkä kokeilemaan kahdella värillä :) Ihan noviisi kun vielä olen näissä hommissa..

      Poista
  11. Saako huutaa, että "IIIKK!". Siis kertakaikkisen loistavia kuvia :)

    VastaaPoista